Η 17η διοργάνωση του Αττικού Δικτύου διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής συνεργατικής προσπάθειας, και έχει σαφώς ιδιαίτερο συμβολισμό όταν για 3 ήμερες διοργανώνεται ταυτόχρονα 120 εκδηλώσεις, συμμετέχουν 140 καλλιτέχνες και γίνονται δεκάδες δράσεις σε 58 σημεία της Αττικής.

Υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Θρησκευμάτων και της Περιφέρειας Αττικής, της Περιφερειακής Ενότητας Κέντρου, της Περιφέρειας Πολιτισμού, με την υποστήριξη του δικτύου Αλληλεγγύη για Όλους και με τη συνεργασία και το πάθος χιλιάδων πολιτών, καλλιτεχνών, ιδιωτών, εθελοντών και διοργανωτών, οι 6 Δήμοι της Αττικής, (Αγ. Δημήτριος, Αθήνα, Βύρωνας, Ελευσίνα, Κύθηρα και Πειραιάς) μαζί με άλλες 37 πόλεις που συμμετέχουν στο ελληνικό δίκτυο της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, θα πλημμυρίσουν με μελωδίες σε εκατοντάδες γειτονιές, πλατείες, πεζόδρομους και πάρκα.

Οι συναυλίες, δράσεις και εκδηλώσεις του 2016, από την Πλατεία Βαρνάβα και τον Πεζόδρομο της Τιμοθέου έως τα Κύθηρα, τους κήπους του Μεγάρου και την Ελευσίνα ή ακόμη το Μουσικό χωριό στο Πεδίον του Άρεως, που γίνεται φέτος πιλοτικά και σε πείσμα των καιρών, φέρνουν ένα ουσιαστικό μήνυμα αισιοδοξίας, ενότητας και συνεργασίας, σε μια περίοδο εξαιρετικών δυσκολιών για τη χώρα μας.

Εξάλλου, για να αλλάξουν οι ρυθμοί των πόλεών μας, ενώθηκαν αφιλοκερδώς 3.000 μουσικοί και 430 συγκροτήματα, Djs, χορωδίες και ορχήστρες που θα παρουσιαστούν σε 320 εκδηλώσεις σε περισσότερες από 170 τοποθεσίες πανελλαδικά!

Ένα ηχηρό κάλεσμα που σας προτρέπει – έστω και για λίγες ώρες –  να αφήσετε στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας και να αφεθείτε στους ρυθμούς της καρδιάς και στη δύναμη της μουσικής.

Πόλεις 2016: Αθήνα, Άγιος Δημήτριος (Αττικής), Άγιος Νικόλαος, Αγρίνιο, Αμαλιάδα, Βέροια, Βόλος, Βύρωνας, Διδυμότειχο, Δονούσα, Δράμα, Έδεσσα, Ελευσίνα, Ηράκλειο, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Καλαμπάκα, Κεφαλονιά, Κύθηρα, Λάρισα, Λέσβος, Λιβαδειά, Λουτράκι, Νάξος, Ξάνθη, Ορεστιάδα, Πάτρα, Πειραιάς, Πρέβεζα, Πύργος, Σαντορίνη, Σέρρες, Σουφλί, Σπάρτη, Χαλκίδα και Χανιά!

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Αττικής μπορείτε να το δείτε στο www.europeanmusicday.gr

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων σε 37 πόλεις της Ελλάδας