Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

McMafia- Έγκλημα χωρίς σύνορα

McMafia- Έγκλημα χωρίς σύνορα
Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πάπυρος, σε μετάφραση Όλγας Γεράκη, το συγκλονιστικό βιβλίο του διακεκριμένου δημοσιογράφου και ιστορικού Μίσα Γκλένι, που φωτίζει τα δίκτυα του διεθνούς εγκλήματος. Ύστερα από τρία χρόνια πρωτογενούς έρευνας ο Γκέλι συνθέτει ένα συναρπαστικό αφήγημα που σοκάρει με την ωμότητά του.

Ένας φόνος σε μια μάλλον άσημη κωμόπολη της νότιας Αγγλίας δίνει την αφορμή στο συγγραφέα να εισαγάγει τον αναγνώστη στον γενναίο νέο κόσμο που διαμόρφωσε η ανατροπή των κομμουνιστικών καθεστώτων στα Βαλκάνια, την Ανατολική Ευρώπη και την ίδια την πρώην Σοβιετική Ένωση, καθώς και η επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης.

Ο Γκλένι μας μεταφέρει στις γειτονιές της Βουλγαρίας, του Μαυροβούνιου, της Βοσνίας , του Κόσοβου, της  Ρωσίας , της Ουκρανίας, της Μολδαβίας , του Ντουμπάι, γενικότερα των Ηνωμένων  Αραβικών Εμιράτων, της Νιγηρίας, του Καναδά, της Λατινικής Αμερικής, της Βραζιλίας, της  Ιαπωνίας, της Κίνας  εκέι που ανθίζει υπό την ανοχή του κράτους το λαθρεμπόριο ναρκωτικών, όπλων , διαμαντιών, λευκής σαρκός , η πορνεία το ηλεκτρονικό έγκλημα .


Ο Μίσα Γκλένι ολοκληρώνει την έρευνά του εστιάζοντας στην ευθύνη του ίδιου του αναπτυγμένου κόσμου για την ανάπτυξη του υπερεθνικού εγκλήματος, στη ζήτηση για προϊόντα εγκλήματος, αλλά και ειδικότερα στην ευθύνη των πολιτικών ιθυνόντων «που τους λείπει είτε το όραμα είτε το ενδιαφέρον να αντιμετωπίσουν τις τεράστιες διαρθρωτικέςανισότητες της παγκόσμιας οικονομίας πάνω στις οποίες ευδοκιμεί το έγκλημα και η αστάθεια».

Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε…

Σχετικές ειδήσεις
Χωρίς εχθρούς, χωρίς μίσος - Λιου Σιαομπό
12.08.2016 11:51
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το βιβλίο, Χωρίς εχθρούς, χωρίς μίσος: Επιλεγμένα δοκίμια και ποιήματα του Λιου Σιαομπό σε μεταφραστής Τιτίνας Σπερελάκη.
Περνώντας τα Σύνορα - Γ.Β. Χλωροκώστας
09.08.2016 11:28
Από τις Εκδόσεις Αρχείο κυκλοφορεί το βιβλίο, Περνώντας τα Σύνορα του Γ.Β. Χλωροκώστα.
Πούτιν – Η εξουσία εκ των έσω - Χούµπερτ Ζάιπελ
26.07.2016 10:02
Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο του Γερμανού δημοσιογράφου Χούμπερτ Ζάιπελ «Πούτιν - Η εξουσία εκ των έσω».
Έγκλημα χωρίς δολοφόνο - Χρήστος Παπαδημητρίου
12.02.2016 10:39
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το βιβλίο Έγκλημα χωρίς δολοφόνο του Χρήστου Παπαδημητρίου.
Χωρίς αντίο - Brenda Reid
05.02.2016 11:49
Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορεί το βιβλίο Χωρίς αντίο της Brenda Reid σε μετάφραση της Φωτεινής Πίπη.