Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Ευρήματα: έκθεση των Άρη Κατσιλάκη - Κωνσταντίνας Δούνια στο K&K Showroom

Ευρήματα: έκθεση των Άρη Κατσιλάκη - Κωνσταντίνας Δούνια στο K&K Showroom

Οι εικαστικοί Άρης Κατσιλάκης και Κωνσταντίνα Δούνια, συνεκθέτουν στο K&K Showroom παρουσιάζοντας  ένα μέρος από την καινούργια τους ατομική δουλειά.

Ο τίτλος της έκθεσης “Ευρήματα” αποτελεί κοινό προβληματισμό των δυο καλλιτεχνών  και περιστρέφεται γύρω από τον πειραματισμό με πολυποίκιλα υλικά όπως ο πηλός, οργανικά και βιομηχανικά υλικά , σχέδια και σπουδές σε χαρτί, που ανασυνθέτονται σε ενδιαφέρουσες μορφές και παράγουν ένα σύνολο έργων που συνδιαλέγονται μεταξύ τους  και προτείνουν ευφυείς οργανικές φόρμες .

Ο Άρης Κατσιλάκης σημειώνει χαρακτηριστικά για το έργο του: "Η ενότητα των έργων μου πραγματεύεται την έννοια της μετάλλαξης “Mutation” έχει αναφορά στη καταστροφή του πολιτισμού μέσα από τις ίδιες του τις δομές, στις μεταβολές που υφίσταται το γενετικό υλικό των οργανισμών, προκειμένου να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου ανθρώπου, στο περιβάλλον που λεηλατείται από την ανθρώπινη απληστία για χάρη της εξέλιξης. Αντλώ στοιχεία από το περιβάλλον και μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες παρατήρησης και αντίληψης, κτίζω βιομορφικές φόρμες, λείψανα μιας νέας πραγματικότητας, κατάλοιπα έμβιων όντων μιας άλλης εποχής, τερατογεννέσεις  που  περιπλέκονται και συγχωνεύονται με τα βιομηχανικά κατάλοιπα του καιρού μας."

Η Κωνσταντίνα Δούνια αναφέρει για την ενότητα των έργων της: "Η σύνθεση των οργανικών και των βιομηχανικών υλικών ανακαλεί εικόνες μέσω της μνήμης,  “Μemoria”,και ανασύρει πληροφορίες συνειδητά ή ασυνείδητα, οι οποίες κωδικοποιούνται διαφορετικά στο καθένα μέσω των εμπειριών. Παρατηρώντας τον άνθρωπο και το φυσικό του κόσμο δημιούργησα μία σειρά έργων εστιάζοντας στην επιδερμίδα ως κάτι επιφανειακό, αποκρουστικό, σπλαχνικό και εσωτερικό.  Τα στοιχεία της γέννησης ως θάνατος και της φθοράς ως ζωή συνυπάρχουν στο έργο μου δημιουργώντας ένα χώρο μεταξύ ζωγραφικής και γλυπτικής συνθέτω ένα κόσμο βλέποντας την αιχμή ως κάτι οικείο, καθημερινό, επανασυνδέοντας την τελετουργική αίσθηση σε αυτό που λέμε ζωή."

Σχετικές ειδήσεις
«περιοδικός», ατομική έκθεση του Julien Cadoret στο Beton 7
20.01.2017 14:13
To Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Julien Cadoret με τον τίτλο “περιοδικός”. Ο καλλιτέχνης χρησιμοποιεί διαφορετικά μέσα, γλυπτική, βίντεο, φωτογραφία, περφόρμανς, εγκατάσταση in situ, σχολιάζοντας και διερευνώντας την κοινωνία και τις τρέχουσες πολιτιστικές πρακτικές.
Unbound: Ατομική έκθεση της Λίλιας Ζιάμου στην Gallery
07.12.2016 16:42
Την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα με την καινούργια δουλεία της Λίλιας Ζιάμου, με τίτλο “Unbound”.
V Chants - Early Music on Canvas+: έκθεση του Βασίλη Γαρυφαλλάκη στη Γκαλερί Αργώ
06.09.2016 12:45
Η Γκαλερί Αργώ της οδού Νεοφύτου Δούκα 5, στο Κολωνάκι, θα υποδεχτεί στους χώρους της, τον εικαστικό Βασίλη Γαρυφαλλάκη, για να παρουσιάσει την καινούργια του δουλειά, στην δεύτερη ατομική του έκθεση κάτω από το γενικό τίτλο ”V CHANTS Early music on canvas+”
Inevitable Nature: η έκθεση του Νίκου Μόσχου στη Swab Art Fair 2016
06.09.2016 10:54
Η αίθουσα τέχνης ‘ena’ έχει την τιμή να ανακοινώσει τη συμμετοχή της στη διεθνή έκθεση σύγχρονης τέχνης “Swab Art Fair 2016”, που θα λάβει χώρα στη Βαρκελώνη, από τις 29 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2016, παρουσιάζοντας την ατομική έκθεση του Νίκου Μόσχου, με τίτλο «Inevitable Nature». Πρόκειται για εξαιρετική συγκυρία αφού η συμμετοχή αυτή σηματοδοτεί και την έναρξη της αποκλειστικής συνεργασίας της γκαλερί με τον καταξιωμένο ζωγράφο.
Bitten: Έκθεση της Δέσποινας Κωνσταντίνου στην Γκαλερί Cube
25.05.2016 12:39
Η Γκαλερί Cube, ξεκινά τη συνεργασία με την εικαστικό Δέσποινα Κωνσταντίνου παρουσιάζοντας την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 τη δουλειά της, στην ατομική έκθεση με τίτλο “Bitten”.