Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery

Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery

H Blender Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Ταξιάρχη Μερμίρη, "Vicious Circle", που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00.

Η κυκλική προσέγγιση και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα αποτελούν βασική συνιστώσα στη θεματική και τη σύνθεση των έργων της σειράς "Vicious Circle" του Ταξιάρχη Μερμίρη. Μέσα από ένα παραλήρημα εμμονών, αντικρουόμενες έννοιες τίκτονται, διογκώνονται και μαζικά εξαπλώνονται παίρνοντας υπόσταση μολυσματικού ιού.

Χαρακτήρες σε έξαρση ανακυκλώνουν ακραίες συμπεριφορές και εμπλεκόνται σε ατέρμονες εμφύλιες διαμάχες. Μέσα στον αναβρασμό η επίδειξη δύναμης, η απάτη, ο σαδισμός αλληλεπιδρούν και εναλλάσσονται με τον φόβο, την υποταγή, και την αυτοκαταστροφή. Καταστάσεις με πολλαπλές ερμηνείες, θίγουν  κοινωνικά θέματα, διακωμωδώντας την μάταια εσωτερική πάλη και τον ψυχαναγκασμό.

Η καυστική λεπτομέρεια σε αποκαλυπτικές παραστάσεις ενίοτε σοκάρει, αλλά ταυτόχρονα καθηλώνει τον θεατή. Σε ένα συνονθύλευμα  έντονης δραματουργίας, οι βιβλικές αναφορές, το παραμυθιακό στοιχείο και η απείρου κάλλους ανθρώπινη ηλιθιότητα παίρνουν πρωταρχικό ρόλο.

Ένα θέατρο του παραλόγου δίχως τέλος και αρχή, η επερχόμενη έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη, σίγουρα θα συζητηθεί.

Σχετικές ειδήσεις
Βιομορφικά: έκθεση των White Island Works στη Blender Gallery
12.04.2016 13:19
Η Blender Gallery μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Βιομορφικά» των “White Island Works”, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 19:00.
Αδρεναλίνη: έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Μανούση στην Myro Gallery
06.04.2016 15:17
Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 20.00 η Myro Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιουλίας Μανούση στον χώρο Myro Project Room, για την παρουσίαση της σειράς έργων της “Αδρεναλίνη”. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.
In the wild: έκθεση της Δανάης Μεγγρέλη στη Blender Gallery
22.01.2016 16:22
Η Blender Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Δανάης Μεγγρέλη με τίτλο “In the Wild”. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 19:00.
Το μετρό στην Θεσσαλονίκη: έκθεση του Φώτη Κλογέρη στη Myrό Gallery
04.01.2016 12:10
H Myrό Gallery στη Θεσσαλονίκη μας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της σειράς έργων του Φώτη Κλογέρη με τίτλο “Το μετρό στην Θεσσαλονίκη”, την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στις 20.00.
Εκ Φωτός: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ορέστη Διαμάντη στην Myrό Gallery
31.12.2015 11:28
Η Myrό Gallery παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη τον ανερχόμενο ζωγράφο Ορέστη Διαμάντη και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στις 20.00 στην Κεντρική Αίθουσα της.