Το metamatic:taf συνεχίζει το νέο πρόγραμμα δράσεων του CTRL+T με το open studio της Therese Steele. Το εν εξελίξει project της Therese Steele θα είναι ανοιχτό στο κοινό από την Τρίτη 1 Μαρτίου 2016 και θα ολοκληρωθεί με μια performance τη Δευτέρα 7 Μαρτίου στις 20.30.

Το πρόγραμμα CTRL+T αποτελεί μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην υποστήριξη ανερχόμενων καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να αναπτύξουν την καλλιτεχνική πρακτική τους διαμορφώνοντας ένα έργο σε εξέλιξη. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διαφορετικοί καλλιτέχνες καταλαμβάνουν τον εκθεσιακό χώρο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του metamatic:taf επεξεργαζόμενοι την ιδέα του CTRL+T με απόλυτη ελευθερία όσον αφορά τη μεθοδολογία και τα εικαστικά μέσα.

Η Therese Steele κλήθηκε να ανταποκριθεί στην έννοια του CTRL+Τ, αναπτύσσοντας δύο αλληλένδετα αυτοτελή project με τίτλους ‘To Fly A Flag’ & ‘Levitation For A Standing Audience‘.  Για επτά συνεχόμενες ημέρες θα πραγματοποιεί μια τελετουργία δημιουργίας και ανύψωσης σημαίας. Μία σημαία κάθε ημέρα. Όπως όλα τα τελετουργικά, το έργο είναι διαδραστικό και οι επισκέπτες καλούνται να συμμετάσχουν, όχι μόνο μέσα από τη διαδικασία κατασκευής της σημαίας, αλλά και μέσα από τις σκέψεις και τα συναισθήματα που θα μοιραστούν σχετικά με το ρόλο της σημαίας.

Το απόγευμα της έβδομης ημέρας, η καλλιτέχνης θα παρουσιάσει ζωντανά ένα έργο, που φέρει τον τίτλο ‘Levitation For A Standing Audience’. Η εν λόγω performance θα έχει μια προκαθορισμένη βαθμολογία και θα παρουσιαστεί με τη μορφή μιας σειράς βινιετών, ωστόσο θα περιέχει και αυτοσχεδιαστικές ενότητες. Σκοπό της είναι να λειτουργήσει ως κινούμενος διαλογισμός πάνω στη διαφάνεια και τη συνδεσιμότητα.

Τα δύο έργα εξελίσσονται μαζί και απορρέουν αμφότερα από ένα ενδιαφέρον για τη σχέση ανάμεσα στο ατομικό και το συλλογικό. Αποτελούν επίσης μια διερεύνηση των μεθόδων που έχουμε στη διάθεσή μας για να ενεργοποιούμε τη διαύγεια, τη ροή, τον χώρο και  τις τροποποιημένες ψυχικές μας καταστάσεις.

Η Therese Steele είναι μια καλλιτέχνης που εργάζεται με την performance και τις εγκαταστάσεις. Συνεργάζεται με τη χορογράφο και καλλιτέχνη Alice Tatge και η κοινή τους δουλειά πραγματεύεται ζητήματα σεξουαλικότητας, σωματικής κυριαρχίας και λογοκρίσιας. To πιο πρόσφατο μεγάλης κλίμακας project τους ονομάζεται Dyad www.dyad.org.uk και αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια των εξεγέρσεων στην Κωνσταντινούπολη το 2013.