Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Το Cesar Latorre Trio live στο Φουγάρο

Το Cesar Latorre Trio live στο Φουγάρο

Το Cesar Latorre Trio παρουσιάζει στο Café του ΦΟΥΓΑΡΟΥ, το Σάββατο 9 Απριλίου στις 10μμ, το πρόσφατο πρότζεκτ του με τίτλο "Collage", που κυκλοφορεί από την Free Code Jazz.

Ο Cesar Latorre, Ισπανός πιανίστας και συνθέτης που ζει στο Λονδίνο, σε αυτήν την περιοδεία στην Ελλάδα συνεργάζεται με δύο από τους πιο σημαντικούς νέους μουσικούς της ελληνικής τζαζ, τον Αρίωνα Γυφτάκη (κοντραμπάσσο} και τον Αναστάση Γούλιαρη (τύμπανα) όπου μαζί δημιουργούν ένα τρίο που χαρακτηρίζεται από εκφραστική και αυτοσχεδιαστική ελευθερία.

Η εικονογραφική χρήση του τίτλου "Collage" περιγράφει πολύ εύστοχα τις συνθέσεις του Cesar στην οποία αναμειγνύονται πολλές επιρροές . Στη μουσική του Cesar Latorre Trio συνυπάρχουν στιγμές που θυμίζουν Bill Evans, μια ευρεία ποικιλία διαφορετικών ρυθμών που εκτείνεται από το hip hop έως το rock ενώ παράλληλα δεν λείπουν στιγμές εξαιρετικά ευαίσθητες και τρυφερές. Το Cesar Latorre Trio δημιουργήθηκε το 2005.

Έκτοτε το τρίο έχει εμφανιστεί σε πολλά φεστιβάλ και jazz club σε όλη την Ευρώπη και έχει διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς όπως ο YPF Jazz Competition 2007 (Ολλανδία) και ο Hoeilaart Jazz Young Talent 2008 (Βέλγιο).

Cesar Latorre: πιάνο , συνθέσεις, ενορχηστρώσεις
Αρίωνας Γυφτάκης: κοντραμπάσο
Αναστάσης Γούλιαρης: τύμπανα

Σχετικές ειδήσεις
Paul Goodman trio live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
03.02.2017 12:31
Μετά τον πρόσφατο δίσκο του Strangely Familiar, ο μουσικός και συνθέτης Paul Goodman έρχεται στο ΚΕΤ για να παρουσιάσει ακυκλοφόρητες κυρίως συνθέσεις, με τη συνοδεία της Μανωλίας Κοκολογιάννη στη λύρα και του Αλέξη Νόνη στα κρουστά.
Ο Diz Watson και ο Tony Uter live στο Φουγάρο
06.12.2016 15:48
Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται για ένα και μοναδικό LIVE τον Αμερικανό μουσικό Diz Watson, έναν από τους πιο ρυθμικούς πιανίστες στον κόσμο, σε ένα δυναμικό ντουέτο με τον Τζαμαΐκανό Tony Uter στα congas!
Οι encardia live στο Φουγάρο
17.08.2016 10:00
Το ΦΟΥΓΑΡΟ, ο Όμιλος για την UNESCO Αργολίδας και ο Οργανισμός Πολιτισμού και Κοινωνικής Ψυχαγωγίας «ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» παρουσιάζουν το Σάββατο 20 Αυγούστου στις 9μμ στο Αίθριο 1 το συγκρότημα encardia στη μουσική παράσταση «Τραγούδια και Όνειρα», που πραγματοποιείται για φιλανθρωπικό σκοπό.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος live στο Φουγάρο
20.04.2016 17:01
Το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Απριλίου στις 10μμ, το Φουγάρο υποδέχεται στους υπαίθριους χώρους του για δύο βραδιές το Διονύση Σαββόπουλο σε ένα ατμοσφαιρικό μουσικό πρόγραμμα βασισμένο στη μελωδία και τη φωνή, ανοίγοντας δυναμικά για φέτος το συναυλιακό του κύκλο!
Το Trio Sentimento live στη σκηνή του Ιανού
21.03.2016 13:02
Το Trio Sentimento παρουσιάζει το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 στη σκηνή του Ιανού μία μουσική βραδιά με αγαπημένα έργα των Caccini, Ganne Piazzolla, Gardel, Glink, Doga, Νικολάου, Αρχοντίδη και άλλων συνθετών.