Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Γιάννης Κότσιρας σε ευρωπαϊκή περιοδεία

Ο Γιάννης Κότσιρας σε ευρωπαϊκή περιοδεία

Τι θα λέγατε για δύο ώρες απόλυτης μουσικής απόλαυσης δίχως ίχνος ηλεκτρισμού και παραμόρφωσης;

Σε μια μοναδική ευρωπαϊκή περιοδεία , ο Γιάννης Κότσιρας ξεδιπλώνει μία εικοσαετία διαδρομής στο ελληνικό τραγούδι, παρουσιάζοντας ακουστικές, «unplugged» εκδοχές αγαπημένων ελληνικών τραγουδιών.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής των Ελλήνων (και) του εξωτερικού, θα τραγουδήσει σε μεγάλες πόλεις μπροστά σε ένα ποικιλόμορφο και εξαιρετικά ενδιαφέρον ακροατήριο Ευρωπαίων και Ελλήνων της διασποράς.

Ως άλλος πρεσβευτής της ελληνικής κουλτούρας και της έντεχνης και αυθεντικά λαϊκής μουσικής, ο Γιάννης Κότσιρας βαδίζει  σε ευρωπαϊκά μονοπάτια, κουβαλώντας την εμπειρία και τον πλούτο της μουσικής των σπουδαιότερων Ελλήνων συνθετών.  

Το ταξίδι ξεκίνησε στη Μόσχα στις 6 Μαρτίου, όπου ο Γιάννης Κότσιρας συμμετείχε και τιμήθηκε στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια παρουσίας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού στη Ρωσική Πρωτεύουσα, ερμηνεύοντας δικά του και κλασικά ελληνικά τραγούδια που μάγεψαν το κοινό.

Ακολουθεί μία σειρά συναυλιών σε τρεις ευρωπαϊκές χώρες, τη Μεγάλη Βρετανία, την Ολλανδία και τη Γερμανία, με πρώτο σταθμό το Λονδίνο (Union Chapel), την Παρασκευή 1 Απριλίου, στη συνέχεια το Άμστερνταμ (Melkweg) την Κυριακή 3 Απριλίου, το Ντίσελντορφ (Savoi Theater) τη Δευτέρα 4 Απριλίου, ήδη sold out, το Μόναχο (Gasteig/Carl-Orfsaal) την Τετάρτη 6 Απριλίου και την Στουτγκάρδη (Kursaal –Bad Cannstatt) την Παρασκευή  8 Απριλίου, επίσης sold out!

2 HOURS UNPLUGGED: Μια ακουστική διαδρομή με μουσικές επιλογές από 14 προσωπικούς δίσκους, με τη μοναδική και τόσο χαρακτηριστική φωνή του Γιάννη Κότσιρα.

Παραγωγή: www.menta3.com

Σχετικές ειδήσεις
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος σε ευρωπαϊκή περιοδεία
29.12.2016 12:23
Ο διεθνούς φήμης πιανίστας, συνθέτης και μαέστρος Βασίλης Τσαμπρόπουλος παρουσιάζει κάποια από τα πλέον χαρακτηριστικά έργα της πιανιστικής φιλολογίας των κορυφαίων μουσουργών Mozart, Schubert και Schumann στη νέα του Ευρωπαϊκή περιοδεία σε Γερμανία, Ιταλία, Ολλανδία και Ελλάδα που θα διαρκέσει από την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έως τον Φεβρουάριο του 2017. Στην Αθήνα θα εμφανιστεί στις 22 Φεβρουάριου 2017.
Ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή: Βασίλης Τσαμπρόπουλος και Νεκταρία Καραντζή σε Ευρωπαϊκή Περιοδεία
21.07.2016 15:38
Ο Βασίλης Τσαμπρόπουλος και η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζουν τη νέα διεθνή δισκογραφική παραγωγή “Eleison” και ετοιμάζονται για τη νέα καλοκαιρινή ευρωπαϊκή περιοδεία τους.
Κιθαρίζειν: Γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
17.06.2016 11:51
Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016, οργανώνοντας έναν μαραθώνιο συναυλιών που θα γίνονται κάθε μία ώρα στην Αίθουσα του Βωμού, από τις 10.00 ως τις 19.30.
Η ΚΟΘ συναντά τη MOYSA για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής
14.06.2016 10:29
Η Κ.Ο.Θ. και ο Ο.Μ.Μ.Θ. γιορτάζουν για μία ακόμη χρονιά μαζί την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής στις 21 Ιουνίου 2016, με την MOYSA.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: εκδηλώσεις σε 30 πόλεις της Ελλάδας
26.05.2016 13:13
Για 17η συνεχόμενη χρονιά, εκατοντάδες διοργανωτές, χιλιάδες καλλιτέχνες και εθελοντές προετοιμάζονται για να γεμίσει κάθε γωνιά της χώρας με ήχους, χρώματα και εύθυμες νότες, και για το μελωδικότερο θεσμό της χωρας, την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής.