Ο πυρήνας των Rebeletiko, Τάσος Γεωργόπουλος (λάφτα, κιθάρα και φωνητικά), Τάσος Γιαννούσης (μπουζούκι, τζουράς, μπαγλαμάς, στρέλα και φωνητικά) και Σοφία Μέρμηγκα, (κανονάκι και τραγούδι) επιβιβάζεται στο Τρένο στο Ρουφ τις Τρίτες 12 & 19 Απριλίου 2016 με ήχους και μουσικές που ακούγονται για πρώτη φορά στα βαγόνια της Αμαξοστοιχίας και μας ταξιδεύουν απευθείας στην καρδιά της ανατολικής μας παράδοσης. Εκτός απ’ τα τραγούδια του νέου δίσκου τους «Μοναστηράκι», παίζουν αγαπημένα έντεχνα, παραδοσιακά, σμυρνέικα και ρεμπέτικα.

Οι Rebeletiko είναι μια μουσική συνωμοσία. Τα μέλη της υφαίνουν το σχέδιο τους στο υπόγειο εργαστήρι μιας ταραγμένης πόλης, της Αθήνας. Υλικά τους οι ήχοι των ρεμπέτικων, των σμυρνέικων, των παραδοσιακών, των λαϊκών και κάθε λογής “περιθωριακής” μουσικής συντεχνίας. Ασυνήθιστες ρυθμικές παραλλαγές με αυτοσχεδιαστική διάθεση δημιουργούν συνθήκες για μια μουσική ενόραση, που συλλαμβάνει την αλήθεια, εκεί που η λογική αδυνατεί.

Οι Rebeletiko ταξιδεύουν παντού, συλλέγοντας ίχνη της ελληνική μουσικής και δένοντάς τα μαγικά μεταξύ τους. Το “Μοναστηράκι”, όπως τιτλοφορείται το πρώτο τους άλμπουμ, περιέχει ήχους και χρώματα από διάφορα μέρη της Ελλάδας, αριστοτεχνικά συνυφασμένα, όπως τα βήματα των κάθε λογής ανθρώπων, που κάθε μέρα διασχίζουν το κέντρο της Αθήνας. Το «ηχογράφημα» αυτό περιλαμβάνει δέκα συνθέσεις που υπογράφει ο βασικός πυρήνας των Rebeletiko συμπράττοντας με μερικούς από τους κορυφαίους νέους Έλληνες μουσικούς, στους οποίους οφείλεται σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.