Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το Έκτο Πάτωμα του Αλφρέντ Ζερί από την ομάδα Ρεπεράζ στο θέατρο Εμπρός

Το Έκτο Πάτωμα του Αλφρέντ Ζερί από την ομάδα Ρεπεράζ στο θέατρο Εμπρός

Στις 17 και 25 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, παίζεται η μουσικοθεατρική παράσταση "Το Έκτο Πάτωμα" του Αλφρέντ Ζερί, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Λινακοπούλου, από την Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ.

 

ΕΚΤΟ ΠΑΤΩΜΑ – ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΡΕΠΕΡΑΖ

 

Η Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ  ξεκίνησε την επεξεργασία του έργου στις αρχές του 2015.  Ένα ιδιαίτερο έργο με τις μουσικές του, μια αυθεντική κωμωδία . Κατά την διάρκεια των προβών, πραγματοποιήθηκαν θεατρικές ασκήσεις με σκοπό το «δέσιμο» της Ομάδας, αλλά και την συμφιλίωση και ενσάρκωση των ρόλων. Η μουσική διδασκαλία, ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κομμάτι, με την πάροδο του χρόνου, άρχισε να είναι ένα ιδιαίτερα χαρούμενο κομμάτι των προβών. Οι υποκριτές άρχισαν να γίνονται ένα με τον ρόλο τους και το Έκτο Πάτωμα να αποτελεί την καθημερινότητα τους. Ένας δεμένος και δουλεμένος Θίασος που αναβιώνει το ίδιο το έργο και την επιτυχία του.

 

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

 

Η παράσταση «θρύλος» το Έκτο Πάτωμα,  του Αλφρέντ Ζερί, σε μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, η οποία σημείωσε τρομερή επιτυχία την περίοδο 1991 – 1992, ζωντανεύει ξανά από την Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ.

 

Παρόλο που το έργο τοποθετείται στη δεκατία του ’30, θα μπορόυσε να εξελίσσεται και σε κάποια συνοικία της Αθήνας. Την δεκατία του ’30 οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, ζουν την καθημερινότητα χτυπημένοι από την κρίση. Η καθημερινότητα των ενοίκων του Έκτου Πατώματος, ξεδιπλώνεται μέσα από τους έρωτες, τις συγκρούσεις, τους ατελείωτους καυγάδες, τα συνεχή περιστατικά, αλλά και τα όνειρα που κάνει ο καθένας για την ζωή του.

 

Ένα έργο έτοιμο να παρασύρει με τις μουσικές και τους χαρακτήρες του.  Από την μία αγαπημένα τραγούδια , σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Τραγούδια όπως η Κουπαστή, το Τραγούδι της Κουτσομπόλας, το Τραγούδι της Ζήλειας ή το εκρηκτικό Εμβατήριο της Σκούπας. Από την άλλη ο ονειροπόλος, φαντασμένος καλλιτέχνης Μαξ Λεσκαλιέ. Η κουτσομπόλα γυναίκα του Ζερμαίν μαζί με την φίλη της, την Μπέρτ ή Σουλτάνα, που μαζί κρυφακούν και παρακολουθούν τα πάντα στον όροφο. Η αδίστακτη ιδιοκτήτρια Κα Μαρέ, που κυνηγάει με το «σκουπόξυλο» τους ενοικιαστές της. Ο διανοούμενος λογοτέχνης Οσπώ και η κόρη του Εντβίζ, η οποία ερωτεύεται τον καινούργιο ενοικιαστή. Ο καινούργιος ενοικιαστής, Ζονβάλ, μυστήριος και εμφανίσιμος. Ο ντροπαλός Ζοζό, που είναι ερωτευμένος με την Εντβίζ. Η Ζαν, μια αληθινή γυναίκα, που σκανδαλίζει τον όροφο με τους έρωτές της.  Η «Κυρία με τα Γκρίζα» , όπως την αποκαλούν οι ένοικοι του ορόφου, μια μυστηριώδης γυναίκα που προκαλέι εντυπώσεις .

 

Το έργο αυτό ζωντανεύει ξανά σε μία παράσταση που θα ταξιδέψει και θα παρασύρει τους θεατές σε μια άλλη πραγματικότητα, γεμάτη μουσική, έρωτες, πάθη και συγκρούσεις στο Έκτο Πάτωμα.

 

Πρωτότυπο κείμενο : Αλφρέντ Ζερί

Διασκευή: Άννα Παναγιωτοπούλου

Μουσική: Σταμάτης Κραουνάκης

Στίχοι : Λίνα Νικολακοπούλου

Μουσική διδασκαλία – διασκευή : Ευαγγελία Τσιάρα

Καταγραφή : Διονύσης Καλογερόπουλος

Επιμέλεια μουσικού υλικού : Δημήτρης Δερμανής

Κιθάρα : Δημήτρης Μπουρβάρης

Κιθάρα : Κώστας Παρούτσας

Κρουστά : Κωνσταντίνος Ρότσιος

Σκηνοθεσία – διασκευή κειμένου : Γαρυφαλλιά Τσιάρα

Βοηθός Σκηνοθέτη : Βαγγέλης Τσίμος

 

Παίζουν :

 Αναστασία Χαραλαμποπούλου : Ζερμαίν Λεσκαλιέ

 Διονύσης Γάλλος : Μαξ Λεσκαλιέ

 Λεμονιά Τριανταφύλλου : Κα Μαρέ

 Μαρία Κατή : Ζαν

 Τάσος Θεοδώρου : Ανρί Ζονβάλ

 Βαγγέλης Τσίμος : Ζοζό

 Παντελής Χατζηιωάννου : Οσπώ

 Μαριάννα Αγαπητού : Εντβίζ

 Ελένη – Ιωάννα Σιώζου : Ιρέν

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βυσσινόκηπος  του Άντον Τσέχωφ στο Θέατρο Εμπρός
20.02.2017 11:44
Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, τον Βυσσινόκηπο του Άντον Τσέχωφ, ανεβάζει η νεοσύστατη Ομάδα Ίριδα σε σκηνοθεσία Ερρίκου Μηλιάρη, από τις 6 Μαρτίου στο θέατρο Εμπρός για οκτώ μόνο παραστάσεις.
Η ομάδα «ΚωμωΔίνω» στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
07.02.2017 11:34
Η θεατρική ομάδα «ΚωμωΔίνω» παρουσιάζει 3 Μουσικές Νύχτες Κωμωδίας στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο - Up Stage, τις Κυριακές 5 – 12 – 19 Μαρτίου 2017.
Ο Έρωτας & το Ψέμα, από την Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα του «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ»
08.07.2016 11:44
Η Ψυχοκοινωνική Θεατρική Ομάδα Ατόμων με Νοητική Αναπηρία «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ ΑμεΑ», σάς προσκαλεί την Κυριακή 10 Ιουλίου 2016 και ώρα 8:00μμ, στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» – Δημαρχείο Αργυρούπολης όπου θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Έρωτας & το Ψέμα».
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Οι Δίκαιοι, του Αλμπέρ Καμύ στο θέατρο Εμπρός
05.05.2016 13:48
Η θεατρική ομάδα Μιμίδια παρουσιάζει το έργο του Albert Camus «Οι Δίκαιοι» στο ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο Εμπρός, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016.