Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Sync από την ομάδα Take Over στο Bios

Sync από την ομάδα Take Over στο Bios

Η ομάδα Take Over παρουσιάζει στο Bios την παράσταση Sync.

Με αφορμή την καλλιτεχνική ποιότητα των παραστάσεων των περσινών τελειόφοιτων της Κρατικής Σχολής Χορού, η ομάδα του Take Over κάλεσε δέκα, απόφοιτους πλέον, χορευτές, να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση, την οποία θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στον λιτό βιομηχανικό χώρο του BIOS, απευθυνόμενοι σε ένα ευρύ και όχι αμιγώς χορευτικό κοινό. Η μουσική αποτελείται από συνθέσεις του Σταύρου Γασπαράτου τις οποίες έχει διαμορφώσει ειδικά για την παράσταση.

Πρόκειται για μια χορογραφία , όπου το άτομο αναδύεται μέσα από την ομάδα αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα της ύπαρξής του, με σκοπό τη δημιουργία ενός ακέραιου συνόλου. Η επίτευξη της λειτουργικότητας απαιτεί τον πλήρη συγχρονισμό. Μέσω της κίνησης, τα άτομα γίνονται χορευτές που παλινδρομούν από την απόλυτη ατομικότητα στην πλήρωση της ενότητας.

Χωρίς περιττά ενδυματολογικά και σκηνογραφικά στοιχεία, οι θεατές τοποθετημένοι στις 4 πλευρές περιμετρικά της σκηνής, γίνονται συμμέτοχοι στην πάλη της μονάδας και του συνόλου. Αναζητώντας την μετάβαση από το Εγώ ως αυθύπαρκτες προσωπικότητες, στο Εμείς ως μια ενιαία ομαδική παράσταση.

Συντελεστές:

Χορογραφία: Αναστασία Βαλσαμάκη
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Χορευτές: Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Αριάννα Ζαρμακούπη, Μυρτώ Κατσού, Γιώργος Μιχελάκης, Κωνσταντίνα Μπάρκουλη, Νατάσα Παντερμαλή, Μαρία Πασχαλίδου, Κωστής Σπύρου, Μάρω Σταυρινού

Το Take Over, μια πρωτοβουλία του Οργανισμού BIOS, είναι μία ομάδα νέων ανθρώπων. Εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Creative Europe, Take Over: Seeing young audiences through young people’s eyes, το οποίο συντονίζει το Βρετανικό Συμβούλιο. Σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες ομάδες (Youth Boards) της Σερβίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας το Take Over θα ανακαλύψει τρόπους με τους οποίους μπορεί να προαχθεί ο πολιτισμός μέσα από τα μάτια των νέων.

Facebook page: https://www.facebook.com/takeoverathens/?fref=ts
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1702469196690618/

Μία πρωτοβουλία του BIOS

Με την υποστήριξη του Creative Europe Programme of the European Union

Σχετικές ειδήσεις
Ο Γιάννης και ο Γιώργος Μεγαλακάκης με κρητικούς χορούς στη Μεθοδία
15.12.2016 15:57
Μια εντυπωσιακή παράσταση κρητικών χορών με τους δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη και την επίλεκτη Ομάδα τους, παρουσιάζεται από 15 Δεκεμβρίου και κάθε Πέμπτη στις 21:00 στην μουσική σκηνή Μεθοδία στον Βοτανικό.
Δυο βήματα πιο κάτω, από την ομάδα YELP dance co. στο Κέντρο της Αθήνας
07.12.2016 16:44
Η ομάδα σύγχρονου χορού YELP dance co. παρουσιάζει το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου το Δυο βήματα πιο κάτω, μια χορογραφία στο αστικό τοπίο. Οι θεατές ακολουθούν μια διαδρομή από την Εθνική βιβλιοθήκη, στην οδό Πανεπιστημίου, μέχρι την Πλατεία Ομονοίας και καταλήγουν μέσα στο Μπάγκειον - παρακολουθώντας χορογραφημένες δράσεις και συμμετέχοντας σε κάποιες από αυτές.
RELIC, η παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη στο Bios
01.12.2016 17:12
Η πολυσυζητημένη παράσταση RELIC, του Ευριπίδη Λασκαρίδη και της ομάδας OSMOSIS, μετά την επιτυχημένη περιοδεία της στο εξωτερικό (18 διεθνή φεστιβάλ σε 10 διαφορετικές Ευρωπαϊκές χώρες) και μόλις ένα μήνα πριν ταξιδέψει στο Barbican του Λονδίνου, έρχεται στο BIOS, για λίγες μόνο παραστάσεις.
Ζιζέλ από το Μπαλέτο Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Θέατρο Ολύμπια
24.11.2016 15:58
Η Ζιζέλ, ένα από τα διασημότερα μπαλέτα του ρομαντισμού, σε γοητευτική μουσική του Αντόλφ Αντάμ, επιστρέφει στην Εθνική Λυρική Σκηνή, σε χορογραφία του Ιρέκ Μουχαμέντοφ και μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη και Ζωής Ζενιώδη.
Momix: Οι «μάγοι χορευτές» επιστρέφουν στην Ελλάδα με το Opus Cactus!
14.11.2016 16:03
Η μεγαλύτερη, ιστορικότερη και διασημότερη ομάδα ακροβατικού χορού στον κόσμο, Momix, επιστρέφει στη χώρα μας με την θρυλική παράσταση Opus Cactus, η οποία θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Παλλάς από 21 έως 26 Δεκεμβρίου.