Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Μετέωροι χρονότοποι: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf

Μετέωροι χρονότοποι: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf

Το metamatic:taf παρουσιάζει την καλοκαιρινή έκθεση Μετέωροι χρονότοποι, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Αυγούστου 2016.

Η πόλη της Αθήνας είναι μια δομή που διαπερνά και υπερβαίνει την ταξική διαστρωμάτωση, παρέχοντας ένα χώρο-χρόνο με νέες πολιτικές πρακτικές, ενώ δομείται σαν επίκεντρο μιας νέας συνθήκης, σαν σημείο γένεσης και μετατροπής. Οι νέες αφηγήσεις αναδύονται σε ένα ιδιόμορφο επίπεδο συνείδησης, όπου η ετεροχρονία και ο χρονότοπος του φαντασιακού μας συναντιούνται.

Η έκθεση είναι μια επιτελεστική δράση, μια εγκάρσια τομή σε πολλαπλούς και αλληλοπαράλληλους χρονότοπους, όπου το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Αθήνας συγχωνεύονται μέσα στο φαντασιακό της πόλης. Είναι μια αναφορά για νέες εμμονές, επαναλήψεις και φαντασιώσεις στην επόμενη εποχή της αρχιτεκτονικής, αποτελεί μια διαμεσολάβηση, μια επαφή, μια εξερεύνηση στις μεταμορφώσεις, στις μεταλλάξεις του ονείρου της πόλης. Άραγε, πώς μπορούμε να μετρήσουμε τα βήματα μας σε αυτόν τον άχρονο χρόνο της Αθήνας;

Η Αθήνα, η ιδέα αυτής της μητρόπολης είναι πέρα από το χωροχρόνο της εμπειρίας μας, της καθημερινής μας πραγματικότητας. Βρίθει από ιδιοφυΐα, οράματα, σκέψεις, φαντασία, υποσυνείδητες μεταμορφώσεις, από αναμνήσεις και όνειρα, από παρελθόντα και μέλλοντα. Ζούμε σε μια μαγική στιγμή, όπου οι αόρατες και κρυμμένες διασταυρώσεις του συλλογικού φαντασιακού αναδύονται και αποκαλύπτονται, αλληλεπιδρούν και εκπλήσσουν. Ο κόσμος μας είναι γεμάτος με σχήματα και χρώματα ... η αρχιτεκτονική δεν είναι απλοϊκή και ευχάριστη, δεν κολακεύει τις συνήθειες και τα πρότυπα, ούτε διασκεδάζει την επιπολαιότητα και τη μεγαλομανία μας ... ίσως είναι μια ακόμη μυστική πηγή, ένα κομμάτι κρυμμένο συγχρονικά και διαχρονικά στο παλίμψηστο της ιστορίας, εκεί που τα οράματά μας συναντιούνται αναπάντεχα με τις μικροπολιτικές της ζωής μας.

Για τις νέες γενιές απομένουν οι αυταπάτες, οι φαντασιώσεις και οι μαγικές στιγμές με τις εξαιρετικές αποκρίσεις... απλά πρέπει να τις ρωτήσουμε... Και στη συνέχεια να τις αφήσουμε να μας καθοδηγήσουν στα όνειρα, μαζί, σε μια πόλη μαγική που αλλάζει μαγεμένη.

Συμμετέχουν: Αποστολοπούλου Τζίνα, Βασιλείου Ευρύκλεια, Βελαώρα Μαρία, Βλάχου Μαρία, Γκίκα Αλίκη, Γκόνη Δανάη, Δίου Δανάη, Δούκα Αννίτα, Έλληνας Χρήστος, Θεριανού Ευαγγελία, Καλογεροπούλου Ειρήνη, Κολοβού Ιωάννα, Λαδά Δάφνη, Μαλλίρη Μαργαρίτα, Μιχαηλίδου Ναταλία, Μήλια-Αργείτη Αικατερίνη, Μπενέτου Άννα, Μπουλιάρη Νικολέτα, Μπούρας Κωνσταντίνος, Μυροφορίδου Βερίνα, Περέλα Άννα, Σιγάλα Αλίκη, Σγουρίδου Χάρις, Τζιντζέλη Μαρίνα, Φράγκος Αλέξανδρος, Χιώτης Άγγελος, Χρανιώτη Αναστασία

Επιμέλεια: Μαγδαληνή Γρηγοριάδου

Σχετικές ειδήσεις
Εστίες Φύσης: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
06.09.2016 17:13
To metamatic:taf με χαρά ανακοινώνει την έκθεση Εστίες φύσης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 16 Οκτωβρίου.
Are We Moving?: ομαδική έκθεση στο metamatic:taf
22.06.2016 15:41
To metamatic:taf ανακοινώνει την καλοκαιρινή έκθεση Are we Moving?, σε επιμέλεια των METASITU, καλλιτεχνικών διευθυντών του metamatic:taf, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στις 20.30.
Tomorrow is another day, Tomorrow is not another day: έκθεση στο metamatic:taf
25.05.2016 14:53
To metamatic:taf ανακοινώνει με χαρά την έκθεση Tomorrow is another day, Tomorrow is not another today, που εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου.
Το είναι και το στοιχείο της έκπληξης: έκθεση στο metamatic:taf
24.05.2016 15:03
Το metamatic:taf παρουσιάζει την έκθεση Το είναι και το στοιχείο της έκπληξης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου.
Με τη συγκατάθεσή σας: έκθεση στο metamatic:taf
18.03.2016 12:23
Το metamatic:taf και οι METASITU με ενθουσιασμό παρουσιάζουν την έκθεση Με τη συγκατάθεσή σας που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου. Η έκθεση αποτελεί ένα project σε εξέλιξη το οποίο ξεκινά με μια σειρά εκδηλώσεων - εργαστηρίων και θα είναι ανοιχτό στο κοινό από τη Δευτέρα 4 Απριλίου.