Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery

Vicious Circle: έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη στην Blender Gallery

H Blender Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της δεύτερης ατομικής έκθεσης του Ταξιάρχη Μερμίρη, "Vicious Circle", που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη, 3 Μαρτίου, στις 19:00.

Η κυκλική προσέγγιση και τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα αποτελούν βασική συνιστώσα στη θεματική και τη σύνθεση των έργων της σειράς "Vicious Circle" του Ταξιάρχη Μερμίρη. Μέσα από ένα παραλήρημα εμμονών, αντικρουόμενες έννοιες τίκτονται, διογκώνονται και μαζικά εξαπλώνονται παίρνοντας υπόσταση μολυσματικού ιού.

Χαρακτήρες σε έξαρση ανακυκλώνουν ακραίες συμπεριφορές και εμπλεκόνται σε ατέρμονες εμφύλιες διαμάχες. Μέσα στον αναβρασμό η επίδειξη δύναμης, η απάτη, ο σαδισμός αλληλεπιδρούν και εναλλάσσονται με τον φόβο, την υποταγή, και την αυτοκαταστροφή. Καταστάσεις με πολλαπλές ερμηνείες, θίγουν  κοινωνικά θέματα, διακωμωδώντας την μάταια εσωτερική πάλη και τον ψυχαναγκασμό.

Η καυστική λεπτομέρεια σε αποκαλυπτικές παραστάσεις ενίοτε σοκάρει, αλλά ταυτόχρονα καθηλώνει τον θεατή. Σε ένα συνονθύλευμα  έντονης δραματουργίας, οι βιβλικές αναφορές, το παραμυθιακό στοιχείο και η απείρου κάλλους ανθρώπινη ηλιθιότητα παίρνουν πρωταρχικό ρόλο.

Ένα θέατρο του παραλόγου δίχως τέλος και αρχή, η επερχόμενη έκθεση του Ταξιάρχη Μερμίρη, σίγουρα θα συζητηθεί.

Σχετικές ειδήσεις
Έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στη Myro Gallery
20.09.2016 12:12
Η Myrό Gallery βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει να παραβρεθείτε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής του Μιχάλη Τσίνογλου στην Κεντρική Αίθουσα της που θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016.
Gifts of Poseidon: Ομαδική έκθεση στη Blender Gallery
13.06.2016 13:47
Στα πλαίσια της παγκόσμιας ναυτιλιακής έκθεσης των Ποσειδωνίων 2016, οι δύο ναυτιλιακές δυνάμεις Maersk Broker Ltd. και η Chartworld Shipping Co. συνδιοργάνωσαν στη Blender Gallery μία μοναδική εκδήλωση στις 8 Ιουνίου, με αφορμή την οποία παρουσιάστηκε η έκθεση " Gifts of Poseidon ".
Βιομορφικά: έκθεση των White Island Works στη Blender Gallery
12.04.2016 13:19
Η Blender Gallery μας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Βιομορφικά» των “White Island Works”, που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 19:00.
Αδρεναλίνη: έκθεση ζωγραφικής της Ιουλίας Μανούση στην Myro Gallery
06.04.2016 15:17
Την Πέμπτη 21 Απριλίου στις 20.00 η Myro Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της ζωγράφου Ιουλίας Μανούση στον χώρο Myro Project Room, για την παρουσίαση της σειράς έργων της “Αδρεναλίνη”. Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.
Έκθεση της Βέρας Κοτσίκου-Καρπούζη στην Πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά
07.03.2016 14:34
Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της 10ης ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της ζωγράφου Βέρας Κοτσίκου-Καρπούζη, ώρα 19:00, στην πινακοθήκη του Δήμου Πειραιά.