Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Uncertain landmarks/αβέβαια ορόσημα: έκθεση του Jérôme Dupin

Uncertain landmarks/αβέβαια ορόσημα: έκθεση του Jérôme Dupin

Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Jérôme Dupin με τον τίτλο: “uncertain landmarks”/»αβέβαια ορόσημα».

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα in-situ και βίντεο. Οι έρευνες του, που προκύπτουν από τους προβληματισμούς των κινημάτων της δεκαετίας του '60 και '70, αμφισβητούν την εικονογραφική διαδικασία αυτή καθεαυτή , καθώς επίσης και την έννοια του χώρου. Έχει δημιουργήσει αρκετές τοιχογραφίες σε σχέση με την αρχιτεκτονική σε διάφορους χώρους. Τα βίντεο- έργα του είναι  κυρίως δοκίμια που διαπραγματεύονται το ορατό και τη γλώσσα. Βασικές αναφορές του είναι ο Henri Matisse και ο Marcel Duchamp. Ο καλλιτέχνης αποδίδει πραγματική σημασία στη συνάρθρωση  της τέχνης και της ζωής .

Ο Jérôme Dupin είναι ζωγράφος και βίντεο-καλλιτέχνης. Γεννήθηκε το 1956 στη Γαλλία (στο Lisieux - Νορμανδία). Ζει και εργάζεται στο Παρίσι. Μετά από δύο χρόνια σπουδών στις πολιτικές και οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιοτου Παρισιού 2 , συνέχισε τις καλλιτεχνικές του σπουδές στη Villa Arson (Νίκαια - Γαλλία). Ως καθηγητής των Εθνικών Σχολών Καλών Τεχνών, έχει διδάξει σε διάφορες πόλεις της Γαλλίας. Από το 2009, εργάζεται στο Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού και Επικοινωνίας, στο τμήμα που είναι υπεύθυνο για την (τριτοβάθμια) εκπαίδευση και την έρευνα στις Σχολές Καλών Τεχνών.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση του Ιάσονα Βενετσανόπουλου στην Image Gallery
23.01.2017 11:48
O Ιάσονας Βενετσανόπουλος παρουσιάζει στην Image Gallery τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο “There is another world, but it is inside this one” σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης, Ματίνας Χαραλάμπη.
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά: Έκθεση στην Eleftheria Tseliou gallery
12.12.2016 15:00
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Μαρίας Ευσταθίου με τίτλο 'Nowhere Dense / Πουθενά Πυκνά'. Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 20 Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2017.
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.
inhabitants: Έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου στην ΔΛ Gallery
23.11.2016 13:08
Η ΔΛ Gallery παρουσιάζει την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016 την ατομική έκθεση της Κατερίνας Ζαφειροπούλου με τίτλο «inhabitants» σε επιμέλεια του Αλέξιου Παπαζαχαρία.