Με το δώρο της μουσικής στις αποσκευές της η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποδέχεται φέτος το καλοκαίρι κάπως νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθιζε, ξεκινώντας άμεσα τα πρώτα από μία μεγάλη σειρά ταξιδιών που θα κάνει στην ελληνική περιφέρεια: στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού της προγράμματος «(Επι)μένοντας Αιγαίο» το οποίο υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη της Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, αλλά και με χορηγό μετακινήσεων την…καθ΄ύλην αρμόδια και έμπειρη εταιρεία «AirChampion24», το Metallon – Κουιντέτο Χάλκινων Πνευστών και Κρουστών της Κ.Ο.Α. βρίσκεται ήδη αυτές τις ημέρες στη Ρόδο (9-11/5) και ετοιμάζεται να επισκεφτεί και τη Χάλκη (12-13/5), ώστε σε συνεργασία με τους δημοτικούς φορείς των νησιών να πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δράσεις και συναυλίες.

Συγκεκριμένα, οι σπουδαίοι μουσικοί που απαρτίζουν το Metallon (Παναγιώτης Καίσαρης-τρομπέτα, Φάνης Βερνίκος-τρομπέτα, Κωνσταντίνος Σίσκος-κόρνο, Κωνσταντίνος Αυγερινός-τρομπόνι, Γιώργος Ραράκος-τούμπα, Σπύρος Λάμπουρας-κρουστά), συνοδευόμενοι μάλιστα από τον ραγδαία ανερχόμενο σολίστ των κρουστών Felix Kohnke (ο οποίος μετακλήθηκε ειδικά γι αυτό το λόγο από τη Γερμανία) έφτασαν στη Ρόδο όπου σε συνεργασία με το Δήμο Ρόδου και το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου, θα συναντήσουν μαθητές των σχολείων του νησιού για να τους μυήσουν στο μαγικό κόσμο των χάλκινων πνευστών και κρουστών μίας συμφωνικής ορχήστρας. Επιστέγασμα της παρουσίας του στο νησί είναι η συναυλία πουέδωσαν την Τετάρτη 11 Μαΐου, στις 20.30 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου. Με ανάλογο πρόγραμμα που, σε συνεργασία αντιστοίχως με το Δήμο Χάλκης και την Ένωση Χαλκιτών Αθήνας-Πειραιά, περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις (13/5) και συναυλία (12/5), το ίδιο μουσικό σύνολο μαζί με τον Felix Kohnke θα ταξιδέψει στη Χάλκη.

Τη σκυτάλη θα πάρει στη συνέχεια το εξαιρετικό Κουιντέτο Ξύλινων Πνευστών (Βαγγέλης Σταθουλόπουλος-φλάουτο, Χριστίνα Παντελίδου -όμποε, Σπύρος Μουρίκης-κλαρινέτο, Γρηγόρης Ασωνίτης-κόρνο, Οδυσσέας Μπάσσιος-φαγκότο) που συμπράττει με το διακεκριμένο Γερμανό κορνίστα Fritz Pahlmann. Κι όλοι μαζί συνταξιδεύουν στις 19 Μαΐου στη Νίσυρο και ύστερα (21/5) στην Κω. Στη Νίσυρο το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει εκπαιδευτικές δράσεις και συναυλία και στην Κω συναυλία καθώς και, με την επιπλέον συμμετοχή του καλού τρομπετίστα της Κ.Ο.Α. Παναγιώτη Μπαλαμού και του «φίλου» μας, σπουδαίου μουσικού των κρουστών Παναγιώτη Βλάχου, την υλοποίηση σεμιναρίου στους μουσικούς της Φιλαρμονικής του νησιού.

Το πρόγραμμα «(Επι)μένοντας Αιγαίο» θα ολοκληρωθεί για το Μάιο με το ταξίδι του, εξαιρετικού επίσης, Κουαρτέτου Εγχόρδων Αθηνών (Απόλλων Γραμματικόπουλος-Βιολί, Παναγιώτης Τζιώτης-Βιολί, Πάρις Αναστασιάδης-Βιόλα, Ισίδωρος Σιδέρης-Βιολοντσέλο) αλλά και μαζί του, του γνωστού Γερμανού κιθαρίστα Ρόλαντ Χόφμαν (Roland Hoffmann) στην Αμοργό και την Αστυπάλαια (23-27/5), όπου θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικές δράσεις και θα δώσουν συναυλίες.

Και αυτή είναι μόνο η αρχή σ’ ένα καλοκαίρι που προβλέπεται για την Κ.Ο.Α. υπερδραστήριο και μουσικά συναρπαστικό…