Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκίνησε

Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ξεκίνησε

Το πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» ξεκίνησε, με δωρεάν εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, σεμινάρια & παραστάσεις όπερας σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα επισκέπτεται 14 Δήμους της Αττικής με παραστάσεις της «Όπερας της Βαλίτσας» & εκπαιδευτικά σεμινάρια από την Εθνική Λυρική Σκηνή .

Το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος » ξεκίνησε για τρίτη συνεχή χρονιά τη διαδρομή του ανά την Ελλάδα, με κεντρικό του στόχο να μεταφέρει σε ακόμα περισσότερους πολίτες της χώρας το μήνυμα του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), τονίζοντας παράλληλα τη σημασία της ελεύθερης πρόσβασης όλων των ανθρώπων στην τέχνη, την παιδεία και τον περιβαλλοντικό πολιτισμό.

Ήδη, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες», το οποίο έχει ως στόχο να προσφέρει διαφορετικές αναγνωστικές εμπειρίες και να προωθήσει τη φιλαναγνωσία, υλοποιείται από το Future Library σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) σε 87 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες , σε όλη την Ελλάδα, και ολοκληρώνεται στις 8 Απριλίου.

Από τις 8 Απριλίου έως και το τέλος Μαΐου, την σκυτάλη παραλαμβάνει η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ), η οποία παρουσιάζει σε 14 Δήμους της Αττικής (Αγίας Παρασκευής, Μεταμόρφωσης, Καλλιθέας, Σαρωνικού, Ηλιούπολης, Αιγάλεω, Λυκόβρυσης – Πεύκης, Ψυχικού – Φιλοθέης, Σπατών – Αρτέμιδας, Παλλήνης – Γέρακα, Αχαρνών, Κορωπίου, Αθηναίων και Ελευσίνας) την παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» με το έργο «Παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, καθώς και το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την όπερα για εφήβους, «Επόμενη Στάση: Όπερα!».

Συγκεκριμένα, οι επόμενοι σταθμοί του Προγράμματος είναι οι εξής:

Δήμος Αγίας Παρασκευής
Όπερα της Βαλίτσας – «Παλιάτσοι»: 8 Απριλίου, 20:00  – Θέατρο Pierce – The American College Of Greece: Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή
Επόμενη στάση: Όπερα!: 8 Απριλίου, 14:30  – 2ο Γυμνάσιο Αγ. Παρασκευής, Νεαπόλεως 7, Αγία Παρασκευή

Δήμος Μεταμόρφωσης
Όπερα της Βαλίτσας – «Παλιάτσοι»: 10 Απριλίου, 20:00  – Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης, Λητούς & Κύμης (όπισθεν δημοτικού κολυμβητηρίου), Μεταμόρφωση
Επόμενη στάση: Όπερα!: 9 Απριλίου, 10:30  – Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Μεταμόρφωσης, Λητούς & Κύμης (όπισθεν δημοτικού κολυμβητηρίου), Μεταμόρφωση

Δήμος Καλλιθέας
Επόμενη στάση: Όπερα!: 1 Απριλίου, 11:00  – 1ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, Αιγέως 41-43, Καλλιθέα

Σημειώνεται πως η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Προγράμματος είναι ελεύθερη.

Προς διευκόλυνση του κοινού, μια ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων θα διανέμονται δελτία προτεραιότητας, στους χώρους των παραστάσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΚΠΙΣΝ στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.SNFCC.org

Σχετικές ειδήσεις
Αποκριάτικο τριήμερο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
22.02.2017 15:44
Την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μας προσκαλεί να ζήσουμε ένα διαφορετικό τριήμερο και να γιορτάσουμε όλοι μαζί στο Πάρκο το Καρναβάλι και τα Κούλουμα.
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει το ΚΠΙΣΝ στο Ελληνικό Δημόσιο
29.12.2016 17:12
Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παραδίδει στο Ελληνικό Δημόσιο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στις 23 Φεβρουαρίου, η επίσημη τελετή παράδοσης.
Ο Νοέμβριος 2016 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
27.10.2016 15:46
Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) συνεχίζει το πρόγραμμα εκδηλώσεών του και ο Νοέμβριος υπόσχεται πολλές και διαφορετικές εμπειρίες για όλες τις ηλικίες. Παράλληλα με τις προτεινόμενες δραστηριότητες, το ΚΠΙΣΝ αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για καθημερινή επίσκεψη κατά τις πρωινές ώρες. Φιλοδοξώντας να προσελκύσει ένα συνεχώς ευρύτερο κοινό και να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις των πολιτών, το ΚΠΙΣΝ προσφέρει υπηρεσίες και προγράμματα που ενισχύουν το πλαίσιο μιας δημιουργικής και αναζωογονητικής επίσκεψης.
Το Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ολοκληρώθηκε!
03.06.2016 13:21
Το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», ολοκλήρωσε την τέταρτη φάση του, μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις που μετέφεραν το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για 3η χρονιά!
30.03.2016 17:03
Καθώς η κατασκευή του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) πλησιάζει προς την ολοκλήρωσή της, το καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά με δράσεις και εκδηλώσεις που θα μεταφέρουν το μήνυμα του ΚΠΙΣΝ σε ακόμα περισσότερους πολίτες, σε ολόκληρη την Ελλάδα.