Το Μικρό Φεστιβάλ επιστρέφει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών και ετοιμάζεται να υποδεχτεί όχι μόνο τους μικρούς του φίλους, αλλά και όλες και όλους που συγκινούνται και εμπνέονται από την αυθεντικότητα της μουσικής, του θεάτρου και της κούκλας…

Τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016, από τις 20:00, όσοι και όσες βρεθούν στη Μονή Λαζαριστών θα έχουν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν, αλλά και να συμμετέχουν ενεργά, σε τρεις ξεχωριστές και ιδιαίτερες παραστάσεις που θα παρουσιάσουν το Κρουστόφωνο, οι Dromocósmicas και η Ομάδα Κουκλοθέατρου Jinx.

Με κρουστά και μελωδίες…

Μουσικές από όλο τον κόσμο, με κρουστά και μελωδίες, είναι στο επίκεντρο της συναυλιακής – διαδραστικής παράστασης του Κρουστόφωνου «Καλοκαίρι γεια σου!». Καλοκαιρινά τραγούδια, παιχνίδια και χοροί του κόσμου, για μικρούς και μεγάλους από το «Μουσικό Παιχνιδοθέαμα του Κρουστόφωνου»!

Τα παιδιά συμμετέχουν, παίζοντας, χορεύοντας και διασκεδάζοντας, σε μικρές ή μεγάλες ομάδες με τη καθοδήγηση των εμψυχωτών του σχήματος. Τo συναυλιακό – εμψυχωτικό αυτό πρόγραμμα εκτελείται από 5 ειδικούς μουσικοπαιδαγωγούς – εμψυχωτές, που απαρτίζουν την ομάδα της παιδικής σκηνής.

http://youtu.be/r6rGYzA4LI0

Μια ιστορία για τη φιλία…

Την ιστορία των «Vagor & Bellavita», παρουσιάζουν οι Dromocósmicas, δύο κλόουν που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας. Mια κωμική παράσταση παντομίμας, ένας μύθος για τη δύναμη της φιλίας και της φαντασίας, που συνδυάζει ακροβατικά και μουσική.

Χρησιμοποιώντας στοιχεία από το θέατρο-τσίρκο, το σωματικό θέατρο και την τέχνη του κλόουν, αφηγείται ένα διαχρονικό παραμύθι για τη δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και τη σημασία του να μένουμε πιστοί στα όνειρά μας.

Η Μπελλαβίτα ζει κάτω από μία γέφυρα σε μια μεγάλη πόλη. Μοναδική της συντροφιά το ραδιόφωνο. Αυτό την ξυπνάει, την φέρνει σε επαφή με την πραγματικότητα και αυτό την βοηθά να αποκοιμηθεί.

Μια μέρα κάτι αλλάζει στη ρουτίνα της ζωής της. Ένας επισκέπτης, ο Βάγκορ, περιπλανώμενος ταξιδιώτης, έχει ανάγκη να μοιραστεί τον ίδιο χώρο μαζί της.
Οι δυο τους μοιράζονται το ψωμί, τις καθημερινές δυσκολίες και ζουν την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία τους, επειδή δεν ελπίζουν τίποτα από το αύριο. Ένα μαγικό βράδυ όμως, «ονειρεύονται» κάτι που ίσως τους αλλάξει τη ζωή…

Οι Dromocósmicas είναι ένας πλανόδιος θίασος που δημιουργήθηκε το 2009. Απαρτίζεται από τον Βύρωνα Σκουρή και την Camilla Bombardini. Από το 2013 έδρα της ομάδας είναι η Θεσσαλονίκη.

https://www.youtube.com/watch?v=AQsext3OFF0

Ο λύκος, τα γουρουνάκια και οι κούκλες…

Σίγουρα δεν είναι η πρώτη φορά που θα δείτε να παίζεται το γνωστό παιδικό παραμύθι «Ο Λύκος και τα τρία γουρουνάκια». Ίσως και να μην είναι και η πρώτη φορά που θα το δείτε να παίζεται με κούκλες.

Η ιδιαιτερότητα, όμως, της παράστασης της Ομάδας Κουκλοθεάτρου Jinx είναι πως οι κουκλοπαίχτες δεν είναι κρυμμένοι πίσω από τα σκηνικά αλλά συμμετέχουν διαδραστικά στην εκτέλεση της παράστασης, γεγονός που συμβάλλει στο να είναι ιδιαίτερα διασκεδαστικό και αγαπητό σε πολύ μικρές ηλικίες.

https://www.youtube.com/watch?v=p_aTk8oAt48