Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Σε μια θερμή βραδιά πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου και cd «Aνάσες»

Σε μια θερμή βραδιά πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του βιβλίου και cd «Aνάσες»

Έγινε η παρουσίαση του βιβλίου και cd «Aνάσες» με στίχους του Κωνσταντίνου Στρατή, μουσική του Χρήστου Παπαδόπουλου και του Θαλή Τριανταφύλλου.

Στον ασφυκτικά γεμάτο φιλόξενο χώρο του Arthens (Aιόλου 77 και Ευριπίδου) η Ελένη Δήμου , ο Κώστας Μακεδόνας, η Κατερίνα Κούκα, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Φαίη Μάτσου, που ερμήνευσαν ζωντανά τα τραγούδια του cd, καταχειροκροτήθηκαν. Πολύ καλές εντυπώσεις άφησε και το άκουσμα του τραγουδιού ‘Η σκόνη’ από τον Χρ. Δάντη, που δεν ήταν παρών λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό που κυρίως επισήμαναν οι ομιλητές της βραδιάς: ο Κώστας Μπαλαχούτης, συγγραφέας και διευθυντής του μουσικού περιοδικού Όγδοο, ο ηχολήπτης της θρυλικής Columbia Γιάννης Παπαϊωάννου αλλά και η Ευδοκία Πετροπούλου, καρδιολόγος, στενή συνεργάτης του Μαγκντί Γιακούμπ, ήταν η ανέλπιστη τρυφερότητα του Κωνσταντίνου Στρατή, όπως αυτή υποδηλώνεται από τους στίχους του.

Ενώ εργάζεται ως γενικός χειρουργός, επάγγελμα το οποίο έχουμε συνδυάσει με τελείως διαφορετικό ύφος, μπορεί και ήθος κάποιες φορές, διατηρεί την ευαισθησία του και την εκδηλώνει στο χόμπι του, που είναι η στιχουργική. Τα σχόλια και οι θερμές αντιδράσεις του κοινού, που παραβρέθηκε στην παρουσίαση, προς τον στιχουργό - χειρουργό εμπεριείχαν τον αιφνιδιασμό, που συνοψιζόταν στη φράση: «Μας εξέπληξες ευχάριστα».

Τη βραδιά παρουσίασε ο Αλέξανδρος Καρατζάς. Το βιβλίο «Ανάσες», που κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Φίλντισι, περιλαμβάνει 51 στίχους του Κ. Στρατή και το cd 6 τραγούδια.

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου Θεατρικά Β´ του Κώστα Πρετεντέρη
22.02.2017 10:35
Οι εκδόσεις της Εστίας και το θέατρο Μικρό Παλλάς σας προσκαλούν την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017 στην παρουσίαση του βιβλίου τού Κώστα Πρετεντέρη Θεατρικά Β´, Το καρέ του έρωτα – Μιας πεντάρας νιάτα – Δεσποινίς διευθυντής.
Παρουσίαση του βιβλίου «Νίσυρος: η μουσική και τα τραγούδια της» στην Στοά του Βιβλίου
19.12.2016 11:58
Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2016 οι εκδόσεις Παπαγρηγορίου-Νάκας σας προσκαλούν σε μια εορταστική βραδιά στη Στοά του Βιβλίου με αφορμή την επίσημη βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Νίσυρος: η μουσική και τα τραγούδια της» του Χαράλαμπου Καρούσου.
Παρουσίαση του βιβλίου «Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας» του Ζ. Φρόιντ
22.11.2016 12:38
Το Ινστιτούτο ÖSD Ελλάδας-Σχολή Μωραΐτη - ÖSD και οι Εκδόσεις Μίνωας σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Ο πολιτισμός πηγή δυστυχίας του Σίγκμουντ_Φρόυντ την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, στο Θέατρο της Σχολής Μωραΐτη.
Παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου με τη στήριξη του Συλλόγου
14.11.2016 12:28
Οι εκδόσεις Ελληνοεκδοτική σας προσκαλούν στη διαδραστική παρουσίαση βιβλίου του Παναγιώτη Δημητρόπουλου «Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου!» την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στο Multi Event City Loft.
“Soleil politique”: παρουσίαση βιβλίου
14.07.2016 10:17
Στο Circuits and Currents. Project Space of the Athens School of Fine Arts, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου των εκδόσειων Paraguay, Soleil politique του Pierre Bal-Blanc στις 17 Ιουλίου 2016.