Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Το περιστέρι πρέπει να κάνει μπάνιο! του Mo Willems.


Το περιστέρι είναι βρωμερό! Τι λες; Πρέπει να κάνει μπάνιο; 

Μια ξεκαρδιστική ιστορία για ένα μικρό περιστέρι που αρνιόταν πεισματικά να κάνει μπάνιο κι έβρισκε ένα σωρό απίθανες δικαιολογίες και ξεροκέφαλες απαντήσεις. Μέχρι τη στιγμή που η βρωμιά ξεπέρασε κάθε όριο!!! Και τότε είδε το μπάνιο με άλλο μάτι…

O Mo Willems δημιούργησε ένα υπέροχο μικρό περιστέρι το οποίο αντιμετωπίζει τη ζωή με πολύ χιούμορ και πρωταγωνιστεί σε μία σειρά βιβλίων που θα λατρέψουν τα παιδιά και θα απολαύσουν οι γονείς τους. Το Το περιστέρι πρέπει να κάνει μπάνιο -πρώτο βιβλίο της σειράς- αποτελεί ιδανική αφορμή για να μιλήσουμε στα παιδιά για την καθημερινή υγιεινή.

 Η σειρά βιβλίων του Mo Willems με κεντρικό ήρωα ένα περιστέρι έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις, με σημαντικότερη το βραβείο εικονογράφησης Caldecott Medal, που απονέμει κάθε χρόνο η Αμερικανική Ένωση Βιβλιοθηκών στον εικονογράφο του πιο σημαντικού εικονογραφημένου βιβλίου για παιδιά στις ΗΠΑ. 

O Mo Willems γεννήθηκε στο Σικάγο αλλά μεγάλωσε στη Νέα Ορλεάνη. Σπούδασε στο Tisch School of the Arts, στο New York University.
To 1997 παντρεύτηκε και τώρα μένει με την οικογένειά του στη Μασαχουσέτη. Του άρεσε να φτιάχνει ιστορίες από μικρό παιδί αλλά απογοητεύονταν όταν οι «μεγάλοι» του έλεγαν καλά λόγια από ευγένεια. Έτσι αποφάσισε να γράψει αστείες ιστορίες πιστεύοντας ότι ακόμα κι οι πιο ευγενικοί ενήλικες δεν θα μπορούσαν να προσποιηθούν ένα αυθόρμητο γέλιο. Έχει βραβευθεί με 6 βραβεία Έμμυ για τη συγγραφή σεναρίου στην πολύ πετυχημένη τηλεοπτική σειρά Sesame Street. Τα βιβλία του έχουν λάβει διθυραμβικές κριτικές στις Η.Π.Α. και πολλά από αυτά έχουν κερδίσει βραβεία και σημαντικές διακρίσεις.
Από το 2003 εργάζεται στο σπίτι του για να είναι κοντά στην οικογένειά του. Του αρέσουν τα μακαρόνια, το καλό κρασί και να βγαίνει με τους φίλους του. Περισσότερες πληροφορίες για το συγγραφέα στο προσωπικό του site www.mowillems.com