Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens

Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens

Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris". Αφορμή ήταν ο διαγωνισμός επανασχεδιασμού που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι, μια έκθεση αρχιτεκτονικής με τα διακεκριμένα έργα που προτάθηκαν στον διαγωνισμό αυτό. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens. Στα εγκαίνια θα παραβρεθεί και η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου Olivier Palatre Architectes, για θα παρουσιάσουν οι ίδιοι το έργο τους «Etoile Voltaire» στο ελληνικό κοινό.

 

Μεγάλα αρχιτεκτονικά γραφεία της Γαλλίας θα παρουσιάσουν  στο ελληνικό κοινό τις μελέτες και τα σχέδια των κτηρίων από την γαλλική πρωτεύουσα, φωτογραφίες, μακέτες και videos που αφορούν τον επανασχεδιασμό των κτιρίων.

 

Με στόχο να αναδιαμορφώσει το αστικό ιστό του Παρισιού, το “Réinventer Paris" είναι μια έκθεση η οποία περιλαμβάνει 23 προτάσεις σχεδιασμού στην προσπάθεια να αναπτυχθεί ο ανταγωνισμός ανάμεσα σε αρχιτεκτονικά έργα που αφορούν όλη τη σύγχρονη γαλλική πρωτεύουσα.

 

Προσπαθώντας να αναβιώσει μια συλλογή αρχιτεκτονικών έργων από βασικά σημεία του Παρισιού η Δήμαρχος Anne Hidalgo προσκάλεσε ενδιαφερόμενα αρχιτεκτονικά γραφεία,  που κλήθηκαν με την σειρά τους να υποβάλουν τις ιδέες τους για όλα τα σημεία της πόλης, πριν αυτά να αξιολογηθούν από μία διεθνή επιτροπή.

 

Οι διαφορετικές επιλογές των διακρινόντων έργων περιλαμβάνουν καινοτόμα και ευφάνταστα σχέδια, όπως για παράδειγμα πολυκατοικίες τυλιγμένες σε πράσινο και ένα υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας που μετατράπηκε σε σινεμά .

 

«Μια πόλη όπως το Παρίσι πρέπει να είναι σε θέση να  εφευρίσκει ξανά τον εαυτό της σε κάθε στιγμή, προκειμένου να ανταποκριθεί στις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει.  Ιδιαίτερα όσον αφορά τη στέγαση, σχετικά με την πυκνότητα των κατοικιών, την ενέργεια και την αντοχή», λέει η Hidalgo. «Είναι σημαντικό επίτευγμα στις μέρες μας  να βρεθούν νέοι συλλογικοί τρόποι εργασίας, που θα δώσουν μορφή στις μελλοντικές μητροπόλεις.»

 

Τις 23 ομάδες του διαγωνισμού «Réinventer Paris» μπορείτε να τις δείτε αναλυτικά στο www.contemporaryspaceathens.com.

 

H ομάδα Olivier Palatre Architectes θα παραβρεθεί την ημέρα των εγκαινίων και θα παρουσιάσει το έργο τους το «Etoile Voltaire». Πρόκειται για ένα  έργο που επανά-εφευρίσκει τον κινηματογράφο του αύριο: τα σχέδια  της ομάδας προωθούν  την ανάδειξη μιας υψηλής ποιότητας σινεμά, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί τον προβληματισμό σχετικά με τους νέους τρόπους που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι  κινηματογραφικές αίθουσες.

 

Η έκθεση γίνεται υπό την αιγίδα του Γαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΓΕΒΕ).

Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Energy Athens 2017: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
27.12.2016 17:12
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσουν για 7η συνεχή χρονιά την καλλιτεχνική έκθεση Energy Athens.
Αμερικάνικα Βραβεία Αρχιτεκτονικής: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
25.11.2016 14:59
Tα Αμερικανικά βραβεία Αρχιτεκτονικής είναι τα μεγαλύτερα βραβεία στις ΗΠΑ, βραβεύοντας ουρανοξύστες, εμπορικά, κτίρια, πολεοδομικά σχέδια που επιτυγχάνουν ένα υψηλό πρότυπο αριστείας στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη βιωσιμότητα και την προώθηση της βέλτιστης πρακτικής σε όλα τα είδη ανάπτυξης ακινήτων για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
13.09.2016 14:42
Τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής – International Architecture Awards 2016 που αποτελούν τη μεγαλύτερη διάκριση στον τομέα της αρχιτεκτονικής για περισσότερο από μια δεκαετία απονέμονται και παρουσιάζονται φέτος στην Αθήνα, την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20.00, στο Divani Palace Acropolis.
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.