To Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρουσιάζει τη ομαδική έκθεση τέχνης MinerARt που θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου 2016. Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από τις συλλογές του χώρου και αποτελεί μέρος των εκδηλώσεων «Πρωινά Κυριακής στο Μουσείο Ορυκτολογίας».

Δέκα (10) καλλιτέχνες κλήθηκαν να δημιουργήσουν έργα ορμώμενοι από την κρυσταλλική δομή, τα σαγηνευτικά χρώματα, και την εκτυφλωτική λάμψη των ορυκτών. Η δημιουργία αυτή αποτέλεσε το έναυσμα για μια βαθύτερη διερεύνηση των προεκτάσεων που προκύπτουν από την επίδραση του μαγευτικού κόσμου των ορυκτών στον ανθρώπινο. 

Καλλιτέχνες: Όλγα Μπογδάνου, Παναγιώτα Κορωνιού, Σοφία Κυριακού, Νίκος Μαρίνης, ‘Αντα Πετρανάκη, Μιμή Πετροπούλου­ Δημητρακάκη, Γιώτα Κότικα,  Έφη Φουρίκη, Βασιλική Σαγκιώτη, Χρήστος Σκούρτης.

Επιμέλεια Έκθεσης: Ευτυχία Καλοχαιρέτη, ΜSc Μουσειολόγος

Την έκθεση εγκαινίασε στις 3 Απριλίου, ο Κοσμήτορας Θετικών Επιστημών και  Καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας Κωνσταντίνος Βαρώτσος και προλόγισε ο Καθηγητής Ορυκτολογίας και Πετρολογίας, Διευθυντής Μουσείου Ορυκτολογίας και Πετρολογίας Αθανάσιος Κατερινόπουλος. Ακολούθησε ξενάγηση του Μουσείου από τον Διευθυντή και της έκθεσης από την επιμελήτρια.