Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Sync από την ομάδα Take Over στο Bios

Sync από την ομάδα Take Over στο Bios

Η ομάδα Take Over παρουσιάζει στο Bios την παράσταση Sync.

Με αφορμή την καλλιτεχνική ποιότητα των παραστάσεων των περσινών τελειόφοιτων της Κρατικής Σχολής Χορού, η ομάδα του Take Over κάλεσε δέκα, απόφοιτους πλέον, χορευτές, να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη παράσταση, την οποία θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά στον λιτό βιομηχανικό χώρο του BIOS, απευθυνόμενοι σε ένα ευρύ και όχι αμιγώς χορευτικό κοινό. Η μουσική αποτελείται από συνθέσεις του Σταύρου Γασπαράτου τις οποίες έχει διαμορφώσει ειδικά για την παράσταση.

Πρόκειται για μια χορογραφία , όπου το άτομο αναδύεται μέσα από την ομάδα αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα και την σπουδαιότητα της ύπαρξής του, με σκοπό τη δημιουργία ενός ακέραιου συνόλου. Η επίτευξη της λειτουργικότητας απαιτεί τον πλήρη συγχρονισμό. Μέσω της κίνησης, τα άτομα γίνονται χορευτές που παλινδρομούν από την απόλυτη ατομικότητα στην πλήρωση της ενότητας.

Χωρίς περιττά ενδυματολογικά και σκηνογραφικά στοιχεία, οι θεατές τοποθετημένοι στις 4 πλευρές περιμετρικά της σκηνής, γίνονται συμμέτοχοι στην πάλη της μονάδας και του συνόλου. Αναζητώντας την μετάβαση από το Εγώ ως αυθύπαρκτες προσωπικότητες, στο Εμείς ως μια ενιαία ομαδική παράσταση.

Συντελεστές:

Χορογραφία: Αναστασία Βαλσαμάκη
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Χορευτές: Γαβριέλα Αντωνοπούλου, Αριάννα Ζαρμακούπη, Μυρτώ Κατσού, Γιώργος Μιχελάκης, Κωνσταντίνα Μπάρκουλη, Νατάσα Παντερμαλή, Μαρία Πασχαλίδου, Κωστής Σπύρου, Μάρω Σταυρινού

Το Take Over, μια πρωτοβουλία του Οργανισμού BIOS, είναι μία ομάδα νέων ανθρώπων. Εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα του Creative Europe, Take Over: Seeing young audiences through young people’s eyes, το οποίο συντονίζει το Βρετανικό Συμβούλιο. Σε επικοινωνία με τις αντίστοιχες ομάδες (Youth Boards) της Σερβίας, της Πολωνίας και της Ιταλίας το Take Over θα ανακαλύψει τρόπους με τους οποίους μπορεί να προαχθεί ο πολιτισμός μέσα από τα μάτια των νέων.

Facebook page: https://www.facebook.com/takeoverathens/?fref=ts
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1702469196690618/

Μία πρωτοβουλία του BIOS

Με την υποστήριξη του Creative Europe Programme of the European Union

Σχετικές ειδήσεις
Insanity, μια παράσταση Εναέριων Ακροβατικών και Χορού στον Ι.Ο. Χανίων
30.05.2016 15:24
Tην Πέμπτη 2 και Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων, Νεώριο Μόρο παρουσιάζεται για πρώτη φορά η παράσταση Εναέριων Ακροβατικών και Χορού "Insanity" της ομάδας Om3ga σε χορογραφία των Δημοπούλου Μαριαλένα και Σπυροπούλου Ειρήνη.
Λαβύρινθος, από το Σκοτάδι στο Φως στο Θέατρο Παλλάς
19.04.2016 15:00
Οι Κρητικοί δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης και ο σκηνοθέτης-χορογράφος Παύλος Κουρτίδης παρουσιάζουν στο Παλλάς την χοροθεατρική παράσταση «ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ, από το σκοτάδι στο φως» με αφορμή την επέτειο της ιστορικής μάχης της Κρήτης και στόχο την ανάδειξη των πολιτισμικών στοιχείων της Μεγαλονήσου.
Σπάρτακος από τα Μπαλέτα Μπολσόι σε μαγνητοσκοπημένη μετάδοση στο Μέγαρο Μουσικής
07.03.2016 14:30
Ένα από διασημότερα επικά έργα του νεοκλασικού ρωσικού μπαλέτου, τον Σπάρτακο, σε μουσική Αράμ Χατσατουριάν και χορογραφία Γιούρι Γκριγκορόβιτς, θα απολαύσουν οι φίλοι του χορού την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
La μπάντα de la nada από την ομάδα Κι όμΩς κινείται, για μία τελευταία παράσταση στο Θέατρο Αλκμήνη
07.01.2016 12:40
Η ομάδα «Κι όμως κινείται» παρουσιάζει στο Θέατρο Αλκμήνη για μία τελευταία παράσταση, την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου στις 23:00, τη νέα της δουλειά -μια παράσταση χορού και ακροβασίας, μία λάιβ μιούζικ περφόρμανς- με τίτλο La μπάντα de la nada.
Χορός στο Μέγαρο: Η κυρία με τις καμέλιες σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα
30.11.2015 16:52
Η τραγική ιστορία της Μαργαρίτας Γκωτιέ, της ηρωίδας του ρομαντικού μυθιστορήματος Η κυρία με τις καμέλιες του Αλεξάνδρου Δουμά υιού, αναβιώνει τον Δεκέμβριο στη σκηνή του Μπολσόι από τη θρυλική Σβετλάνα Ζαχάροβα και τους εκφραστικούς χορευτές των Μπαλέτων του ιστορικού ρωσικού θεάτρου. Τη χορογραφία υπογράφει ο πολυβραβευμένος Τζον Νοϋμάγερ (John Neumeier). Το ελληνικό κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει την Kυρία με τις καμέλιες σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στην Αίθουσα Banquet.