Στην τρίτη συναυλία του κύκλου Μετασχηματισμοί και σε συνέχεια της παρουσίασης του Χειμωνιάτικου ταξιδιού του Σούμπερτ με τους στίχους στα ελληνικά, οι Νίκος Ξυδάκης , Δημήτρης Παπαδημητρίου και Τάσος Ρωσόπουλος θα παρουσιάσουν νέα τραγούδια, μελοποιώντας ποιήματα του Wilhelm Müller, από τον κύκλο Winterreise, σε μετάφραση του Διονύση Καψάλη.

Το Ελληνικό Σχέδιο ολοκληρώνει τον κύκλο των τριών συναυλιών, όπου παρουσιάζονται κλασικά ή καινούρια έργα. Με διάθεση παιχνιδιού, πειράματος, πρόκλησης, δοκιμής, αλλά και με την ελπίδα να προκύψει κάτι καινούριο, ενδιαφέρον, δυναμικό, προς απόλαυση, τέρψη και σκέψη.

Στην τρίτη συναυλία του κύκλου Μετασχηματισμοί και σε συνέχεια της παρουσίασης του Χειμωνιάτικου ταξιδιού του Σούμπερτ με τους στίχους στα ελληνικά, οι Νίκος Ξυδάκης, Δημήτρης Παπαδημητρίου και Τάσος Ρωσόπουλος θα παρουσιάσουν νέα τραγούδια, μελοποιώντας τα ποιήματα του Wilhelm Müller, από τον κύκλο Winterreise, στη μετάφραση του Διονύση Καψάλη, την Πέμπτη 17 Μαρτίου στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.

Οι τρεις συνθέτες θα παρουσιάσουν ισάριθμους κύκλους από 8 τραγούδια, που στο σύνολό τους θα συναποτελέσουν το Χειμωνιάτικο ταξίδι, αντλώντας από τα 24 ποιήματα του Μύλλερ που είχαν μελοποιηθεί από τον Σούμπερτ, στο ομότιτλο έργο του. Τα τραγούδια του Νίκου Ξυδάκη θα ερμηνεύσει ο Ηλίας Βαμβακούσης, του Δημήτρη Παπαδημητρίου ο Γιώργος Φλωράκης και του Τάσου Ρωσόπουλου η Θεοδώρα Μπάκα. 

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή

Χειμωνιάτικο Ταξίδι – Ανεμοδείκτης, κύκλος τραγουδιών για φωνή και μικρό σύνολο


Μουσική-Σύνθεση: Νίκος Ξυδάκης

Ποίηση: Wilhelm Müller 

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Mε την ενορχηστρωτική συμβολή του Δημήτρη Μπουζάνη

Ερμηνεία: Ηλίας Βαμβακούσης, Νίκος Ξυδάκης

Πιάνο: Δημήτρης Μπουζάνης

Αγγλικό κόρνο: Τίνα Δεσύλλα

Κρουστά: Μιχάλης Διακογιώργης

Κανονάκι: Γεωργία Λόλη


Χειμωνιάτικο Ταξίδι – Κύκλος τραγουδιών για φωνή και μικρό σύνολο 


Σύνθεση: Δημήτρης Παπαδημητρίου 

Ποίηση: Wilhelm Müller 

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Ερμηνεία: Γιώργος Φλωράκης

Βιολί: Sergiu Nastasa 

Κιθάρα: Κορίνα Βουγιούκα

Πιάνο: Θοδωρής Τζοβανάκης

Αγγλικό κόρνο: Τίνα Δεσύλλα

Κρουστά: Μιχάλης Διακογιώργης

Ακορντεόν: Ντίνος Χατζηιορδάνου

Άρπα: Μαρία Μπιλντέα 

Χειμωνιάτικο Ταξίδι – Ψεύτες Ήλιοι, κύκλος για φωνή, κιθάρα και πιάνο


Σύνθεση: Τάσος Ρωσόπουλος

Ποίηση: Wilhelm Müller 

Μετάφραση: Διονύσης Καψάλης

Ερμηνεία: Θεοδώρα Μπάκα

Κιθάρα: Κορίνα Βουγιούκα

Πιάνο: Θοδωρής Τζοβανάκης


Στον Κύκλο Μετασχηματισμοί πραγματοποιήθηκαν δύο ακόμη συναυλίες:

27 Ιανουαρίου: Στην πρώτη συναυλία του Κύκλου, παρουσιάστηκαν δύο έργα Ελλήνων συνθετών, που ανέδειξαν μια αρχική μορφή/επεξεργασία «μετασχηματισμού» στη μουσική, την παραλλαγή.

17 Φεβρουαρίου: Στη δεύτερη συναυλία του Κύκλου, με τίτλο Χειμωνιάτικο ταξίδι, παρουσιάστηκε ο κύκλος τραγουδιών Winterreise του Franz Schubert (D 911, opus 89, 1828) για φωνή και πιάνο, σε στίχους του Γερμανού ρομαντικού ποιητή Wilhelm Müller.