Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

4ο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου στην Κέρκυρα

4ο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου στην Κέρκυρα

Η Κέρκυρα φέτος θα φιλοξενήσει για μια ακόμη χρονιά το 4ο Θερινό Ινστιτούτο Πιάνου που διοργανώνεται από το Piano Plus Festival σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου και με την υποστήριξη τεσσάρων μεγάλων πανεπιστημίων της Ελλάδας και του εξωτερικού! Φέτος το Θερινό Ινστιτούτο φέρνει στην Κέρκυρα τέσσερις σημαντικότατες καλλιτεχνικές παρουσίες που θα μαγέψουν το κοινό με τις μουσικές και πιανιστικές τους δεξιότητες! Ο Δημήτρης Δημόπουλος από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, o Robert Satterlee του πανεπιστημίου Bowling Green State University του Οχάιο των Η.Π.Α, ο γνωστός σε όλους μας Λάμπης Βασιλειάδης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και τέλος ο Ρώσος δεξιοτέχνης Eduard Zilberkant, καθηγητής στο University of Alaska–Fairbanks των Η.Π.Α., συναντώνται όλοι μαζί στη σκηνή της Ιονίου Ακαδημίας στις συναυλίες του Ινστιτούτου από 19 έως και 26 Ιουνίου 2016.

 

Φέτος πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις των τελευταίων τεσσάρων ετών μιας και οι συμμετοχές στο Ινστιτούτο ξεπερνούν τις τριάντα από ολόκληρο τον κόσμο. Περισσότεροι λοιπόν από τριάντα φοιτητές και καθηγητές θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν στην Κέρκυρα για μία εβδομάδα, να περιπλανηθούν στην πόλη, να ξεναγηθούν στο νησί και να γνωρίσουν τα μοναδικά Κερκυραϊκά τοπία, να γευτούν την τοπική κουζίνα και να δοκιμάσουν τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του νησιού.

 

Αναλυτικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

 

Ρεσιτάλ πιάνου με το Λάμπη Βασιλειάδη

Δευτέρα 20 Ιουνίου

Ιόνιος Ακαδημία

8:00μ.μ. | Είσοδος 5€

 

Ρεσιτάλ με τους πιανίστες Dr. Robert Satterlee & Δημήτρη Δημόπουλο

Τρίτη 21 Ιουνίου

Ιόνιος Ακαδημία

8:00μ.μ. | Είσοδος 5€

 

Ρεσιτάλ με τον Αμερικανό πιανίστα Dr. Eduard Zilberkant

Τετάρτη 22 Ιουνίου

Ιόνιος Ακαδημία

8:00μ.μ. | Είσοδος 5€

 

Ανοιχτό Masterclass πιάνου με τον Dr. Robert Satterlee

Πέμπτη 23 Ιουνίου

Ιόνιος Ακαδημία

9:40π.μ. | Είσοδος ελεύθερη

 

Συναυλία Φοιτητών Ινστιτούτου

Πέμπτη 23 Ιουνίου

Ιόνιος Ακαδημία

8:00μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

 

Ανοιχτό Masterclass πιάνου με τον Dr. Eduard Zilberkant

Παρασκευή 24 Ιουνίου

Ιόνιος Ακαδημία

9:40π.μ. | Είσοδος ελεύθερη

 

Συναυλία Φοιτητών Ινστιτούτου

Παρασκευή 24 Ιουνίου

Ιόνιος Ακαδημία

8:00μ.μ. | Είσοδος ελεύθερη

Σχετικές ειδήσεις
Διάλεξη της Nicole Fontaine στο Γαλλικό Ινστιτούτο
25.01.2017 17:10
Στα πλαίσια του κύκλου «Σύγχρονη Σκέψη», το 2017 το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος θέτει επί τάπητος το ζήτημα της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής ταυτότητας, προσκαλώντας Γάλλους διανοούμενους από διάφορους τομείς του επιστητού.
Ο Daniel Roy στο Γαλλικό Ινστιτούτο
27.12.2016 17:13
Το Γαλλικό Ινστιτούτο φιλοξενεί τον Danile Roy, ο οποίος θα δώσει μία ομιλία, την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017, στο πλαίσιο του κύκλου Διαχείριση της διαφορετικότητας στο σχολείο. Η ομιλία έχει θέμα Δυσφορία στο σχολείο (ταυτόχρονη μετάφραση).
Μουσικοί συσχετισμοί: Ο Άρης Γραικούσης πάει στη Κέρκυρα
14.09.2016 15:35
Ο πιανίστας Άρης Γραικούσης μετά την μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Σύλλογος οι φίλοι της μουσικής - μεγάλη βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» και σε επιλεγμένους προορισμούς ανά την Ελλάδα για την καλοκαιρινή περίοδο 2016, παρουσιάζει το ρεσιτάλ «Μουσικοί Συσχετισμοί» την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016 στην Κέρκυρα στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.
Μια συναυλία για την Κέρκυρα... με τον Σταμάτη Σπανουδάκη
28.07.2016 14:59
Στο Παλαιό Φρούριο Κέρκυρας μπροστά από το ναό του Αγίου Γεωργίου, την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016, ώρα 9:00 μμ, ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα εμφανιστεί για μία μοναδική μεγάλη συναυλία με τίτλο «Μια συναυλία για την Κέρκυρα».
Γιορτή της Γαλλοφωνίας 2016 από το Γαλλικό Ινστιτούτο
02.03.2016 11:52
Το Γαλλικό Ινστιτούτο της Ελλάδος μας προσκαλεί και φέτος στη Γιορτή της Γαλλοφωνίας, στην οποία η απόλαυση των αισθήσεων θα βρίσκεται στο επίκεντρο.