Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Architecture of Reality: Μία έκθεση τέχνης με αφορμή το έργο του Le Corbusier

Architecture of Reality: Μία έκθεση τέχνης με αφορμή το έργο του Le Corbusier

Το πρόγραμμα Visual Arts της σχολής Frances Rich of Fine and Performing Arts του Deree - Αμερικανικού κολλεγίου Ελλάδος, παρουσιάζει την έκθεση Architecture of Reality, στην οποία συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι του τμήματος.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή, 1 Απριλίου, στις 19:30 στον χώρο τέχνης Open Case 303 όπου και φιλοξενείται η έκθεση.

Ο Ελβετός αρχιτέκτονας Charles-Édouard Jeanneret (1887-1965), γνωστός ως Le Corbusier, αποτελεί μία εμβληματική μορφή στην ιστορία της μοντέρνας τέχνης. Η έκθεση πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση πενήντα χρόνων από τον θάνατό του. Με έμπνευση από το έργο του Le Corbusier και αναφορές σε αυτό, η ομάδα των σπουδαστών και αποφοίτων που συμμετέχει, δημιουργεί σχέδια και κατασκευές από ξύλο και μάρμαρο.

Η έκθεση Architecture of Reality αποτελεί φόρο τιμής στον Le Corbusier και συγχρόνως στον μοντερνισμό.

Επιμελητής: Κωνσταντίνος Αργιανάς
Συντονιστής: Διονύσης Χριστοφιλογιάννης

Συμμετέχοντες: Αλεξίου Σοφία, Ανδρέου Αφροδίτη, Αντωνοπούλου Βικτώρια, Βαμβακούλα Αθηνά, Βουρλιωτάκη Θίσβη, Γειτατζής Γιάννης, Γκραντ Άλεξ Γλυκού Μελίνα , Δούλου Μαρία Κλώντια, Ζώης Παναγιώτης, Κοντού Εμμανουέλα, Μιχαλαριάς Νικηφόρος, Μποζοβίτη Ανθή, Νάτση Μαριάννα, Ντούβαλης Χρήστος, Παπαδάτου Ιφιγένεια , Παπαβυσσαρίων Δημήτριος, Σαραντοπούλου Δανάη, Σκαβάντζου Αρετή, Σταυρουλάκης Παύλος, Σεφεριάδη Εύη, Τσαφταρίδη Ελένη Αναστασία, Χριστοφίλη Ελένη, Weheba Ahmed Tarek

Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Energy Athens 2017: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
27.12.2016 17:12
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσουν για 7η συνεχή χρονιά την καλλιτεχνική έκθεση Energy Athens.
Architecture Year Show 2016 στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο στην Αθήνα
22.06.2016 10:52
Το Τμήμα Αρχιτεκτονικής της Πολυτεχνικής Σχολής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στην Αθήνα σας προσκαλεί την Τετάρτη, 22 Ιουνίου στα επίσημα εγκαίνια του ετήσιου ARCHITECTURE YEAR SHOW 2016 των φοιτητών Αρχιτεκτονικής.
Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens
05.05.2016 15:27
Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris".
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.