Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

6ο Athens Open Air Film Festival: Αγκίρε, Η Μάστιγα του Θεού, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

6ο Athens Open Air Film Festival: Αγκίρε, Η Μάστιγα του Θεού, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού

Την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού, θα γίνει η προβολή της ταινίας «Αγκίρε, Η Μάστιγα του Θεού» σε σκηνοθεσία του Βέρνερ Χέρτζογκ, στα πλαίσια του 6ου Athens Open Air Film Festival.

 

Μία εξερευνητική αποστολή στον Αμαζόνιο καταλήγει σε μια συγκλονιστική πραγματεία πάνω στην τρέλα του μεγαλείου, η οποία δονείται από τη δαιμονική, παροξυσμική παρουσία του Κλάους Κίνσκι. Το αδιαφιλονίκητο καλλιτεχνικό αποκορύφωμα του Βέρνερ Χέρτζογκ προβάλλεται με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Goethe / Goethe Institut Athen, την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr και συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

 

Στη διάρκεια του 16ου αιώνα μια Ισπανική φρουρά εγκαταλείπει τα όρη του Περού και βυθίζεται στη ζούγκλα του Αμαζονίου, αναζητώντας τη μυθική χρυσή πόλη του Ελ Ντοράντο. Ο αρχηγός τους, ένας αδίστακτος και μεγαλομανής στρατηλάτης, αφήνει την αποστολή να κατρακυλήσει στην παραφροσύνη κι αφού αναγορεύσει εαυτόν σε κυρίαρχο των πάντων οδηγεί σταδιακά τους άντρες του στον αφανισμό.

 

Με το «Αγκίρε», το αδιαφιλονίκητο αριστούργημα της καριέρας του, ο Χέρτζογκ έφτασε πολύ κοντά στο ιδεώδες ενός εκστατικού και υπερβατικού σινεμά . Από την αξέχαστη εναρκτήρια σκηνή έως το συγκλονιστικό φινάλε, τη μεγαλειώδη εικονογράφηση και τη μανιακή παρουσία του Κλάους Κίνσκι μέχρι τα περιπετειώδη γυρίσματα που έβαλαν σε κίνδυνο τις ζωές των συντελεστών, ο Χέρτζογκ υπέγραψε ένα σκηνοθετικό επίτευγμα απίστευτης δύναμης που θυμίζει σε φιλοδοξία και ψυχωτικό μεγαλείο τον ίδιο τον κεντρικό του ήρωα.

 

Σκηνοθεσία: Βέρνερ Χέρτζογκ

Πρωταγωνιστούν: Κλάους Κίνσκι, Ελένα Ρόχο, Ντελ Νέγκρο, Ρούι Γκουέρα

Διάρκεια: 91'

(Aguirre, Der Zorn Gottes, 1972)

 

Οι προβολές του 6ου Athens Open Air Film Festival, πραγματοποιούνται με την ευγενική υποστήριξη του ΕΟΤ & www.visitgreece.gr, συνδιοργανωτή τον Οργανισμό Πολιτισμού & Αθλητισμού Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και χορηγό την μπίρα Fischer.

Σχετικές ειδήσεις
6ο Athens Open Air Film Festival: Η Ετυμηγορία, με τον Πολ Νιούμαν στο Τριανόν
21.07.2016 12:22
Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Η Ετυμηγορία» (The Verdict, 1982) στο Σινέ Τριανόν την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2016.
6ο Athens Open Air Film Festival: Βασιλιάς Ληρ, του Πίτερ Μπρουκ στην Πειραιώς 260
20.07.2016 16:13
Στα πλαίσια του 6oυ Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Βασιλιάς Ληρ» (King Lear, 1970) στην Πειραιώς 260 την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016.
6ο Athens Open Air Film Festival: Aliens, του Τζέιμς Κάμερον στο Τρένο στο Ρουφ
19.07.2016 16:46
Στα πλαίσια του 6ου Athens Open Air Film Festival, θα προβληθεί η ταινία «Aliens» (1986) στο Τρένο στο Ρουφ την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016.
6ο Athens Open Air Film Festival: Ντίβα, του Ζαν Ζακ Μπενέξ στο Σινέ Δεξαμενή
14.07.2016 10:33
Το 6o Athens Open Air Film Festival, συμμετέχει για ακόμα μία χρονιά στις εορταστικές εκδηλώσεις της Εθνικής Γιορτής της Γαλλίας στις 14 Ιουλίου 2016, με την προβολή της ταινίας «Ντίβα» (Diva) του Ζαν Ζακ Μπενέξ, στο Σινέ Δεξαμενή.
6ο Athens Open Air Film Festival: Φιλιά εις τα παιδιά, του Βασίλη Λουλέ στον πεζόδρομο της Ερμού
06.07.2016 15:13
Την Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016, στον πεζόδρομο της Ερμού, θα γίνει η προβολή της ταινίας Φιλιά εις τα παιδιά, του Βασίλη Λουλέ, στα πλαίσια του 6ου Athens Open Air Film Festival.