Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Ο Αγών μου: Συζητώντας για ένα βιβλίο στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Ο Αγών μου: Συζητώντας για ένα βιβλίο στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Το Ινστιτούτο Γκαίτε μας προσκαλεί την Παρασκευή 22 Απριλίου 2016 σε μία συζήτηση με θέμα το βιβλίο Ο Αγών μου, του Αδόλφου Χίτλερ και τίτλο της συζήτησης Ο Αγών μου - Συζητώντας για ένα βιβλίο;.

Στις 8 Ιανουαρίου 2016 επανεκδόθηκε, για πρώτη φορά μετά το 1945, το βιβλίο του Αδόλφου Χίτλερ «Ο Αγών μου». Η κυκλοφορία της σχολιασμένης έκδοσης, την οποία ανέλαβε το Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου, αποτέλεσε αντικείμενο έντονων συζητήσεων στη Γερμανία.

Ήδη το 2015, έκανε πρεμιέρα στο Kunstfest της Βαϊμάρης το θεατρικό εγχείρημα «Adolf Hitler: Mein Kampf, Band 1&2» [Αδόλφος Χίτλερ: Ο Αγών μου, τόμοι 1 και 2]. Η θεατρική ομάδα Rimini Protokoll θα παρουσιάσει την παράσταση τον Απρίλιο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Με αφορμή τη συγκυρία αυτή θα πραγματοποιηθεί σχετική εκδήλωση στο Goethe-Institut Athen.

Η δημοσιογράφος Ξένια Κουναλάκη και ο ιστορικός Κώστας Λούλος θα συζητήσουν με τον Γερμανό ιστορικό Wolfgang Benz, ο οποίος ως το 2011 διηύθυνε το Κέντρο για την Έρευνα του Αντισημιτισμού και πρωτύτερα εργαζόταν στο Ινστιτούτο Σύγχρονης Ιστορίας του Μονάχου, και του Daniel Wetzel, συνιδρυτή της ομάδας Rimini Protokoll, στο Goethe-Institut Athen.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Γερμανική Υπηρεσία Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD).

Γερμανικά με ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Η ομάδα Rimini Protokoll θα παρουσιάζει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση μία παράσταση με αφορμή το βιβλίο Ο Αγών μου. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Κική Δημουλά και Anise Koltz, δύο μεγάλες φωνές της ευρωπαϊκής ποίησης στο Γαλλικό Ινστιτούτο
26.10.2016 10:43
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις επί σκηνής» μας προσκαλεί να ανακαλύψουμε την ποιήτρια του Λουξεμβούργου Anise Koltz, με την ευκαιρία της κυκλοφορίας ενός νέου τόμου της σειράς Ποίηση του εκδοτικού οίκου Gallimard (Somnambule du jour) όπου παρουσιάζεται επιλογή ποιημάτων της. Η Anise Koltz έρχεται να μοιραστεί το υψηλό της όραμα για την αποστολή της λογοτεχνίας με την ποιήτρια Κική Δημουλά, μια εξέχουσα φυσιογνωμία της σύγχρονης ελληνικής ποίησης.
Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2016: Οι φιναλίστ και η απονομή
14.09.2016 15:29
Το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας, η Ελληνοαμερικάνική Ένωση, το Ινστιτούτο Γκαίτε Αθηνών και το Ινστιτούτο της Δανίας στην Αθήνα, διοργάνωσαν και φέτος τα Βραβεία Λογοτεχνικής Μετάφρασης 2016 και θα τα απονείμουν σε μια τελετή που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα μετάφρασης.
Συγγραφείς του κόσμου στο Ιανό: Συζήτηση με τον Jan Guillou
02.09.2016 10:09
Ο πολυβραβευμένος και πολυμεταφρασμένος σουηδός συγγραφέας και δημοσιογράφος Jan Guillou επισκέπτεται την Αθήνα για μια βραδιά γνωριμίας με το ελληνικό κοινό, συζητώντας με επίκεντρο το βιβλίο του Η ιστορία ενός σουηδού κατασκόπου, για τη ζωή του και το έργο του που κινείται σε θέματα του νόμου, της παγκόσμιας ιστορίας και της διεθνούς πολιτικής σκηνής.
Andreï Makine - Ένας άντρας χωρίς συμβιβασμούς: Λογοτεχνική συνάντηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο
02.06.2016 12:32
Το Γαλλικό Ινστιτούτο μας προσκαλεί σε μία λογοτεχνική συνάντηση με την Marie - Christine Vandoorne, αφιερωμένη στα βιβλία του Andrei Makine, στο πλαίσιο του Κύκλου «Η λογοτεχνία πέρα μακριά».
Ο Henri Dutilleux και η ποίηση στο Γαλλικό Ινστιτούτο
08.03.2016 15:33
Το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του κύκλου «Λέξεις επί Σκηνής» μας προσκαλεί σε μία παρουσίαση του συνθέτη H. Dutilleux.