Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Εικαστική Έκθεση Θηλέων στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας Σοφία Λασκαρίδου

Εικαστική Έκθεση Θηλέων στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας Σοφία Λασκαρίδου

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016 εγκαινιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Καλλιθέας Σοφία Λασκαρίδου η ομαδική έκθεση με τίτλο Εικαστική Έκθεση Θηλέων.

 

Η επιλογή του χώρου δεν υπήρξε τυχαία, καθώς η Σοφία Λασκαρίδου ήταν η πρώτη Ελληνίδα γυναίκα που φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών, έπειτα από αίτημα που κατέθεσε η ίδια στον βασιλιά Γεώργιο Α’, από τον οποίο ζήτησε την ψήφιση νόμου για την εισαγωγή γυναικών στη Σχολή Καλών Τεχνών του Πολυτεχνείου.

 

Στην παρούσα έκθεση οι καλλιτέχνιδες με τα έργα τους διεκδικούν επάξια την αναγνώριση της πλούσιας και δυναμικής εικαστικής τους δράσης, η οποία προβάλλεται μέσα από την ποικιλία στα μέσα, τις φόρμες και τα μοτίβα που χρησιμοποιούν

 

Το 1977 θεσμοθετήθηκε από τον ΟΗΕ η παγκόσμια  ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών ως φόρος τιμής και ανάμνησης των διαμαρτυριών για ίση αντιμετώπιση σε όλο το φάσμα των κοινωνικών δραστηριοτήτων τους.

 

Μένει μόνο να αναρωτηθούμε αν η μέρα αυτή είναι μέρα ανάμνησης ή αν λειτουργεί ακόμα ως εφαλτήριο για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητα των γυναικών σε μια κοινωνία που η καλλιτεχνική παρουσία τους σε έμφυλο επίπεδο εξακολουθεί να αμφισβητείται.

 

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνιδες:

Μαρκέλλα Δουζενάκη, Άντζι Καρατζά, Ελένη Κοκολάκη, Βασιλική Κοσκινιώτου, Ευδοκία Κύρκου, Πένυ Κωνσταντίνου, Άννα Μιχαηλίδου, Ιωάννα Μπουζίκα, Δέσποινα Νισυρίου, Σταματίνα Ντούτσουλη, Φίλη Ολσέφσκι, Κατερίνα Παπαζήση, Μαίρη Ρουσιώτη, Μαίρη Σάββα, Νάντια Σκορδοπούλου, Μαρία Χαρατσάρη, Βασιλική Ψαρρού.

 

Σύλληψη Ιδέας- οργάνωση Μαίρη Ρουσιώτη

Σχετικές ειδήσεις
Η περίπτωση Καποδίστρια: Ομαδική έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου
02.08.2016 15:59
Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπλίου στο Βουλευτικό η ομαδική εικαστική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Κάθε έργο… Mια ιστορία: έκθεση του Παύλου Σάμιου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων
28.06.2016 15:11
Τη δική τους ιστορία διηγούνται 80+1 έργα του Παύλου Σάμιου, που ταξιδεύουν στην Κρήτη, με αφορμή την έκθεση του καταξιωμένου εικαστικού, η οποία εγκαινιάζεται στις 11 Ιουλίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων, με τίτλο «Κάθε έργο… Mια ιστορία».
Παιχνίδια του χρόνου: έκθεση της Βάλης Κολοτούρου στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου
23.06.2016 10:49
Ακριβώς μετά από έναν χρόνο από την μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, η Βάλη Κολοτούρου επιστρέφει στην Ελλάδα για μια νέα έκθεση στη Δημοτική Πινακοθήκη Π. Φαλήρου, με τίτλο "Παιχνίδια του χρόνου", δομημένη σε τέσσερεις θεματικές ενότητες.
Έκθεση του Stelarc στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας
18.05.2016 13:15
Έκθεση με οπτικοακουστικό υλικό και ντοκουμέντα από την πρόσφατη δουλειά του διάσημου Αυστραλού, Κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνη Stelarc, εγκαινιάζεται στις 18 Μαΐου στη Δημοτική Πινακοθήκη της Κέρκυρας (Περιστύλιο).
Άγγιξε την Τέχνη: Έκθεση και μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων
18.01.2016 11:51
Η Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων και οι φοιτητές του Τμήματος Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων σας καλούν στα εγκαίνια της έκθεσης «Άγγιξε την Τέχνη» τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016 στις 7.30 μμ στη Δημοτική Πινακοθήκη Ιωαννίνων.