Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

​Site Specific Dance Performances από τo project Inner Movers

​Site Specific Dance Performances από τo project Inner Movers

30 νέοι δημιουργούν 3 site-specific dance performances, σε 3 διαφορετικά μέρη και σας προσκαλούν να ανακαλύψετε τη δουλειά τους!

Το project Inner Movers:

Αποτελεί μια μοναδική multimedia εκπαιδευτική πλατφόρμα για videodance πρακτικές και site-specific dance performance. Είναι μία ανταλλαγή-συνδιαλλαγή μεταξύ νέων που ενδιαφέρονται για την τέχνη του video, filmmaking, performance και της κίνησης και επαγγελματιών του χώρου.

Είναι μία δωρεάν εκπαιδευτική-πειραματική πλατφόρμα  όπου νέοι συμμετέχουν σε ένα δυόμισι μηνών πρόγραμμα , δουλεύουν με επαγγελματίες για την δημιουργία 3 videodance και 3 site-specific dance performances σε 3 διαφορετικές τοποθεσίες.

Το project αποτελείται από μία σειρά σεμιναρίων και διαλέξεων για Camera, Shooting, Editing, Scenario, Photography και Movement.

Οι Inner Movers επιθυμούν να αναπτύξουν μία ετήσια πλατφόρμα με διαφορετικό κοινωνικό ζήτημα κάθε χρόνο.

Φέτος το θέμα αφορά στην ανθρώπινη μετακίνηση.

ΘΕΜΑΤΙΚΗ |  mobility

Στην Ελλάδα περισσότεροι από 200.000 νέοι έχουν μετακομίσει στο εξωτερικό από την αρχή της οικονομικής κρίσης. Και πολλοί νέοι φτάνουν στην Ελλάδα αναζητώντας άσυλο και καλύτερες συνθήκες διαβίωσης. Ο παγκόσμιος χάρτης αναδιαμορφώνεται, παρασέρνοντας τα σύνορα και φέρνοντας στο προσκήνιο νέες ανάγκες, νέα δεδομένα.

* To project Inner Movers είναι μέρος του προγράμματος stART. To stART είναι ένα πρόγραμμα της Robert Bosch Stiftung (Ίδρυμα Robert Bosch) που υλοποιείται σε συνεργασία με το Goethe-Institut Thessaloniki και την Bundesvereinigung Soziokultureller Zentren e.V. (Ομοσπονδιακή Ένωση Κοινωνικοπολιτιστικών Κέντρων).

Συμμετέχουν:

Rudra Sumon, Γαζή Χριστίνα, Δημητρέλλη Κατερίνα , Ζγούρη Ειρήνη, Ζήκου Τόνια, Θάνου Ιωάννα, Θάνου Πολυξένη, Καρανικόλα Αλεξάνδρα, Κασσαπιάν Μαρί, Κατάκη Κατερίνα, Κόλλια Ολυμπία, Κώστα Μαρτίνα, Λόη Παρασκευή, Λούβρου Μαριάννα , Μήκου Γεωργία, Μιχαλιάδη Σάρτι Ιωάννα, Μόσχου Mαρία, Μπεσή Μαριλίνα, Μπούλη Όλγα, Νικολοπούλου Μαρία-Χριστίνα, Ντρέϊ Πάολα-Ρεμπέκα, Παπαγεωργίου Έλενα, Παπαδημητρίου Μαρία, Παυλάκη Μαριέττα, Σακελλάρη Εμμανουέλα, Σανιδά-Κρεζία Ελένη, Σταθούλη Ξένια, Σωτηρόπουλος Τάσος, Τζίμα Δανάη, Τσελέντη Γιώτα, Τσιρακάκη Ζαφειρία

Trainers: Χρυσάνθη Μπαδέκα, Γιάννης Καρούνης, Ελισάβετ Πλιακοστάθη, Απόστολος Νικολαΐδης, Ερμής Μαλκότσης, Παύλος Φυσάκης

Εξωτερικός συνεργάτης: Κατερίνα Καραταΐρη

Project Manager: Νικόλ Κοΐμτζή

Πρόγραμμα παραστάσεων:

 

Παρασκευή 15 Απριλίου | 7 μμ | Λιμάνι της Σαλαμίνας (Παλούκια)

Σάββατο 16 Απριλίου | 3 μμ | Σταθμός Μοναστηράκι, στο πλαίσιο του Metro Stages (διοργανωτής ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.)

Κυριακή 17 Απριλίου | 7μμ | Πάρκο Ελευθερίας του Δήμου Αθηναίων

Είσοδος ελεύθερη


Διαβάστε επίσης: Inner Movers: Ανακαλύπτοντας το μυστήριο της ανθρώπινης μετακίνησης…

Σχετικές ειδήσεις
1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου χορού στο Θέατρο ΠΚ
05.07.2016 14:49
Το Θέατρο ΠΚ ανοίγει τις πόρτες του σε νέους καλλιτέχνες και διοργανώνει την 1η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού. Με στόχο η Πλατφόρμα Έκφρασης Σύγχρονου Χορού να γίνει θεσμός, ο χώρος του θεάτρου ΠΚ θα φιλοξενήσει νέους χορευτές δίνοντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά και τις ιδέες τους προάγοντας την τέχνη του χορού.
Visions-V_Ideas, Performances: 3rd Edition στο Beton 7
27.06.2016 15:23
Από τις 27 Ιουνίου έως 8 Ιουλίου 2016, και για τρίτη χρονιά θα πραγματοποιηθεί στο Beton7 και στην ευρύτερη περιοχή του Βοτανικού η έκθεση “Visions-V_Ideas, Performances” με επίκεντρο την τέχνη της performance και την ανάπτυξη δικτύων σε τοπικό και σε διεθνές επίπεδο.
AOMORI, μια site-specific multimedia παράσταση χορού στην Αποθήκη
18.05.2016 14:22
AOMORI. Μία site-specific multimedia παράσταση χορού έρχεται στην Αποθήκη από τις 24 Μαΐου 2016.
Το πρόγραμμα As one από το Μουσείο Μπενάκη και το Marina Abramović Institute ολοκληρώνεται
19.04.2016 15:23
Για πρώτη φορά στην Αθήνα παρουσιάστηκε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στην performance με τόσους καλλιτέχνες, με τέτοια συμμετοχή κοινού, με τόση ενέργεια. Το AS ONE, οι performances, η Μέθοδος Abramović, οι συζητήσεις, εντυπωσίασαν, θετικά ή όχι, μίλησαν στην καρδιά του κοινού, έγιναν αποδεκτά ή απορρίφθηκαν.
16η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Κύπρου
17.03.2016 15:00
Η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, επανέρχεται με νέο πρόγραμμα και νέες ιδέες από 18 έως 20 Μαρτίου στη Λεμεσό.