Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Γιώργος Κατημερτζόγλου: Οιωνοί

Γιώργος Κατημερτζόγλου: Οιωνοί
H Titanium Yiayiannos Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής Οιωνοί του Γιώργου Κατημερτζόγλου, που αντιπαραθέτει τη σημασία των οιωνών του χθες με το σήμερα μέσα από τα μάτια ενός αναλώσιμου ανθρώπου.

Οιωνοί. Στο μέτρο της αντίληψης εκάστου. Καιρικές αλλαγές. Νέφη. Το πέταγμα των πουλιών. Η ωμοπλάτη των ιερών σφαγείων. Μια μέρα πριν την μάχη, οι οιωνοί εξετάζονται προσεκτικά. Καμία επιχείρηση δεν γινόταν πριν την ερμηνεία τους.

Σύγχρονοι οιωνοί, κλιματολογικές αλλαγές, τα νέφη του πολέμου από χώρα σε χώρα, το πέταγμα των σιδερένιων πουλιών , που σπέρνει τον όλεθρο, φυσικές καταστροφές, το νερό που διαρκώς λιγοστεύει η ληστρική απληστία που διαρκώς περισσεύει και έγινε η καθημερινότητα των ανθρωπίνων σχέσεων. Ο αναλώσιμος άνθρωπος, έτοιμος να κατασπαράξει καινά κατασπαραχθεί, το έμψυχο εμπόρευμα που διακινείται νευρικά παντού, από τους χώρους των ψηλών καπέλων του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος, ως τις πιο απόμακρες γειτονιές του πλανήτη, με ανήσυχο βήμα, δίχως χρόνο για παρατήρηση οιωνών.

Όλα αυτά αποτυπώνονται, με αγωνία, στο έργο του Γ. Κατημερτζόγλου: Ο άνθρωπος — Μινώταυρος που, στην προηγμένη τεχνολογικά εποχή μας, δεν έχει καταφέρει επί τέλους να δει και να τιθασεύσει το θηρίο που κρύβει στο λαβύρινθο της ψυχής του .

Σχετικές ειδήσεις
Η άλλη πόλη: Έκθεση του Φώτη Κλογέρη στην Myro gallery
15.11.2016 16:21
H Myrό Gallery εγκαινιάζει την ατομική έκθεση με νέα σειρά έργων ζωγραφικής του Φώτη Κλογέρη στην Κεντρική Αίθουσα της, υπό τον τίτλο “Η άλλη πόλη”, την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016.
Η σημασία τού να είσαι ζώο: ομαδική έκθεση στη gallery genesis
05.05.2016 10:15
Την Πέμπτη 12 Μαΐου 2016, στις 20.00 εγκαινιάζεται στη gallery genesis η έκθεση «Η σημασία τού να είσαι ζώο», σε επιμέλεια Μαρίας Γιαγιάννου. Αφορμή για την έκθεση αποτελεί το ομώνυμο δοκίμιο της επιμελήτριας στο βιβλίο «Μεταμοντέρνο Σώμα» (συλλογικό, Γαβριηλίδης 2016) όπου μελετά το φαινόμενο της θηριανθρωπίας στις εικαστικές τέχνες.
Changes: Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery
04.05.2016 15:22
Από τις 8 έως και τις 20 Μαΐου 2016, 20 διεθνείς φωτογράφοι θα παρουσιάζουν φωτογραφίες στις οποίες απεικονίζονται διαφόρων ειδών αλλαγές στη Blank Wall Gallery.
Στίγμα Ζωής: έκθεση του Λάζαρου Μαράβα στην ΔΛ gallery
09.03.2016 13:46
Η ΔΛ gallery, εγκαινιάζει την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016 στις 8.00μ.μ., την έκθεση του Λάζαρου Μαράβα με τίτλο «Στίγμα Ζωής», η οποία αποτελείται από μεταλλικές διάτρητες κατασκευές μαύρου χρώματος, που γίνονται ο καμβάς της δικής του ιδιαίτερης ζωγραφικής.
Still Time: Έκθεση της Μαρίας Φιλιππακοπούλου στην Kourd Gallery
02.03.2016 13:45
“Still Τime”. Με αυτόν τον τίτλο η Kourd Gallery εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Μαρίας Φιλιππακοπούλου την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016.