Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Το Κοτσάνι του Πετροκέρασου: Καλύτερο e-book στα Kidscreen Awards

Το Κοτσάνι του Πετροκέρασου: Καλύτερο e-book στα Kidscreen Awards

Η Ever After Tales είναι η εταιρεία που δημιούργησε το διαδραστικό βιβλίο To “ Κοτσάνι του Πετροκέρασου” (αγγλικός τίτλος:“Little Emily, the Cherry Stalk and the Eraser Bombs)  του διεθνώς αναγνωρισμένου συγγραφέα Ευγένιου Τριβιζά και απέσπασε στις 9 Φεβρουαρίου στο Μαϊάμι της Φλόριντα το διεθνές βραβείο για το καλύτερο διαδραστικό ηλεκτρονικό βιβλίο προσχολικής ηλικίας του 2016, στα φημισμένα «Kidscreen Awards».

 

Πρόκειται για τον σημαντικότερo φορέα βράβευσης τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και διαδυκτιακών έργων για παιδιά στις ΗΠΑ, που δίνει έμφαση εκτός από την ποιότητα της βασικής ιστορίας, στη σκηνοθεσία . την εικονογράφηση, το animation, τη διαδραστικότητα, τη μουσική και τη συνολική σχέση που δημιουργεί ένα διαδραστικό βιβλίο με το παιδί.

 

Yπερισχύοντας των δύο συνυποψήφιων προς βράβευση “Story Central” της Disney και  my Little Pony της ”Digital Playdates” η Ever After Tales απέδειξε ότι εταιρείες με τεράστια εμπειρία και τεχνογνωσία δεν μπορoύν να συναγωνιστoύν μια καλογραμμένη ιστορία και μια ομάδα εμπνευσμένων συντελεστών.

 

Ποιά είναι όμως η δημιουργική ομάδα που έχει την ευθύνη για το εξαιρετικό αποτέλεσμα;

Την καλλιτεχνική επιμέλεια, εικονογράφηση και σκηνοθεσία υπογράφει ο βραβευμένος σκηνοθέτης, animator και ισόβιο μέλος της Ακαδημίας Κινηματογράφου των Ηνωμένων Πολιτειών Παναγιώτης Ράππας. Tη διεύθυνση παραγωγής o βετεράνος παραγωγός ταινιών κινουμένων σχεδίων στην Αμερική Hal Waite, συνεργάτης για χρόνια του Στήβεν Σπήλμπερκ, με συμπαραγωγό στην Ελλάδα τον δημιουργικό διευθυντή Ορφέα Αθανασίου . H πρωτότυπη μουσική έρχεται από τον συνθέτη Αντώνη Δελαπόρτα  ενώ, στην ελληνική εκδοχή του, το παραμύθι  ζωντανεύει η φωνή της γνωστής ηθοποιoύ Όλιας Λαζαρίδου ενώ στην αγγλική  η φωνή του γνωστού Άγγλου ηθοποιού Raza Jaffrey. Επιπλέον, ο υποψήφιος για δύο βραβεία Emmy Raoul Garcia είχε την ευθύνη της προσαρμογής της ιστορίας στα ισπανικά.  Τέλος o προγραμματισμός και η τεχνολογική υποστήριξη έγιναν από την ομάδα της Boxel και τον Uri Reyes στην Καλιφόρνια.

 

Ever After Tales (www.everaftertales.com) αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία Ελλήνων καλλιτεχνών και Αμερικανών παραγωγών του Χόλυγουντ, με μεγάλη εμπειρία σε ταινίες για παιδιά, που έχει στόχο να φέρει την ποιοτική Ελληνική αλλά και παγκόσμια παιδική λογοτεχνία σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Δημιουργώντας διαδραστικά βιβλία με εξαιρετικές ιστορίες, ποιοτική εικονογράφηση, πρωτότυπη μουσική  και παιχνίδια  φέρνει νέα δεδομένα στο περιεχόμενο πoυ είναι διαθέσιμο για παιδιά προσχολικής ηλικίας μέσω tablets, κινητών και υπολογιστών.

 

Το Κοτσάνι του Πετροκέρασου, μετά το «Το Ποπ Κορν που έγινε Ποπ Σταρ» του ίδιου συγγραφέα, είναι μια ακόμα διεθνής παραγωγή της Ever After Tales. Πρόκειται για μια απολαυστική ιστορία με θέμα τη στοργή, τη δημιουργικότητα και την ελπίδα από τον κοσμαγάπητο εθνικό μας παραμυθά που αυτή τη φορά μας δείχνει πώς ένα κοτσάνι πετροκέρασου αρκεί για να γίνει η η αφετηρία της αναδημιουργίας ενός ολόκληρου κατεστραμμένου πλανήτη. Συνεχείς διαδραστικές εκπλήξεις, διασκεδαστικά παιχνίδια και ένα hit τραγούδι κάνουν την ανάγνωσή του μια αξέχαστη εμπειρία, προσφέροντας παραλληλα τη δυνατότητα στους γονείς με παιδιά προσχολικής ηλικίας να καλλιεργήσουν τη φαντασία τους και να διευρύνουν τους δημιουργικούς τους ορίζοντες.

 

Όλα τα διαδραστικά βιβλία της Ever After Tales καθώς και το βραβευμένο «Κοτσάνι του Πετροκέρασου» (www.everaftertales.com) κυκλοφορoύν στα ελληνικά, αγγλικά, ισπανικά με τις 3 γλώσσες να είναι ενσωματωμένες στο λειτουργικό σύστημα και διατίθενται από το Apple Store και το Google Play (τιμή 3.37ευρώ).

Σχετικές ειδήσεις
Aίτηση συμμετοχής στη 18η Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου
15.12.2016 16:38
Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ενίσχυση και ανάδειξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προσκαλεί τους νέους καλλιτέχνες της χώρας μας, ηλικίας 18 μέχρι 34 ετών (να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1982), να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη 18η Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.
Ο Κυριάκος και η χαμένη καμπανούλα της γιαγιάς, στο θέατρο Coronet
28.11.2016 13:25
Η μουσικό-θεατρική παράσταση «Ο Κυριάκος και η χαμένη καμπανούλα της γιαγιάς» θα παρουσιάζεται στην παιδική σκηνή του θεάτρου CORONET κάθε δεύτερη Κυριακή του μήνα για παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Μουσική Οδύσσεια: Διεθνές Θερινό Σχολείο Μουσικής στο Ναύπλιο
13.07.2016 14:35
Η ‘Μουσική Οδύσσεια’, ένα διεθνές θερινό σχολείο μουσικής που διεξάγεται για τρίτη συνεχή χρονιά στο Ναύπλιο, από 19 έως 26 Ιουλίου 2016, προσφέρει διδασκαλία παγκόσμιας κλάσης από διεθνώς αναγνωρισμένους εκπαιδευτικούς και ερμηνευτές, σε νέους μουσικούς που βρίσκονται στην αρχή της καριέρας τους.
Τα παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας σε μετάδοση σε ολόκληρο τον κόσμο!
08.06.2016 15:40
Η Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, σε συνεργασία με τη Φωνή της Ελλάδας, παρουσιάζει «Τα παραμύθια της Φωνής της Ελλάδας», μια σειρά παραμυθιών για παιδιά προσχολικής και όχι μόνο ηλικίας. Τα παραμύθια γράφουν, δραματοποιούν και ηχογραφούν μαθητές της Σχολής στο στούντιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, αφιλοκερδώς.
Καλοκαιρινά εργαστήρια με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος στο Βοτανικό
03.06.2016 15:22
Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος διοργανώνει ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα σεμιναρίων από τις 21 Ιουνίου έως τις 24 Ιουλίου 2016 που θα λάβουν χώρα στο Θέατρο «Χώρος» με πέντε διαφορετικούς διδάσκοντες.