Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ασυνήθεις ύποπτοι της λογοτεχνίας: Εκδήλωση στο Φουγάρο

Ασυνήθεις ύποπτοι της λογοτεχνίας: Εκδήλωση στο Φουγάρο

Στις 19 Μαρτίου 2016 το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών και η Βιβλιοθήκη Ανθός του ΦΟΥΓΑΡΟΥ συνδιοργανώνουν μια πρωτότυπη και ιδιαίτερη εκδήλωση με τίτλο Ασυνήθεις ύποπτοι της λογοτεχνίας, και σας υποδέχονται στη γκαλερί του ΦΟΥΓΑΡΟΥ με θέρμη, το βράδυ στις 20:00 με το φως των κεριών, στο πλαίσιο του 1ου Πανελλήνιου Συμποσίου για τους συγγραφείς της Αργολίδας.

Σε ένα μοναστηριακό τραπέζι, που δεν είναι τραπέζι συνελεύσεων, αλλά πνευματικής συνεύρεσης και επικοινωνίας, κάθονται για πρώτη φορά μαζί έχοντας το ρόλο του αναγνώστη οι «άρχοντες» των τόπων της Αργολίδας. «Παγώνουν» για δύο ώρες τις έγνοιες και τις υποχρεώσεις για τη λειτουργία του Δήμου τους και από επιλυτές δημοτικών προβλημάτων γίνονται αναγνώστες - αναμεταδότες ποίησης.

Με τον τρόπον αυτό διακινούν μέσα τους τις πνευματικές τους δυνάμεις και αφυπνίζουν στους ακροατές τα ενδιαφέροντά τους για το ποιητικό γίγνεσθαι των συμπολιτών τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης και οι Δήμαρχοι της Αργολίδας διαβάζουν και τιμούν τους «ημέτερους» ποιητές. Ο Τάσος Χειβιδόπουλος, διαβάζει ποιήματα ποιητών από όλη την Αργολίδα, ενώ ο Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλίου, ο Δημήτρης Καμπόσος, Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών, ο Δημήτρης Σφυρής, Δήμαρχος Ερμιονίδας και ο Κώστας Γκάτζιος, Δήμαρχος Επιδαύρου διαβάζουν ποιητές του τόπου τους.

Την εκδήλωση παρουσιάζει ο Πέτρος Γάλλιας, ηθοποιός , σκηνοθέτης και Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Περισσότερες πληροφορίες για το συμπόσιο μπορείτε να δείτε εδώ.

Σχετικές ειδήσεις
Τιμητική εκδήλωση για τον Αργύρη Χιόνη
17.01.2017 11:09
Oι εκδόσεις Κίχλη σας προσκαλούν στην εκδήλωση για το βιβλίο Έχων σώας τας φρένας και άλλες τρελές ιστορίες του Αργύρη Χιόνη την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017 στο βιβλιοπωλείο-πολυχώρο Books Plus / Art & Coffee.
Εκδήλωση αφιερωμένη σε Σαίξπηρ και Θερβάντες από την Εταιρεία Συγγραφέων
18.04.2016 12:29
Στο πλαίσιο των εορτασμών για τον Μήνα Βιβλίου, η Εταιρεία Συγγραφέων διοργανώνει μια εκδήλωση αφιερωμένη στους δυο «πατέρες» της παγκόσμιας λογοτεχνίας, Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και Μιγκέλ ντε Θερβάντες.
Εκδήλωση μνήμης Ιάκωβου Καμπανέλλη
22.03.2016 09:37
Με την ευκαιρία συμπλήρωσης 5 χρόνων από τον θάνατο του μεγάλου Έλληνα συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη, ο Πολυχώρος Τέχνης ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ οργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του, την Κυριακή 3 Απριλίου.
11.03.2016 11:13
Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τους Δήμους Ναυπλίου, Άργους - Μυκηνών, Επιδαύρου και Ερμιονίδας, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών Harvard, τα γραφεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς της Αργολίδας προχωρεί καινοτομικά και ξεκλειδώνει τον τόπο των ικανοτήτων και ενδιαφερόντων των Αργολιδέων.
Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Εκδήλωση για την μέρα της Γυναίκας από τον δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη
04.03.2016 12:50
Ο δήμαρχος πυλαίας - Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης και η αντιδήμαρχος πολιτισμού και αθλητικής νεολαίας κ. Ανατολή Κωνσταντινίδου, σας προσκαλούν την Τρίτη 8 Μαρτίου 2016 στην εκδήλωση για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας».