Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ο Πουπουλένιος, του Μάρτιν Μακντόνα

Ο Πουπουλένιος, του Μάρτιν Μακντόνα
Ένα ημιεγκαταλελειμμένο κτήριο διαμορφώνεται για το ανέβασμα της νέας θεατρικής δουλειάς του Γρηγόρη Χατζάκη, για το σπoυδαίο έργο του Μάρτιν Μακντόνα, ο Πουπουλένιος. Ο Γρηγόρης Χατζάκης σε ένα πρωτόγνωρο εγχείρημα, που το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον με το αριστουργηματικό ψυχολογικό θρίλερ του Μάρτιν Μακντόνα.

Ένας συγγραφέας, σε ένα απολυταρχικό καθεστώς βρίσκεται υπό κράτηση, ως βασικός ύποπτος για μια σειρά φόνων παιδιών, οι οποίοι βασίζονται σε παραμύθια που έχει γράψει… Οι θεατές πρόκειται να βιώσουν μία πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς στόχος της παράστασης είναι να παρασύρει τους θεατές σε ένα θεατρικό ταξίδι, γινόμενοι μάρτυρες ενός εφιάλτη...  αυτόν του ήρωα του έργου, σε ένα ρεαλιστικό χώρο.

Ο Πουπουλένιος του Μάρτιν Μακντόνα ανεβαίνει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από μία -πολλά υποσχόμενη- ομάδα νέων ηθοποιών, υπό την καθοδήγηση του Γρηγόρη Χατζάκη.

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου-Παγκουρέλη, 
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Χατζάκης
, Σκηνικά-Κοστούμια: Δανάη Χατζάκη, 
Μουσική: Χρίστος Θεοδώρου
, Βοηθός Σκηνοθέτης: Δημήτρης Βαρβαντάκης
, Φωτογραφίες: Κωστής Ζάγκας

. Παίζουν: 
Στέφανος Παπατρέχας, 
Χρήστος Κοροβίλας, 
Κατερίνα Χατζάκη, 
Μύρια Χώπλαρου, 
Λήδα Θωμαίδη.
Σχετικές ειδήσεις
Η πόλη, του Μάρτιν Κριμπ στο Θέατρο «Δημήτρης Ροντήρης»
22.12.2016 14:44
Ο θεατρικός οργανισμός Πρώτες Ύλες παρουσιάζει από τα τέλη Ιανουαρίου 2017 και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, το έργο του Μάρτιν Κριμπ, Η πόλη, σε σκηνοθεσία Χρίστου Λύγκα, στο Θέατρο Δημήτρης Ροντήρης.
Αιώνιο ζευγάρι, του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Underground
23.11.2016 11:46
Το Θέατρο Underground παρουσιάζει από τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 το έργο του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, Αιώνιο ζευγάρι.
Η Μηχανή Άμλετ, του Χάινερ Μίλλερ για 3 παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο
02.11.2016 17:11
Το πιο γνωστό και «παράξενο» έργο του Χάινερ Μίλλερ, Η Μηχανή Άμλετ, έργο ορόσημο της μεταμοντέρνας γραφής, επιστρέφει για τρεις “συλλεκτικές” στη σκηνή του Σύγχρονου Θεάτρου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Χατζάκη μέσα σε ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό σκηνικό που επιμελήθηκε ο Αλέκος Φασιανός.
Ω… Θεέ μου!, με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αριστοτέλειον
09.06.2016 12:34
Το Θέατρο Αριστοτέλειον θα φιλοξενήσει την προσεχή θεατρική περίοδο, από τον Οκτώβριο του 2016, την παράσταση Ω... Θεέ μου!, με τον Γρηγόρη Βαλτινό και την Κατερίνα Διδασκάλου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Ελευθέριος Βενιζέλος του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές
25.04.2016 13:21
Στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος παρουσιάζεται από την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016 το θεατρικό έργο «Ελευθέριος Βενιζέλος» του Γρηγόρη Χαλιακόπουλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου.