Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκίνησε

Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκίνησε

Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ξεκίνησε, με δωρεάν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, σεμινάρια & παραστάσεις όπερας σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα επισκέπτεται 14 Δήμους της Αττικής με παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» & εκπαιδευτικά σεμινάρια από την Εθνική Λυρική Σκηνή .

Το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος » ξεκίνησε για τρίτη συνεχή χρονιά τη διαδρομή του ανά την Ελλάδα, με κεντρικό του στόχο να μεταφέρει σε ακόμα περισσότερους πολίτες της χώρας το μήνυμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της ελεύθερης πρόσβασης όλων των ανθρώπων στην τέχνη, την παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό.

Ήδη, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες», το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει διαφορετικές αναγνωστικές εμπειρίες και να προωθήσει τη φιλαναγνωσία, υλοποιείται από το Future Library σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) σε 87 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες , σε όλη την Ελλάδα, και ολοκληρώνεται στις 8 Απριλίου.

Από τις 8 Απριλίου έως και το τέλος Μαΐου, την σκυτάλη παραλαμβάνει η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), η οποία παρουσιάζει σε 14 Δήμους της Αττικής (Αγίας Παρασκευής, Μεταμόρφωσης, Καλλιθέας, Σαρωνικού, Ηλιούπολης, Αιγάλεω, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ψυχικού – Φιλοθέης, Σπατών – Αρτέμιδας, Παλλήνης – Γέρακα, Αχαρνών, Κορωπίου, Αθηναίων και Ελευσίνας) την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» με το έργο «Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, καθώς και το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την όπερα για εφήβους, «Επόμενη Στάση: Όπερα!».

Συγκεκριμένα, οι επόμενοι σταθμοί του Προγράμματος είναι οι εξής:

Δήμος Αγίας Παρασκευής
Όπερα της Βαλίτσας – «Παλιάτσοι»: 8 Απριλίου, 20:00  – Θέατρο Pierce – The American College Of Greece: Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή
Επόμενη στάση: Όπερα!: 8 Απριλίου, 14:30  – 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής, Νεαπόλεως 7, Αγία Παρασκευή

Δήμος Μεταμόρφωσης
Όπερα της Βαλίτσας – «Παλιάτσοι»: 10 Απριλίου, 20:00  – Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης, Λητούς & Κύμης (όπισθεν δημοτικού κολυμβητηρίου), Μεταμόρφωση
Επόμενη στάση: Όπερα!: 9 Απριλίου, 10:30  – Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης, Λητούς & Κύμης (όπισθεν δημοτικού κολυμβητηρίου), Μεταμόρφωση

Δήμος Καλλιθέας
Επόμενη στάση: Όπερα!: 1 Απριλίου, 11:00  – 1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, Αιγέως 41-43, Καλλιθέα

Σημειώνεται πως η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Προγράμματος είναι ελεύθερη.

Προς διευκόλυνση του κοινού, μια ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων θα διανέμονται δελτία προτεραιότητας, στους χώρους των παραστάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.SNFCC.org

Σχετικές ειδήσεις
Οι εκδηλώσεις στο ΚΠΙΣΝ συνεχίζονται και τον Σεπτέμβρη
30.08.2016 15:58
Οι εκδηλώσεις στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζονται αδιάκοπτα και τον Σεπτέμβριο. Όπως ανακοίνωσε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), στις 16 Αυγούστου παρέλαβε το έργο από την κοινοπραξία, ξεκινώντας έτσι και επίσημα την διαδικασία μετάβασης του έργου στο Ελληνικό Δημόσιο.
Η Laurie Anderson στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
22.06.2016 10:43
Η ανατρεπτική, πρωτοπόρος και πολυτάλαντη Laurie Anderson, με την ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά και την ενεργή συμβολή της στη σύγχρονη μουσική και την τέχνη της performance, έρχεται στην Αθήνα ως προσκεκλημένη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του προγράμματος Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο που θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) από τις 23 έως και τις 26 Ιουνίου.
Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώθηκε!
03.06.2016 13:21
Το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ολοκλήρωσε την τέταρτη φάση του, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που μετέφεραν το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Διεπιστημονική προσέγγιση για τα ευρήματα των ανασκαφών του Κέντρου Πολιτισμού, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
15.04.2016 09:54
Λόγω της μεγάλης σπουδαιότητας του ευρήματος που αποκαλύφθηκε πρόσφατα κατά τις ανασκαφικές εργασίες στο Κέντρο Πολιτισμού του Φαλήρου – Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μετά από πρόταση της Προέδρου του και Γενικής Γραμματέως του ΥΠ.ΠΟ.Α. κ. Μαρίας Ανδρεαδάκη- Βλαζάκη, πραγματοποίησε αυτοψία στις 14 Απριλίου 2016 προκειμένου να ενημερωθεί και στη συνέχεια να γνωμοδοτήσει για την διαχείριση του θέματος, τακτική που ακολουθείται από το Συμβούλιο σε μείζονος σημασίας ευρήματα.
Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για 3η χρονιά!
30.03.2016 17:03
Καθώς η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με δράσεις και εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.