Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, θα γίνει η προβολή της ταινίας «Αγκίρε, Η Μάστιγα του Θεού» σε σκηνοθεσία του Βέρνερ Χέρτζογκ, στα πλαίσια του 6ου Athens Open Air Film Festival.

Μία εξερευνητική αποστολή στον Αμαζόνιο καταλήγει σε μια συγκλονιστική πραγματεία πάνω στην τρέλα του μεγαλείου, η οποία δονείται από τη δαιμονική, παροξυσμική παρουσία του Κλάους Κίνσκι. Το αδιαφιλονίκητο καλλιτεχνικό αποκορύφωμα του Βέρνερ Χέρτζογκ προβάλλεται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe / Goethe Institut Athen, την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr και συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Στη διάρκεια του 16ου αιώνα μια Ισπανική φρουρά εγκαταλείπει τα όρη του Περού και βυθίζεται στη ζούγκλα του Αμαζονίου, αναζητώντας τη μυθική χρυσή πόλη του Ελ Ντοράντο. Ο αρχηγός τους, ένας αδίστακτος και μεγαλομανής στρατηλάτης, αφήνει την αποστολή να κατρακυλήσει στην παραφροσύνη κι αφού αναγορεύσει εαυτόν σε κυρίαρχο των πάντων οδηγεί σταδιακά τους άντρες του στον αφανισμό.

Με το «Αγκίρε», το αδιαφιλονίκητο αριστούργημα της καριέρας του, ο Χέρτζογκ έφτασε πολύ κοντά στο ιδεώδες ενός εκστατικού και υπερβατικού σινεμά. Από την αξέχαστη εναρκτήρια σκηνή έως το συγκλονιστικό φινάλε, τη μεγαλειώδη εικονογράφηση και τη μανιακή παρουσία του Κλάους Κίνσκι μέχρι τα περιπετειώδη γυρίσματα που έβαλαν σε κίνδυνο τις ζωές των συντελεστών, ο Χέρτζογκ υπέγραψε ένα σκηνοθετικό επίτευγμα απίστευτης δύναμης που θυμίζει σε φιλοδοξία και ψυχωτικό μεγαλείο τον ίδιο τον κεντρικό του ήρωα.

Σκηνοθεσία: Βέρνερ Χέρτζογκ

Πρωταγωνιστούν: Κλάους Κίνσκι, Ελένα Ρόχο, Ντελ Νέγκρο, Ρούι Γκουέρα

Διάρκεια: 91′

(Aguirre, Der Zorn Gottes, 1972)

Οι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και χορηγό την μπίρα Fischer.