Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Το κόκκινο σκουφάκι του Agostino Traini σε μετάφραση της Σοφίας Παλάκη.

 

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό ένα κοριτσάκι με ένα πανέμορφο κόκκινο καπέλο, μια ατρόμητη γιαγιά που είχε αρπάξει ένα γερό κρύωμα κι ένας λύκος πολύ ερωτευμένος που έκανε τα πάντα για να κερδίσει την αγάπη μιας όμορφης λύκαινας! Κι έτσι έβαλε στο μάτι το κόκκινο σκουφάκι…  

 

Αντλώντας έμπνευση από ένα κλασικό παραμύθι, ο Agostino Traini δημιούργησε μία ιστορία με πολύ ανατρεπτικούς χαρακτήρες και πραγματικά χαρούμενο φινάλε. Το αστείο και απλά γραμμένο κείμενο, μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για συζήτηση με τα παιδιά σχετικά με τα στερεότυπα και τα αληθινά κίνητρα για τις πράξεις των ανθρώπων. 


Ο Agostino Traini γεννήθηκε στη Ρώμη το 1961. Εκτός από εικονογραφήσεις βιβλίων κάνει και αποτυπώματα σε υφάσματα, έπιπλα και ξύλινα αντικείμενα. Σχεδιάζει επίσης επιτραπέζια παιχνίδια και χαρτονένια βιβλία για πολύ μικρά παιδιά. Το πρώτο του βιβλίο εκδόθηκε στη Γερμανία το 1993 κι έκτοτε έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους στην Ευρώπη. Πολλά από τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί στην Ισπανία, Γερμανία, Αγγλία, Ιαπωνία, Ουγγαρία, Ρωσία και σε πολλές άλλες χώρες. To 2007 κέρδισε το Illustration Award Fantasia.