Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Boom Boom Dada: The Ainigma, από το ΚIDS LAB στην Art Athina 2016

Boom Boom Dada: The Ainigma, από το ΚIDS LAB στην Art Athina 2016

Το Kids Lab επιστρέφει στην Art-Athina για τους μικρούς του φίλους με θέμα το καλλιτεχνικό κίνημα Dada. Τι είναι το ΝΤΑΝΤΑ; Ποιος είναι ο Μαν Ρέι, ο Ζαν Αρπ, ο Τριστάν Τζαρά, ο Κούρτ Σβίτερς, ποια είναι η Χάνα Χοχ;

Φέτος, το Kids Lab γιορτάζει τα 100 χρόνια (1916-2016) του καλλιτεχνικού κινήματος Νταντά (Dada), φιλοξενώντας μια εγκατάσταση εμπνευσμένη από την “τυχαία ποίηση” του Tριστάν Τζαρά και το γλυπτό του Mαν Ρέι “To Aίνιγμα του Iζιντόρ Ντυκάς”.

Το Πρόγραμμα πλαισιώνεται από παιχνίδια ζωγραφικής, λέξων, κολάζ, καθώς και από ένα ξεχωριστό νταντά δρώμενο με αναφορά στο έργο του Ζαν Αρπ.

Ενθαρρύνοντας έναν δημιουργικό διάλογο με τα αντικείμενα του χώρου και το ειδικά σχεδιασμένο εκθεσιακό περιβάλλον , τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτών ανακαλύπτουν το πρωτοποριακό αυτό κίνημα και έρχονται σε επαφή με ντανταϊστικές καλλιτεχνικές πρακτικές.

Iδέα/Επιμέλεια: Very Young Contemporary Art (VYCA)
Συντονιστής εκπαιδευτικού προγράμματος: Xάρριετ Μητράκου-Γυπαράκη.

Το Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Βoom Bοοm DADA: The Ainigma” εντάσσεται στο Παράλληλο Πρόγραμμα και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Art-Athina.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Το ΚΙDS LAB θα είναι ανοικτό ΌΛΕΣ τις ώρες λειτουργίας της Αrt-Athina!

*Τα παιδιά θα πρέπει να συνοδεύονται από έναν υπεύθυνο ενήλικα κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο KIDS LAB. H Αrt-Athina δεν φέρει καμία ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών.

TALKS - Kυριακή 29/5 17.00 - 18.00

Το Very Young Contemporary Art επιμελείται τον κύκλο ομιλιών: H "απερίσκεπτη" κατάσταση της παιδικής ηλικίας ως αυτόνομη καλλιτεχνική πρακτική, με αφορμή τα 100 χρόνια από το Νταντά.

Συμμετέχοντες Ομιλητές:

Αλέξανδρος Ψυχούλης, Eικαστικός, Καθηγητής Τέχνης και Τεχνολογίας, Τμήμα Αρχιτεκτόνων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ευτυχία Μπαρτζού, Eικαστική ψυχοθεραπεύτρια

Ουρανία Κούβου Δρ, Διδακτική των Εικαστικών Τεχνών, Σχολή Επιστημών της Αγωγής Πανεπιστημίου Αθηνών

Σπύρος Σγούρος, Επίκουρος Καθηγητής Νευροχειρουργικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών, Δ/ντής Νευροχειρουργικής Κλινικής Παίδων ΜΗΤΕΡΑ

Χάρριετ Μητράκου-Γυπαράκη, Διευθύντρια Εκπαίδευσης VYCA

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Art-Athina έχει στόχο να εμπλουτίσει και να ενδυναμώσει τη συνολική εμπειρία των οικογενειών από την επίσκεψή τους στην έκθεση.

Το Πρόγραμμα εντάσσεται στο Παράλληλο Πρόγραμμα και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Art-Athina.

To Κids Lab δημιουργήθηκε το 2013 σε συνεργασία με τη μη-κερδοσκοπική εταιρεία Very Υoung Contemporary Art (VYCA).

Aπό την ίδρυσή του, τo Κids Lab προσφέρει στα παιδιά και τις οικογένειες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σημαντικούς σταθμούς στην ιστορία της τέχνης μέσα από διαδραστικά προγράμματα και ειδικά σχεδιασμένα εκθέματα που εστιάζουν στο παιχνίδι, την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πειραματισμό.

Γράμματα λογότυπου: Μανώλης, 4 ετών

Περισσότερες πληροφορίες για την Art Athina 2016 μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Η μουσική αγαπάει τον αυτισμό: Το πρόγραμμα του Ιδρύματος Ωνάση στην Καλαμάτα
31.10.2016 12:52
Το Ίδρυμα Ωνάση δίνει την ευκαιρία σε παιδιά που βρίσκονται στο ευρύ φάσμα του αυτισμού και στους γονείς τους, να συμμετέχουν στο εργαστήρι «Η Μουσική Αγαπάει τον Αυτισμό». Το επιτυχημένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που για 3η συνεχή χρονιά ταξιδεύει σε προορισμούς σε όλη την Ελλάδα, θα έχει επόμενο σταθμό του την Καλαμάτα (19, 26 & 27 Νοεμβρίου 2016).
Μέρες Παραμυθιών και Μύθων στη Σαμοθράκη
09.08.2016 13:46
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων ''ΚΑΒΕΙΡΙΑ 2016'', η Αction Art/Εικαστική Δράση, ένα τριήμερο πρόγραμμα, από 26 έως 28 Αυγούστου 2016, που περιλαμβάνει αφηγήσεις-παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους και εργαστήρια.
Summer Camp 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πρόγραμμα εκδηλώσεων
17.05.2016 14:31
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Ο Καβάφης πάει σχολείο: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ταξιδεύει στην Άνδρο
06.04.2016 16:23
Μπορούμε να γνωρίσουμε τον Καβάφη μέσα από κόμικς, κολάζ και μουσική χιπ-χοπ; Ένα σχολικό πρόγραμμα για τον Αλεξανδρινό ποιητή από το Αρχείο Καβάφη του Ιδρύματος Ωνάση.
Athens Science Festival 2016: Το παιδικό πρόγραμμα!
29.03.2016 11:50
Το Athens Science Festival 2016, πέρα από τις ενδιαφέρουσες δράσεις για τους ενήλικες, έχει δημιουργήσει επίσης ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα για τους μικρούς του φίλους!