Κλείνοντας 10 χρόνια φωτογραφικής παραγωγής στην τοπική και διεθνή εικαστική σκηνή, το f14-κοινόν φωτογράφων παρουσιάζει την έκθεση “χρώμα” με έργα των μελών του στην f14 gallery, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016.

Επιμέλεια έκθεσης: Καλλιτεχνική επιτροπή f14

 «Τα χρώματα είναι πράξεις του φωτός, ενέργειες και πάθη»*

*J.W.Goethe, Theory of colours

Το χρώμα μαγεύει με την ομορφιά του, αλλά μοιραία η αίσθηση αυτή διαρκεί λίγο. Άλλοτε η διέγερση των αισθήσεων εξελίσσεται σε βίωμα. Προκαλεί τη συγκίνηση της μνήμης. Ξυπνά αναμνήσεις αρχέγονων κινήτρων. Μέσω των συνειρμών δημιουργεί δονήσεις στην ψυχή, αλλά μπορεί να επηρεάσει και ολόκληρο το σώμα. Μπορεί να είναι θερμό ή ψυχρό, φωτεινό ή λιγότερο φωτεινό. Το χρώμα έχει γεύση, έχει ρυθμό, έχει υφή, έχει μυρωδιά. Το κίτρινο επιτίθεται, το γαλάζιο ηρεμεί, το πράσινο ικανοποιεί, το κόκκινο παθιάζει, το λευκό συμβολίζει την αρχή, το μαύρο τη σιωπή. Βλέποντας τα έργα αυτά σαν μία μεγάλη παλέτα χρωμάτων, οι αισθήσεις ας διεισδύσουν από το μάτι στην καρδιά του θεατή.

Λιάνα Δημητριάδου

Συμμετέχουν τα μέλη:

Βασίλης Βαρσακέλης, Μαρία Βουτριαρίδου, Λιάνα Δημητριάδου, Σπύρος Μαρκογιάννης,                        Κατερίνα Μαρνέλλου, Φώτης Παλαιολόγος, Αναστασία Παλαιολόγου, Γιάννης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Παραθυράς, Κώστας Παρασκευαΐδης, Τάσος Σούπαρης, Εύη Τεμπελούδη, Στέλιος Φιλίππου.