Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη

TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη

Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.

Λίγα Λόγια για το έργο

Η παράσταση αφορά ένα νεαρό ζευγάρι της εποχής μας, το οποίο βιώνει την απόλυτη ερωτική Εδέμ, σε έναν κόσμο όμως, φαντασιακό, απαλλαγμένο από εμπόδια και δυσκολίες -Αμερικανικά πλασμένο, θα λέγαμε- που οι ίδιοι έφτιαξαν για τους εαυτούς τους. Την ξέγνοιαστη ζωή τους έρχεται να αλλάξει (;) ένα μωρό, το οποίο αν και αποτελεί το επίκεντρο της ιστορίας, οι θεατές δεν το αντικρίζουν ποτέ! Ξαφνικά, στο χώρο τους εισβάλλει ένα μεσήλικο ζευγάρι, ο Άνδρας και η Γυναίκα. Η έλευση τους θα ταράξει τα ήρεμα νερά των νέων. Στόχος τους να πάρουν το μωρό! Αλλά δεν μένουν μόνο σ' αυτό. Ταυτόχρονα, θα  περάσουν τους δυο νέους από μια βίαιη διαδικασία ενηλικίωσης, που θα τραυματίσει, και τέλος, θα οδηγήσει, επιτέλους, το Νέο και την Κοπέλα στο να συνειδητοποιήσουν τί εστί πραγματικότητα. Ο φαντασιακός τους κόσμος θα συντριβεί για πάντα, όλα αυτά που νόμισαν για αλήθεια, θα αποδειχθούν ψέμα. Η ζωή τους θα αλλάξει ριζικά μετά από την μοιραία επίσκεψη του Άνδρα και της Γυναίκας...   

Τη διασκευή του έργου, τη σκηνοθεσία καθώς και τη μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Στέλιος Βραχνής, ιδρυτής της θεατρικής ομάδας ΘέRetro.
Τα σκηνικά και το σχεδιασμό της αφίσας επιμελήθηκε η Μαρία Γκίνη, τα κοστούμια και το μακιγιάζ η Αντωνία Τσακίρη. Τέλος, τα video επιμελήθηκε ο Γιώργος Λινάρδος.

Το νεαρό ζευγάρι ερμηνεύει η Νίκη Ιωακειμίδου και ο Μάριος Τζόγκανος. Τους ρόλους του Άνδρα και της Γυναίκας υποδύονται ο Στέλιος Βραχνής και η Αναστασία Τέη.

Σχετικές ειδήσεις
Άι στο διάολο – Σε λατρεύω, της Αναστασίας Κοζίμπα στο Θέατρο Σοφούλη
11.11.2016 11:04
Το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί την πρωτότυπη παράσταση της Αναστασίας Κοζίμπα «Άι στο διάολο-Σε λατρεύω» για λίγες μόνο παραστάσεις. Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016 στις 21.00 ενώ το έργο θα παίζεται μέχρι τις 18/12 κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.
Ο Έρωτας & το Ψέμα, από την Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ»
08.07.2016 11:44
Η Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα Ατόμων με Νοητική Αναπηρία «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ», σάς προσκαλεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 και ώρα 8:00μμ, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» – Δημαρχείο Αργυρούπολης όπου θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Έρωτας & το Ψέμα».
Club Noir, της Λένας Πετροπούλου στο Θέατρο Σοφούλη
30.05.2016 17:08
Η πειραματική ομάδα των NoVan Theater Group παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη, το Club Noir της Λένας Πετροπούλου.
Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα, από την ομάδα Ευ(φ)ορία στο θέατρο Σοφούλη
11.05.2016 11:02
Η Θεατρική ομάδα Ευ(φ)ορία του πολιτιστικού τμήματος του Συλλόγου εφοριακών, Ν. Θεσσαλονίκης, Ν. Κιλκίς και Ν. Χαλκιδικής παρουσιάζει από τις 20 Μαΐου 2016 στο θέατρο Σοφούλη, την εξαιρετική κωμωδία των Μ. Ρέππα – Θ. Παπαθανασίου «Συμπέθεροι απ’ τα Τίρανα», που γνώρισε τεράστια επιτυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Roberto Athayde στο Θέατρο Σοφούλη
30.03.2016 10:49
Οι Θεατρικές Παραγωγές ΤΕΧΝΟΚΟΣΜΟΣ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση “Miss Margarita” του Roberto Athayde, σε μετάφραση-διασκευή της Γαλήνης Αναστασούδη, στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις.