Το Ινστιτούτο Γκαίτε μας προσκαλεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 σε μία συζήτηση με θέμα το βιβλίο Ο Αγών μου, του Αδόλφου Χίτλερ και τίτλο της συζήτησης Ο Αγών μου – Συζητώντας για ένα βιβλίο;.

Στις 8 Ιανουαρίου 2016 επανεκδόθηκε, για πρώτη φορά μετά το 1945, το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου». Η κυκλοφορία της σχολιασμένης έκδοσης, την οποία ανέλαβε το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου, αποτέλεσε αντικείμενο έντονων συζητήσεων στη Γερμανία.

Ήδη το 2015, έκανε πρεμιέρα στο Kunstfest της Βαϊμάρης το θεατρικό εγχείρημα «Adolf Hitler: Mein Kampf, Band 1&2» [Αδόλφος Χίτλερ: Ο Αγών μου, τόμοι 1 και 2]. Η θεατρική ομάδα Rimini Protokoll θα παρουσιάσει την παράσταση τον Απρίλιο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Με αφορμή τη συγκυρία αυτή θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στο Goethe-Institut Athen.

Η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη και ο ιστορικός Κώστας Λούλος θα συζητήσουν με τον Γερμανό ιστορικό Wolfgang Benz, ο οποίος ως το 2011 διηύθυνε το Κέντρο για την Έρευνα του Αντισημιτισμού και πρωτύτερα εργαζόταν στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου, και του Daniel Wetzel, συνιδρυτή της ομάδας Rimini Protokoll, στο Goethe-Institut Athen.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD).

Γερμανικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Η ομάδα Rimini Protokoll θα παρουσιάζει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μία παράσταση με αφορμή το βιβλίο Ο Αγών μου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.