Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Stelios Petrakis Quartet live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage

Stelios Petrakis Quartet live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage

Στο δρόμο για τις Βρυξέλλες και το Balkan Τrafik Festival, το Κρητικό Κουαρτέτο του Στέλιου Πετράκη ανανεώνει το ραντεβού του με το Αθηναϊκό κοινό στο Γυάλινο - UpStage, την Παρασκευή 15 Απρίλη.

«Με θαυμασμό και αγάπη για την κρητική μουσική παρουσιάζουμε, εντός και εκτός συνόρων, τις δικές μας «κρητικές» συνθέσεις αλλά και κομμάτια της παραδοσιακής μουσικής... με όραμα να «μυρίσει» Κρήτη εκεί, που η μουσική ενώνει λαούς, πολιτισμούς και κουλτούρες, δίχως σύνορα...» αναφέρει ο Στέλιος Πετράκης για το βασικό κίνητρο, που έδεσε την παρέα των εξαιρετικών Κρητών μουσικών.

Έπειτα από 3 χρόνια παρουσίας στα σημαντικότερα φεστιβάλ της παγκόσμιας World Music σκηνής, (WOMEX 2013 UK, globalFEST 2016 NYC, World Sacred Spirit Festival 2016- India, Rainforest World Music festival - Malaysia κα άλλα) αλλά και με σημαντική παρουσία στη γενέτειρα Κρήτη και στις εγχώριες διοργανώσεις, το Κουαρτέτο υπόσχεται μια μοναδική παράσταση με μουσική και χορό της Κρήτης, παλιότερα και νέα τραγούδια, χορευτικούς και οργανικούς αυτοσχεδιασμούς και ήχο υψηλής πιστότητας και αισθητικής.

Παίζουν:

Στέλιος Πετράκης: λύρα, λαγούτο, σύνθεση , ενορχήστρωση
Θανάσης Μαυρόκωστας: χορός, ασκομαντούρα, λύρα - τσέλο
Αντώνης Σταυρακάκης: τραγούδι, μαντολίνο, λαγούτο
Γιώργος Σταυρακάκης: λαγούτο, τραγούδι

Σχετικές ειδήσεις
Δημήτρης Βοζαΐτης and band live στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
09.12.2016 10:37
Κάτι καινούργιο και πολύ δυνατό σηματοδοτεί την έναρξη των μουσικών παραστάσεων του νέου ερμηνευτή Δημήτρη Βοζαΐτη στο Γυάλινο- UpStage.
«Η Ηχώ των Δρόμων» ζωντανά στο Γυάλινο - UpStage
11.04.2016 13:57
«Η Ηχώ των δρόμων»... Ένα αξιόλογο μουσικό σχήμα από τον Βόλο ετοιμάζει αποσκευές και κατεβαίνει την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 στο Γυάλινο- UpStage για να μας συστηθεί και να μας συστήσει τη δική τους... ηχώ.
Οι Μαρσύας επιστρέφουν στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
16.03.2016 11:51
Το χανιώτικο συγκρότημα "Μαρσύας" μας προσκαλεί την Κυριακή 20 Μαρτίου για 2η φορά στο Γυάλινο – UpStage σε ένα μουσικό ταξίδι προς το όρος Τμώλον, με βάρκα την ξεχωριστή μουσική του.
Ο Δημήτρης Μυστακίδης ξανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage
03.03.2016 14:50
Για 4 συνεχόμενες Παρασκευές, ξεκινώντας από τις 11 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου, η λαϊκή κιθάρα του Δημήτρη Μυστακίδη θα είναι ΞΑΝΑ η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – UpStage.
Οι Μέτοικοι ζωντανά στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Upstage
03.03.2016 13:24
Την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 τέσσερεις νέοι καλλιτέχνες με καταγωγή από την Αιτωλοακαρνανία, "μετοικίζουν" στο Γυάλινο – UpStage.