Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Οχ, χταπόδι, λάθος πόδι! του Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση Πέτρου Μπουλουμπάση.

Με το νέο του παιδικό βιβλίο, ο Αντώνης Παπαθεοδούλου μας υπενθυμίζει: η προσπάθεια μετράει!

 

Ο Γιάννος το χταπόδι έχει οχτώ πόδια και με το καθένα κάνει και μία διαφορετική δουλειά!

Είναι και γιατρός και οικοδόμος και πυροσβέστης και ζαχαροπλάστης και…

Όταν όμως στραβοξυπνάει, μπερδεύει τα οχτώ του πόδια

και το καθένα πάει να κάνει την δουλειά του άλλου!

Κι όλοι τότε γελάνε και φωνάζουν “Οχ χταπόδι! Λάθος πόδι!”

 

Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Αντώνης Παπαθεοδούλου έγραψε με πολύ φαντασία κι ευρηματικό τρόπο μία πολύ αστεία ιστορία με πρωταγωνιστή ένα πολυτάλαντο χταπόδι! Όπως σημειώνει και ο ίδιος, ο Γιάννος το χταπόδι θυμίζει τις μαμάδες που τρέχουν όλη μέρα να προλάβουν να κάνουν ένα σωρό δουλειές κι έχουν και το άγχος αν τις έκαναν όλες σωστά!

Αν και έχει πολλές ικανότητες, καμιά φορά ο Γιάννος προκαλεί πολλά μπερδέματα, τα οποία όμως δεν θυμώνουν τους κατοίκους της πόλης του αλλά αντίθετα τους διασκεδάζουν πολύ! Κι αυτό γιατί, όλοι αναγνωρίζουν ότι η αληθινή προσπάθεια να καταφέρεις κάτι είναι αυτό που μετράει πιο πολύ κι από το τελικό αποτέλεσμα! Τα έξυπνα στιχάκια της ιστορίας συνδυάζονται με μοναδικό τρόπο με την πρωτότυπη εικονογράφηση του Πέτρου Μπουλούμπαση.

Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου γεννήθηκε το 1977 στον Πειραιά. Σπούδασε 3D Αnimation στη σχολή Parsers στην Αθήνα και μυήθηκε στα μυστικά του κινουμένου σχεδίου με παραδοσιακές τεχνικές στη σχολή 9zeros στη Βαρκελώνη. Εγκατέλειψε στο πτυχίο τις σπουδές του στη γεωλογία, στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, για να σπουδάσει ισπανική φιλολογία στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Δουλεύει στη διαφήμιση και του αρέσει να διαβάζει, να γράφει και να μεταφράζει βιβλία για παιδιά. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα, ΙΒΒΥ) και έχει συνεργαστεί, για τη διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων για το παιδικό βιβλίο, με εκδότες, σχολεία, βιβλιοθήκες και βιβλιοπωλεία σε όλη την Ελλάδα. Έχει τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου, το Βραβείο του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και τον Έπαινο Ε.Β.Γ.Ε για το βιβλίο του «Οι καλοί και οι κακοί πειρατές» (Εκδόσεις Παπαδόπουλος).