Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

MinerARt: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας

MinerARt: Ομαδική έκθεση στο Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας

To Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζει τη ομαδική έκθεση τέχνης MinerARt που θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου 2016. Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τις συλλογές του χώρου και αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας».

 

Δέκα (10) καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα ορμώμενοι από την κρυσταλλική δομή, τα σαγηνευτικά χρώματα, και την εκτυφλωτική λάμψη των ορυκτών. Η δημιουργία αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για μια βαθύτερη διερεύνηση των προεκτάσεων που προκύπτουν από την επίδραση του μαγευτικού κόσμου των ορυκτών στον ανθρώπινο. 

 

Καλλιτέχνες: Όλγα Μπογδάνου, Παναγιώτα Κορωνιού, Σοφία Κυριακού, Νίκος Μαρίνης, 'Αντα Πετρανάκη, Μιμή Πετροπούλου­ Δημητρακάκη, Γιώτα Κότικα,  Έφη Φουρίκη, Βασιλική Σαγκιώτη, Χρήστος Σκούρτης .

 

Επιμέλεια Έκθεσης: Ευτυχία Καλοχαιρέτη, ΜSc Μουσειολόγος

 

Την έκθεση εγκαινίασε στις 3 Απριλίου, ο Κοσμήτορας Θετικών Επιστημών και  Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Κωνσταντίνος Βαρώτσος και προλόγισε ο Καθηγητής Ορυκτολογίας και Πετρολογίας, Διευθυντής Μουσείου Ορυκτολογίας και Πετρολογίας Αθανάσιος Κατερινόπουλος. Ακολούθησε ξενάγηση του Μουσείου από τον Διευθυντή και της έκθεσης από την επιμελήτρια. 

Σχετικές ειδήσεις
Έρως Ήρως: ομαδική εικαστική έκθεση στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου
08.02.2017 15:05
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 19.00 εγκαινιάζεται στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου η ομαδική εικαστική έκθεση Έρως Ήρως σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίριδας Κρητικού και οργάνωση του Ιδρυτή του Μουσείου και συλλέκτη Κωστή Σχιζάκη
Ornament: ομαδική έκθεση ζωγραφικής στη γκαλερί Σκουφά
21.11.2016 11:33
Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 στις 12.00 το μεσημέρι εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ελισάβετ Πλέσσα, με τίτλο «Ornament». Η έκθεση θα διαρκέσει έως και το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017.
Οι Απόντες: ομαδική έκθεση στο Μουσείο Φρυσίρα
08.07.2016 14:13
Το Μουσείο Φρυσίρα φιλοξενεί, στο κτήριο της Μονής Αστερίου 3 στη Πλάκα, μια έκθεση φόρο τιμής στους Aπόντες.
150 χρόνια Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: ομαδική έκθεση στον Ιανό
02.06.2016 13:33
Με αφορμή τον εορτασμό των 150 χρόνων από την ίδρυση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου η IANOS Αίθουσα Τέχνης, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μικρή Άρκτου και την επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού, διοργανώνει ομαδική εικαστική έκθεση τιμώντας το σημαντικότερο αρχαιολογικό μουσείο της χώρας που κάθε χρόνο ανοίγει τις πόρτες του σε δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρο τον κόσμο.
Κάλλος / Kallos: ομαδική εικαστική έκθεση στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο της Ύδρας
25.04.2016 17:11
Στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ύδρας εγκαινιάζεται την Τετάρτη 4 Μαΐου στις 19:00 η ομαδική εικαστική έκθεση «ΚΑΛΛΟΣ». Η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο του Μουσείου έως τις 26 Ιουνίου.