Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ένας μοναδικός διαγωνισμός για μία… φανταστική βιωματική μέρα στο μουσείο!

Ένας μοναδικός διαγωνισμός για μία… φανταστική βιωματική μέρα στο μουσείο!

Ζούμε σε μία χώρα με σπουδαία ιστορία και πολιτισμό, με εκατοντάδες μουσεία στο κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και της συμπρωτεύουσας, και όμως λίγα από αυτά έχουμε επισκεφθεί. Η ευκαιρία σας δίνεται, με μία μοναδική βιωματική εμπειρία, αρκεί να είστε γονέας!

 

Από την Σοφία Μαυραντζά


Έτσι, το Μουσείο Μπενάκη, το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το Πολεμικό Μουσείο, το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών Ομίλου ΟΤΕ και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στην Αθήνα, αλλά και το Μουσείο NOESIS και το Ολυμπιακό Μουσείο στην Θεσσαλονίκη έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν 50 οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, συμμετέχοντας σε έναν μοναδικό διαγωνισμό!

 

Συγκεκριμένα, το ΟΤΕ HISTORY, το κανάλι του ΟΤΕ TV που είναι επικεντρωμένο στην ελληνική ιστορία και τον πολιτισμό, φέρνει τα μουσεία κοντά στα παιδιά, προσφέροντας σε 50 οικογένειες με παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μία ειδικά σχεδιασμένη από τον OTE TV βιωματική επίσκεψη σε Μουσεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

 

Η «έκπληξη» είναι πως οι νικητές θα έχουν την ευκαιρία για διαδραστικές ξεναγήσεις,  βιωματικά παιχνίδια και δημιουργικές δραστηριότητες, όλα στους χώρους των μουσείων, προσφέροντας στα παιδιά και τους γονείς τους μία μοναδική πολιτιστική , εκπαιδευτική, αλλά και ψυχαγωγική εμπειρία, με τη βοήθεια μουσειοπαιδαγωγών.

 

Στις βιωματικές δραστηριότητες, μεταξύ άλλων, τα παιδιά θα κληθούν να κατασκευάσουν έναν καταπέλτη που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες το 400π.Χ., να φτιάξουν αλλά και να δοκιμάσουν έναν υδραυλικό τηλέγραφο, να ζωγραφίσουν το αντίγραφο ενός διάσημου πίνακα, κ.ά. Οι δράσεις είναι σχεδιασμένες ανάλογα με τα ηλικιακά γκρουπ (5-8 & 9-12) των παιδιών που θα συμμετέχουν.

 

Αν και εσείς είστε συνδρομητές του ΟΤΕ TV και θέλετε να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό του OTE HISTORY, μπορείτε να στείλετε SMS στο 19129, γράφοντας «ΟΤΕ TV Α» για Αθήνα και «ΟΤΕ TV Θ» για Θεσσαλονίκη και να μπείτε στην κλήρωση. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου και η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 3 Ιουνίου! Καλή τύχη!

Σχετικές ειδήσεις
Μαθήματα Πολιτισμού 2017 στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
30.01.2017 11:58
Για 10η συνεχή χρονιά το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης διοργανώνει σειρά μαθημάτων για την τέχνη και τον πολιτισμό.
Μουσεία και Τουρισμός: Μια Σχέση σε Εξέλιξη: συνέδριο στο Μουσείο Μπενάκη
30.11.2016 11:33
Στις 8 Δεκεμβρίου, το Μουσείο Μπενάκη, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, το British Council και η Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα οργανώνουν το ολοήμερο συνέδριο «Μουσεία και Τουρισμός: Μια Σχέση σε Εξέλιξη».
Διαγωνισμός ζωγραφικής στη μνήμη του Λουκά Βενετούλια από το Τελλόγλειο
01.07.2016 13:33
Ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να αναδείξουν το έργο τους δίνει ο διαγωνισμός ζωγραφικής που προκήρυξε το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ, στη μνήμη ενός μεγάλου ζωγράφου της Θεσσαλονίκης, του Λουκά Βενετούλια.
The Thera Series: Ολονυχτία στο πλαίσιο του Ύπνος project
23.05.2016 17:26
Στο πλαίσιο του Ύπνος project η Στέγη μας προσκαλεί σε μία βιωματική performance Ύπνου, η οποία θα διαρκέσει όλο το βράδυ, από τις 22.00 της Κυριακής 29 Μαΐου 2016.
Ευρωπαϊκό Μουσείο 2016: Δύο ελληνικά μουσεία ανάμεσα στις υποψηφιότητες
06.04.2016 16:19
Δύο ελληνικά μουσεία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας και το Μουσείο Τυπογραφίας Γιάννη & Eλένης Γαρεδάκη (Χανιά Κρήτης), βρίσκονται ανάμεσα στις υποψηφιότητες για τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Μουσείου 2016.