Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το φεστιβάλ «Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα» που ξεκίνησε στην Θεσσαλονίκη (20 έως 24 Μαΐου) και ολοκληρώθηκε (26 έως 28 Μαΐου) στην Αθήνα.

Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της "Χρονιάς της Ελληνορωσικής φιλίας 2016", με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού Ρωσίας, του Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, του Υπουργείου Πολιτισμού Ελλάδας, της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, του Γενικού Πρόξενου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, των Δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Πλήθος κόσμου απόλαυσε το πλούσιο πρόγραμμα που δεν ήταν μόνο η παρουσίαση των σπουδαίων ταινιών αλλά και μουσική και τραγούδια από σημαντικούς ρώσους καλλιτέχνες που ήρθαν ειδικά για το φεστιβάλ από την Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Το φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους οι: Εμπειρογνώμων Πρεσβευτής Σύμβουλος Α, Πολιτιστικός Σύμβουλος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας κ. Δημήτριος Τζανάκης, Υποδιευθύντρια της Διεύθυνσης κινηματογράφου στο Υπουργείο Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας – Γκρόμοβα Ελένα, Προϊστάμενη της  Διεύθυνσης  Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ελλάδας – κα. Τίνα Πισχιτζή, Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού,  Αθλητισμού και  Νεολαίας του Δήμου Αθηνών κ. Χρίστος Τεντόμας, Γενικός Πρόξενος του Ουζμπεκιστάν στην Ελλάδα – Ολίμ Κασίμοφ με τη σύζυγό του, Εκπρόσωπος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Ταξίαρχος κ. Πολυχρόνης Τερεζάκης, Διευθυντής του ρωσικού πολιτιστικού και επιστημονικού κέντρου στην Ελλάδα –Αλέξαντρ Χομένκο.Περισσότερες πληροφορίες για την Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Στα
15.11.2016 10:09
Η Πανελλήνια Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου έδωσε το παρών στο 57ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το οποίο ολοκληρώθηκε την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, απονέμοντας το ετήσιο βραβείο της για την καλύτερη ελληνική ταινία της χρονιάς στα 90 χρόνια ΠΑΟΚ - Νοσταλγώντας το μέλλον του Νίκου Τριανταφυλλίδη.
Βραβείο FIPRESCI για τη νέα ταινία του Στεφάν Μπριζέ στο Φεστιβάλ Βενετίας
13.09.2016 15:26
Το Βραβείο FIPRESCI (Διεθνής Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου) στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας που μόλις ολοκληρώθηκε, απονεμήθηκε στον Γάλλο σκηνοθέτη Στεφάν Μπριζέ και την ταινία του με τίτλο «Une vie» (A woman's life).
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανόραμα Χρυσές Νύχτες 2016
10.06.2016 15:27
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανόραμα, Χρυσές Νύχτες, που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου (ΕΑΚ), σε συνεργασία με την Ακαδημία César.
Εβδομάδα Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα: Προβολές στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος
26.05.2016 15:40
Στο πλαίσιο της χρονιάς της Ελληνορωσικής φιλίας για το 2016, διοργανώνεται έως τις 29 Μαΐου η «Εβδομάδα Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα», με τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού Ρωσίας, του Υπουργείου Εξωτερικών Ελλάδας, του Υπουργείου Πολιτισμού Ελλάδας, της Πρεσβείας της Ρωσίας στην Ελλάδα, του Γενικού Πρόξενου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη και των Δήμων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Εβδομάδα Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα
18.05.2016 15:40
Από τις 20 έως 28 Μαΐου 2016, στο πλαίσιο της Χρονιάς της Ελληνορωσικής φιλίας για το 2016, θα διεξαχθεί η «Εβδομάδα ρωσικού κινηματογράφου στην Ελλάδα» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.