Η Κάρμεν Ρουγγέρη παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για δύο έκτακτες παραστάσεις την Ιλιάδα και την Οδύσσεια του Ομήρου, το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου 2016, αντίστοιχα.

Αναλυτικά:

Σάββατο 14 Μαΐου 2016,  στις 11:30
«ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ»
της Κάρμεν Ρουγγέρη

Θέσεις περιορισμένες

Κάθε εικόνα, κάθε λέξη των στίχων της Ιλιάδας σε μαγεύει. Σε κάνει να θαυμάζεις τον κορυφαίο ποιητή της ανθρωπότητας, τον δικό μας, τον μοναδικό Όμηρο!

Λίγα λόγια για το έργο

Με το δεδομένο ότι ο ποιητής στην Ιλιάδα απομονώνει μόνο πενήντα μία μέρες από τον δέκατο χρόνο του Τρωικού Πολέμου, καλό είναι να γνωρίσουμε πρώτα  στα παιδιά  ποιοι είναι οι πρωταγωνιστές του έργου που θα δούμε. Δηλαδή, ποιά είναι η Ελένη, ποιος ο Πάρης, ο Αχιλλέας, ο Μενέλαος, ο Έκτορας, ο Αγαμέμνονας.

Ύστερα θα μάθουμε  γιατί και πως φτάσαμε στον Τρωικό Πόλεμο. Μετά θα  περάσουμε στην Ιλιάδα, που αρχίζει με τον θυμό του Αχιλλέα, τη διαμάχη του με τον Αγαμέμνονα και την αποχώρηση του από τη μάχη.

Θα δούμε ακόμα την συμμετοχή των θεών του Ολύμπου σε αυτή τη διαμάχη, τη σύγκρουση  των Ελλήνων με τους Τρώες. Το θάνατο του Πάτροκλου και τη μονομαχία του Αχιλλέα  με τον Έκτορα που καταλήγει στον χαμό του  τελευταίου.

ΕΔΩ τελειώνει Η ΙΛΙΑΔΑ. Όχι όμως και το έργο μας…

Εμείς συνεχίζουμε για να ολοκληρώσουμε τον Τρωικό Πόλεμο, μιλώντας για το θάνατο του Αχιλλέα, το Δούρειο Ίππο και την καταστροφή της Τροίας.

Όλα αυτά  απόλυτα  τεκμηριωμένα και μελετημένα μέσα από την αστείρευτη πηγή  της  ΜΥΘΟΛΟΓΊΑΣ  ΜΑΣ, δημιούργησαν την παράσταση που θα δείτε.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη
Σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη – Χριστίνα Κουλουμπή,
Σκηνικά-Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή,
Κίνηση-Χορογραφίες-Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας,
Μουσική σύνθεση-Ενορχήστρωση-VideoArt: Αντώνης Δελαπόρτας,
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής,
Οπλομαχίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης,
Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου,
Οργάνωση Πρόβας: Δάφνη Μιλτιάδου, Χαρά Δήμα,
Υπεύθυνες γραφείου παραγωγής: Αγγελική Μαντζουράνη,
Artwork: Λουκάς Μελάς

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πέτρος Κιοσές, Χριστίνα Κουλουμπή, Τάσος Παπαδόπουλος, Ίρις Πανταζάρα, Σπύρος Περδίου, Δέσποινα Πολυκανδρίτου, Σωτήρης Σουριανός, Γρηγόρης Τουμασάτος, Θανάσης Τσιδίμης, Νεκτάριος Φαρμάκης Έλενα Μιχαλάκη, Γιώργος Βλάχος

Διάρκεια παράστασης:  120 (με διάλειμμα)

Κυριακή 15 Μαΐου 2016,  στις 11:30 & 15:30

“ΟΜΗΡΟΥ ΟΔΥΣΣΕΙΑ”
Κάρμεν Ρουγγέρη

https://www.youtube.com/watch?v=dDvMiVjZUvI

Μετά την μεγάλη επιτυχία της περσινής χρονιάς επαναλαμβάνεται και φέτος και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων μέσα στον Οκτώβριο. Έτσι, το θέατρο θα ξαναγίνει καράβι για να ξαναζωντανέψει το παραμύθι των παραμυθιών ΤΗΝ ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ.

Παράλληλα γίνονται πρόβες ώστε στις πρώτες μέρες του Νοέμβρη να παραδοθεί στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους η ΙΛΙΑΔΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ.

Λίγα λόγια για το έργο

Όλα αρχίζουν στον Όλυμπο…
Οι θεοί συνεδριάζουν, μια που ο Ποσειδώνας – εχθρός του Οδυσσέα – λείπει σε ταξίδι.  Ευκαιρία να επιτρέψουν στον πολύπαθο ήρωα να φύγει από το νησί της Καλυψώς, όπου είναι αποκλεισμένος.  Ο Ερμής αναλαμβάνει να μεταφέρει την είδηση.  Η Καλυψώ θυμώνει, αλλά του επιτρέπει να φύγει.  Με μια σχεδία ο Οδυσσέας ξεκινάει για την ποθητή επιστροφή.  Για κακή του τύχη, ο Ποσειδώνας, γυρνώντας από το ταξίδι του, τον βλέπει.  Θυμώνει.  Σηκώνει φουρτούνα. Διαλύει τη σχεδία.  Ναυαγός, βγαίνει στο νησί των Φαιάκων.  Εκεί τον συναντά η βασιλοπούλα Ναυσικά και τον οδηγεί στους γονείς της που τον φιλοξενούν.  Αποκαλύπτει ποιος είναι κι αρχίζει να διηγείται τις περιπέτειές του.  Πώς ξεκίνησε με 12 καράβια κι έφτασε στους Κίκονες πρώτα, μετά στους Λωτοφάγους, στην Αιολία, στους Λαιστρυγόνες, στην Κίρκη ύστερα. Πως έφτασε στον Κάτω Κόσμο, πως κινδύνεψε από τις Σειρήνες, πώς γλύτωσε από τη Σκύλα και Χάρυβδη, πώς έφτασε στο Νησί του Ήλιου, πώς κατέληξε στην Καλυψώ.  Συγκινημένοι, οι βασιλείς των Φαιάκων, τον στέλνουν με ένα μαγικό καράβι πίσω στην Ιθάκη.  Να τώρα ο Οδυσσέας μας στην όμορφη πατρίδα του…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο-σκηνοθεσία: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά-κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή
Κίνηση-χορογραφίες-φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας
Μουσική σύνθεση-ενορχήστρωση, Video Art: Αντώνης Δελαπόρτας  
Στίχοι & επιλογή τραγουδιών: Ανδρέας Κουλουμπής
Οπλομαχίες: Κωνσταντίνος Μπουμπούκης

Βοηθός Ενδυματολόγου: Έρρικα Αλαμάνου
Οργάνωση Πρόβας: Μαρία Μωραγιάννη, Δάφνη Μιλτιάδου
Υπεύθυνες Γραφείου Παραγωγής: Τζούλυ Αλαμάνου – Αγγελική Μαντζουράνη  

ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Παπαδόπουλος Τάσος, Κουλουμπή Χριστίνα, Κιοσές Πέτρος, Πανταζάρα Ίρις, Περδίου Σπύρος, Πολυκανδρίτου Δέσποινα, Τσιδίμης Θανάσης, Χατζάς Άγγελος, Φαρμάκης Νεκτάριος, Σουριανός Σωτήρης

Διάρκεια: 2 ώρες με διάλειμμα

Η παράσταση έχει διαθέσιμους και αγγλικούς υπέρτιτλους, για τους φίλους μας από το εξωτερικό. Θα προβάλλονται κατόπιν συνεννοήσεως.