Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Point zero: re start: Ομαδική έκθεση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Point zero: re start: Ομαδική έκθεση στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 εγκαινιάζεται στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων η ομαδική έκθεση νέων μέσων με τίτλο Point zero: re start.

 

Η έκθεση αυτή νέων μέσων αποτελεί σχολιασμό της οικονομικής κρίσης και των διαφορετικών αφηγήσεων που αυτή δημιουργεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Συνδέει την οικονομία με τη ζωή των ανθρώπων, θέλοντας έτσι να ασκήσει κριτική στον τρόπο που δημιουργούνται σχέσεις αλλά και αντίρροπες δυνάμεις ανάμεσά τους. Η ίδια η επιλογή του χώρου για την παρουσίαση της έκθεσης νέων μέσων, στοχεύει να λειτουργήσει ως σχολιασμός και αντίστιξη, και παράλληλα ως παρότρυνση για κριτική σε μία νέα περίοδο - κοινωνικά, οικονομικά, πολιτικά- της οποίας είμαστε όλοι κοινωνοί και ενίοτε σχολιαστές.

 

Εντάσσοντας το πρόθεμα “re-” στον τίτλο, γίνεται μια έμμεση αναφορά στην επανέναρξη μιας νέας εποχής, η οποία δομείται εντός (και όχι εκτός) της ιστορικότητας, αλλά και μέσα από αναφορές στο παρελθόν σε επίπεδο κοινωνικό, παγκόσμιο και πανανθρώπινο. Παρουσιάζονται τα έργα: La Plissure du Text (Roy Ascott & Elif Ayiter ,Max Moswitz, Selavey Οh), Occupy Wall Screens και Εmotion Forecast (Maurice Benayoun) και Equity Bot (Scott Kildall). Τα περισσότερα έργα έχουν παρουσιαστεί σε σημαντικά μουσεία ανά τον κόσμο και έχουν λάβει τιμητικές διακρίσεις (βραβείο Ars Electronica για το έργο La Plissure du Text) κ.α. Για πρώτη φορά σημαντικοί καλλιτέχνες αυτού του κύρους και εμβέλειας εκθέτουν από κοινού στην Ελλάδα και δίνουν την ευκαιρία στο αθηναϊκό κοινό να δει τα έργα τους.

 

Επιμέλεια: Εύα Κέκου

Συμμετέχουν: Roy Ascott (UK) & Elif Ayiter, Max Moswitzer, Selavy Οh, Maurice Benayoun, (FR), Scott Kildall (US)

 

Ο καλλιτέχνης Maurice Benayoun θα έρθει στα εγκαίνια και θα βρίσκεται στην έκθεση για να εξηγήσει το έργο του αλλά και να συζητήσει με το ελληνικό κοινό για τα νέα μέσα και τη θέση τους στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον της σύγχρονης τέχνης.

Σχετικές ειδήσεις
Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος: έκθεση φωτογραφίας από τη Στέγη στο Κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων
28.09.2016 14:39
Η Στέγη συμμετέχει στην 31η Πανελλήνια Έκθεση Έργων Κρατουμένων και Προϊόντων Φυλακών, με φωτογραφίες από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επικοινωνώ, άρα είμαι ελεύθερος» που πραγματοποιήθηκε τη σαιζόν 2015-16.
Ελληνική τέχνη και design: Ομαδική έκθεση στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης
13.07.2016 14:55
Για τη θερινή περίοδο του 2016 το ξενοδοχείο St Nicolas Bay στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, φιλοξενεί στον εκθεσιακό του χώρο, την γκαλερί "Αργοναύτης", ομαδική έκθεση Ελλήνων εικαστικών, καθώς και επιλεγμένους σχεδιαστές από την πλατφόρμα A JEWEL MADE IN GREECE σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.
Υπεραστικές Περιπλανήσεις: Έκθεση Ελλήνων καλλιτεχνών του Instagram στην Αθηναΐδα
16.05.2016 16:14
Οι Έλληνες φωτογράφοι του Instagram παρουσιάζουν την 4η ομαδική τους έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Υπεραστικές Περιπλανήσεις». Ένα ταξίδι στις εικόνες της Ελλάδας και της Κύπρου που εγκαινιάζεται την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016, ώρα 20:00 στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ.
Spiritual Materialism: ομαδική έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
11.05.2016 11:46
Την Τρίτη 17 Μαΐου στις 19:30, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα μία ομαδική έκθεση σε επιμέλεια του Δημήτρη Αντωνίτση, που αποτελεί έναν διάλογο μεταξύ 8 Αβοριγίνων Αυστραλών και 8 σύγχρονων Ελλήνων καλλιτεχνών. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Ιουλίου 2016.