Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ego...

Ego...
Η αίθουσα τέχνης cheapart παρουσιάζει μια έκθεση εγκατάστασης του Δημητρή Γεωργακόπουλου που αποτελείται από τρία όργανα ψευδαισθήσεων που ορίζουν το καθένα απ’ αυτά ένα κλειστό σύστημα…

Σκοπός τους είναι πρώτα να σε τοποθετήσουν σε μια παράδοξη θέση έκθετο στα μάτια των υπολοίπων, κατόπιν να σου διοχετεύσουν ύπουλα μια σειρά ανεπιθύμητων συνειρμών σε σχέση με την έμπνευση, την εξουσία , το θάνατο και τέλος να σε φέρουν αντιμέτωπο με τον εαυτό σου.

Η μορφή των οργάνων αυτών χωρίς την παρουσία εκείνου που τα χρησιμοποιεί –που είναι ο θεατής, δηλαδή το υποκείμενο Εγώ- μπορούν να ειδωθούν μόνο φετιχιστικά όπως βλέπουμε τα όργανα ενός γυμναστηρίου ή τα όργανα βασανιστηρίων σε ένα μουσείο .

Η ρόδα-θρόνος, καλυμμένη εσωτερικά με καθρέφτες, διανύει μια περιστροφική διαδρομή 6 μέτρων. Ο αναβάτης εγκλωβισμένος μέσα της βλέπει τον εαυτό του πολλαπλασιασμένο, σένα χώρο που διαστέλλεται από τις ανακλάσεις των καθρεφτών. Ο άμβωνας όργανο χειραγώγησης προκαλεί ψευδαισθήσεις εξουσίας. Ιδωμένος αντεστραμμένα γίνεται ικρίωμα που καταβροχθίζει τον αναβάτη του. Ο θάλαμος-κουτί, χώρος εκούσιας απομόνωσης, μνημείο του εαυτού, συντονίζεται σένα μονότονο επαναλαμβανόμενο ήχο.

Σχετικές ειδήσεις
Things and Wonders, έκθεση της Anna Vasof στην CHEAPART
27.01.2017 11:39
Η media artist Anna Vasof, παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο Things and Wonders, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην CHEAPART.
CHEAPART 2016: Παρελθόν και μέλλον, τα δύο πρόσωπα της CHEAPART
06.12.2016 12:13
Στο ίδιο ιστορικό κτίριο της Οδού Θεμιστοκλέους και Α. Μεταξά 25 στα Εξάρχεια που γεννήθηκε η CHEAPART και όλα αυτά τα χρόνια έχουν εκθέσει πάνω από 500 καλλιτέχνες, εγκαινιάζεται φέτος στις 9 Δεκεμβρίου στις 7:30 μμ. η CHEAPART 2016 με 80 επιλεγμένους εικαστικούς που θα σας ξεναγήσουν στο έργο τους.
Substratum: έκθεση του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα στη Γκαλερί Ζουμπουλάκη
08.09.2016 16:23
Η Γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Substratum». Πρόκειται για μια κοινή έκθεση του εικαστικού έργου του Δημήτρη Εφέογλου και της Δέσποινας Φλέσσα. Η έκθεση αποτελείται από ζωγραφικά και γλυπτικά έργα και θα διαρκέσει από τις 22 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Οκτωβρίου 2016.
Περί εξουσίας: project σε εξέλιξη από την Lo And Behold στο Μπάγκειον
11.04.2016 17:01
Μετά από πρόσκληση της Athens Biennale 2015-17 “OMONOIA”, η Lo and Behold συμμετέχει στη 2η Σύναψη με το σε εξέλιξη project “Περί εξουσίας”.
Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.04.2016 16:21
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη.