Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης παρουσιάζει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, εργαστηρίων και επαιδευτικών προγραμμάτων για το Ιούλιο 2016.

Πολύχρωμα Σάββατα

Βιωματικά εργαστήρια για παιδιά 2-5 ετών

Κάθε Σάββατο ταξίδεύουμε στον μαγικό κόσμο των χρωμάτων, μετους μικρούς μας καλλιτέχνες. Τα εργαστήρια περιλαμβάνουν αφήγηση παραμυθιών, διασκεδαστικές κατασκευές, χορό και τραγούδι.

Σάββατο 2/7 12:00 Ο ζωγράφος που ζωγράφισε ένα γαλάζιο άλογο, του Έρικ Κάρλ.

Ένα εργαστήρι τέχνης για τους μικρούς μας ζωγράφους, με στόχο τη δημιουργικότητα, τη φαντασία και την ελεύθερη έκφρασή τους.

Σάββατο 9/7 12:00 Ο λύκος Ζαχαρίας θέλει ν’ αλλάξει χρώμα

Ο αγαπημένος λύκος των παιδιών, Ζαχαρίας, αυτή τη φορά θέλει να αλλάξει χρώμα. Τα παιδιά μέσα από το διασκεδαστικό παραμύθι μαθαίνουν τα χρώματα, αλλά και το πόσο σημαντικό είναι να αγαπούν τον εαυτό τους.

Διάρκεια 60 λεπτά

Σχεδιασμός-Εφαρμογή: Αναστασία Ιορδάνη – Ελένη Αντωνοπούλου, Παιδαγωγοί

Κόστος Συμμετοχής: 12€

Έκπτωση 10% για αδέρφια

Οι θέσεις είναι περιορισμένες (10 παιδιά)

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο

Μια διαφορετική ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

για παιδιά 4-10 ετών

Σάββατο 2 Ιουλίου 11:00-13:30

Μια διαφορετική ξενάγηση στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης που θα ξεκινήσει από τον αρχαιότερο δρόμο της Αθήνας, την οδό Τριπόδων! Μέσα από το Μουσείο Σχολικής Ζωής, όπου ο Παρθενώνας στο λόφο της ακρόπολης φαντάζει στα μάτια των παιδιών σαν κάστρο ιπποτών! Hκουκουβάγια η Σοφία, μια απ΄τις πολλές που ζουν από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα στη γειτονιά της Πλάκας θα  βοηθήσει τα παιδιά να ξετυλίξουν τους μύθους και να ανακαλύψουν την ιστορία που κρύβουν τα αρχαία μνημεία της πόλης!

Πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στο Νέο μουσείο της Ακρόπολης τα παιδιά με τη βοήθεια της κουκουβάγιας Σοφίας, θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τις ιστορίες που κρύβουν σημαντικά εκθέματα του μουσείου όπως ο Τρισώματος, ο Μοσχοφόρος, οι Καρυάτιδες, η Μέδουσα, ο Ιππέας, η Σφίγγα και τόσοι άλλοι θησαυροί του μουσείου. Η κουκουβάγια θα βοηθήσει τα παιδιά να σκεφτούν για τη ζωή των αρχαίων ελλήνων, τα υλικά, τα χρώματα, την τέχνη και τη φιλοσοφία τους!

Φτάνοντας στο μουσείο θα ακολουθήσουμε συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα σταματήσουμε σε επιλεγμένα εκθέματα και μέσα από μικρές δράσεις η ομάδα θα ενεργοποιηθεί  και θα φωτίσουμε  λίγο παραπάνω αυτό που κάθε μνημείο έχει να πει στα παιδιά που σήμερα επισκέπτονται το Νέο μουσείο της Ακρόπολης.

Έξω από το μουσείο θα χαρούμε όλοι μαζί τον αττικό ουρανό και το κάθε παιδί θα φτιάξει τη δική του κούκλα-κουκουβάγια!

Κόστος Συμμετοχής: 20€

Διάρκεια: 2,5 ώρες

Πληροφορίες – Κρατήσεις: info@ekedisy.gr 210 3250341

Σχεδιασμός-εμψύχωση: Σπυριδούλα Χρόνη

Δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο εισόδου για τους ενήλικες στο Μουσείο της Ακρόπολης

Απογευματινός Περίπατος στα γραφικά στενά της Πλάκας

Τετάρτη 6 Ιουλίου 19:30

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 7.30 το απόγευμα το Greek Cultural Institute  και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης οργανώνουν έναν περίπατο στην Πλάκα που μέσω της οδού Τριπόδων θα μας οδηγήσει στο χορηγικό Μνημείο του Λυσικράτη κι από εκεί στα Αναφιώτικα, όπου θα απολαύσουμε το Αθηναϊκό σούρουπο.

Ξεκινώντας από το Μουσείο θα γνωρίσουμε την ιστορία της πόλης και των μνημείων της περιοχής, ενώ στην πορεία μας θα μάθουμε και  για τις πιο όμορφες ιστορίες αγάπης που συνδέονται με την περιοχή αυτή της Πλάκας.

Μόλις βραδιάσει θα επιστρέψουμε στο Μουσείο και εκεί στην αυλή του, με ένα ποτήρι κρασί θα απολαύσουμε αποσπάσματα από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο με ταινίες που έχουν γυριστεί στην οδό Τριπόδων.

Οδηγός μας σε αυτό το ταξίδι στο χρόνο θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση και στα αγγλικά

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά  10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο ξενάγηση στο Μουσείο

Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων

Πληροφορίες:

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, Αθήνα

210 3250341 / info@ekedisy.gr