Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Roberto Athayde στο Θέατρο Σοφούλη

Δεσποινίς Μαργαρίτα, του Roberto Athayde στο Θέατρο Σοφούλη

Οι Θεατρικές Παραγωγές ΤΕΧΝΟΚΟΣΜΟΣ παρουσιάζουν τη θεατρική παράστασηMiss Margarita” του Roberto Athayde, σε μετάφραση-διασκευή της Γαλήνης Αναστασούδη, στο Θέατρο Σοφούλη, στη Θεσσαλονίκη, για λίγες μόνο παραστάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα παγκοσμίως. Μια δασκάλα, μια αίθουσα διδασκαλίας και το κοινό-μαθητές θα αποτελέσουν τον άξονα, γύρω από τον οποίο, θα περιστρέφονται έννοιες όπως η εξουσία , η χειραγώγηση, η ζωή, ο θάνατος, το σεξ και γενικότερες αλήθειες της ζωής . Ο λόγος του συγγραφέα, ορμητικός , σκληρός και ταυτόχρονα αληθινός, είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, καθώς αναδεικνύει την προσπάθεια όλων να ασκήσουν έλεγχο στους συνανθρώπους τους.

Συντελεστές παράστασης:

Σκηνοθεσία-Διδασκαλία κειμένου: ANASTASIA
Σκηνικά: Χρήστος Γιουβιάνης
Χορογραφίες: Κώστας Καφαντάρης

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Miss Margarita: Αναστασία Αναστασούδη
Μαθήτρια: Χρύσα Παρασκευοπούλου

Σχετικές ειδήσεις
Δεσποινίς Διευθυντής, των Α. Γιαλαμά & Κ. Πρετεντέρη στο Θέατρο Απόλλων
19.08.2016 15:35
Η Θεατρική Ομάδα "Μπαστιάς" παρουσιάζει στο Θέατρο Απόλλων στη Σύρο το έργο των Α. Γιαλαμά & Κ. Πρετεντέρη, Δεσποινίς Διευθυντής, από τις 22 έως τις 24 Αυγούστου 2016.
Δεσποινίς Μαργαρίτα, για 2η χρονιά στο Θέατρο Ζίνα
17.08.2016 16:15
Ο συγκλονιστικός μονόλογος του Ρομπέρτο Ατάιντε, Δεσποινίς Μαργαρίτα, σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια, με την 'Εφη Μουρίκη, επιστρέφει για δεύτερη χρονιά από τον Οκτώβριο στο Θέατρο ΖΙΝΑ.
TraVma από την ομάδα ΘέRetro στο Θέατρο Σοφούλη
16.06.2016 15:35
Η θεατρική ομάδα "ΘέRetro" αποτελούμενη από τελειόφοιτους του Καλλιτεχνικού Σχολείου Μενεμένης και φοιτητές της Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ (Θεάτρου, Κινηματογράφου) παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "TraVma", βασισμένη στο έργο του Edward Albee "The Play About The Baby" στο Θέατρο Σοφούλη το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21:00.
Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ στο Θέατρο Εγνατία
09.05.2016 10:42
Η Δεσποινίς Τζούλια, του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, η παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και τους κριτικούς στην Αθήνα, έρχεται στην Θεσσαλονίκη στο θέατρο Εγνατία από τις 11 έως και τις 15 Μαΐου, για πέντε μόνο παραστάσεις.
Τουρνουά 5x5 στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών
16.03.2016 16:22
Το ΚΘΒΕ δίνει βήμα στις νέες καλλιτεχνικές δυνάμεις που αγωνίζονται να εκφραστούν και να επικοινωνήσουν με το κοινό, προκειμένου να δείξουν τη δουλειά τους. «Τουρνουά 5Χ5»: πέντε θεατρικές ομάδες της πόλης παρουσιάζουν πέντε θεατρικές παραγωγές στο Μικρό Θέατρο Μονής Λαζαριστών. Από 25 Μαρτίου έως 24 Απριλίου.