Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Βραβεία Γυναικών 2016 από το Εξάλειπτρον

Βραβεία Γυναικών 2016 από το Εξάλειπτρον

Οκτώ ξεχωριστές γυναικείες προσωπικότητες θα βραβευτούν από το «ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ», Όμιλο Γυναικών Πειραιά για τις Τέχνες, τα Γράμματα, τον Πολιτισμό, τις Επιστήμες, στην τρίτη απονομή των βραβείων «ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΞΑΛΕΙΠΤΡΟΝ» 2016.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στις 20:00, στο Μέγαρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά.

Ο Όμιλος θεσμοθέτησε τα βραβεία με σκοπό, να τιμηθούν άξια γυναικεία πρότυπα, που μέσα από την αγάπη για το αντικείμενό τους, τον προσωπικό τους μόχθο, τη μελέτη, τις ικανότητες και τα ταλέντα τους, κατάφεραν να διακριθούν και το έργο τους ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες προς τη δημιουργία.

Τα βραβεία:

Το Βραβείο Επιστήμης θα απονεμηθεί στην Αρχαιολόγο και Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων, Δρ. Ξένη Αραπογιάννη. Το βραβείο θα απονείμει ο Καθηγητής και Διευθυντής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Νικόλαος Σταμπολίδης.

Το Βραβείο Πολιτισμού θα λάβει η Εθνική Πρέσβης της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, την Ανοχή και το Ευ Αγωνίζεσθαι και Πρόεδρος του Πανελληνίου Αθλητικού Σωματείου Γυναικών “ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ”, Κατερίνα Παναγοπούλου. Το βραβείο θα απονείμει ο Δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης.

Το Βραβείο Θεάτρου θα δοθεί στην Σκηνοθέτη –Μεταφράστρια Θεατρικών Έργων και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Theatre Lab Company of London, Αναστασία Ρεβή. Το βραβείο θα απονείμει ο Δημοσιογράφος και Γενικός Διευθυντής του Alpha 989 Αθήνας – Θεσσαλονίκης, Σπύρος Χαριτάτος.

Το Βραβείο Χορού θα λάβει η Α΄ Χορεύτρια Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μαρία Κουσουνή. Το βραβείο θα απονείμει ο Βιρτουόζος Πιανίστας , Παναγιώτης Τροχόπουλος.

Το Βραβείο για την Τέχνη των Νέων Μέσων θα παραλάβει η Εικαστικός, τ. Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μαριάννα Στραπατσάκη. Το βραβείο θα απονείμει ο Επίκουρος Καθηγητής Αστροφυσικής, Αστρονομίας και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δρ. Μάνος Δανέζης.

Το Βραβείο Λογοτεχνίας θα αποδοθεί στη Συγγραφέα - Φιλόλογο Πασχαλία Τραυλού. Το βραβείο θα απονείμει ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, Δημήτρης Μπουραντάς.

Το Βραβείο Αθλητισμού θα λάβει η Ολυμπιονίκης και Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη. Το βραβείο θα απονείμει ο π. Δήμαρχος Μαραθώνα, επίτιμος Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Δημάρχων για την Ειρήνη και Πρεσβευτής της Φλόγας Μαραθώνιου Δρόμου, Σπύρος Ζαγάρης.

Το Βραβείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας θα αποδοθεί στην Διευθύνουσα Σύμβουλο της Navigator Shipping Consultans και δημιουργό του iforu – Greek Mentoring Network, Δανάη Μπεζαντάκου. Το βραβείο θα απονείμει ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Ελλάδος, Βασίλης Κορκίδης.

Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Δημοσιογράφος - Κεντρική Παρουσιάστρια του Δελτίου Ειδήσεων της “Epsilon TV”, Νάνσια Κωσταρά.

Τα βραβεία φιλοτέχνησε και προσέφερε ο Γλύπτης Δημήτρης Κώστας.

Σχετικές ειδήσεις
Μετάβαση στην EUphoria: Η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021
29.11.2016 11:11
Στις 11 Νοεμβρίου, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, που εξέτασε τους φακέλους υποψηφιότητας των ελληνικών πόλεων για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, αποφάσισε ομόφωνα να απονείμει τον τίτλο στην Ελευσίνα.
Εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το θάνατο του Οδυσσέα Ελύτη στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων
19.05.2016 15:31
O Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Πανελλαδική Οργάνωση Γυναικών ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ διοργανώνουν εκδήλωση προς τιμή του Οδυσσέα Ελύτη, με αφορμή τα 20 χρόνια από το θάνατό του, τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 και ώρα 18:30 στο αμφιθέατρο «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου.
Βραβείο Πούλιτζερ σε τρεις Έλληνες φωτορεπόρτερ
20.04.2016 12:31
Οι Γιάννης Μπεχράκης, Αλκης Κωνσταντινίδης και Αλέξανδρος Αβραμίδης, φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Reuters για την Ελλάδα, τιμώνται με το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία για φωτογραφία Breaking News, για τη φωτογραφική τους ματιά στο θέμα του προσφυγικού.
Δύο ελληνικά έργα κερδίζουν Βραβείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά / Βραβείο Europa Nostra 2016
08.04.2016 14:48
H Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Europa Nostra ανακοίνωσαν σήμερα τους νικητές των Βραβείων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Πολιτιστική Κληρονομιά για το 2016 / Βραβεία Europa Nostra - την μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή βράβευση στο χώρο της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου υπόψηφιος για 6 βραβεία Emmy
29.03.2016 11:38
Υπόψηφιος για έξι βραβεία Emmy είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, για το Origins, την τελετή έναρξης που δημιούργησε για τους Ευρωπαΐκούς Αγώνες 2016 του Μπακού.