Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με τα κλασικά πια παραμύθια του μεγάλου και διεθνώς αναγνωρισμένου Έλληνα παραμυθά Ευγένιου Τριβιζά. Τώρα, με την τεράστια εξάπλωση των ηλεκτρονικών μέσων, φαίνεται πως έφτασε η ώρα να τα απολαύσει και η γενιά του internet και του ipad,σε ψηφιακήμορφή.

Το πρώτο διαδραστικό παραμύθι του ΕυγένιουTριβιζά, είναι μια διεθνής παραγωγή της εταιρείας Ever After Tales, μιας νέας εκδοτικής εταιρείας με έδρα το Λος Άντζελες, που αποτελεί μια πολλά υποσχόμενη συνεργασία  Ελλήνων καλλιτεχνών και Αμερικανών παραγωγών του Χόλυγουντ, με μεγάλη εμπειρία σε ταινίες για παιδιά.H εταιρεία προγραμματίζει να παρουσιάσει στο άμεσο μέλλον και άλλα βιβλία του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.

To “Ποπ Κορν που έγινε Ποπ Σταρ” είναι η συναρπαστική ιστορία ενός μικρού ποπ κορν που ονειρεύεται να γίνει ποπ σταρ και είναι αποφασισμένο να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες για να πραγματοποιήσει το άπιαστο όνειρό του.Μια πρωτότυπη περιπέτεια γεμάτη χιούμορ, φαντασία και ανατροπές, με μαγευτική εικονογράφηση από τον βραβευμένο σκηνοθέτη και animator Παναγιώτη Ράππα.

Συνεχείς διαδραστικές εκπλήξεις σε κάθε σελίδα και ένα μοντέρνο hit τραγούδι, που δημιουργήθηκε απoκλειστικάγια τον πρωταγωνιστή, θα κάνουντην ανάγνωση του διαδραστικού αυτού παραμυθιού μια απολαυστική και ολοζώντανη εμπειρία, ενώ παράλληλα οι μικροί αναγνώστες θα μυηθούν στην αισθητικήτης Ποπ Αρτ.

Το πρώτο ηλεκτρονικό βιβλίo του Ευγένιου Τριβιζά κυκλοφορεί στα Ελληνικά, Αγγλικά και  Ισπανικά ενώ η παραγωγή του έγινε κατά ένα μεγάλο ποσοστό στην Ελλάδα.Στην Ελληνική γλώσσα την αφήγηση υπογράφει η γνωστή ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου. Mε έμφαση στην πολύ προσεγμένη αφήγηση, την ποιοτική εικονογράφηση και τα πρωτότυπα διαδραστικά animations η Ever After Tales (www.everaftertales.com) δίνει μια νέα διάσταση παραμύθια του Ευγένιου Τριβιζά φέρνοντας τα κοντά σε ένα παγκόσμιο κοινό.

To “Ποπ Κορν που έγινε Ποπ Σταρ” διατίθεται ήδη στο Apple Store και τοGoogle Play.

«Ο ΘΑΥΜΑΤΟΠΟΙΟΣ ΤΡΙΒΙΖΑΣ»

Είναι ίσως πλεονασμός να χαρακτηρίσει κανείς τον Ευγένιο Τριβιζά ως έναν διεθνώς αναγνωρισμένο συγγραφέα .Τον γνωρίζουν και τον αγαπούν πιστεύω και τα παιδιά που δενέχουν γεννηθεί ακόμα .Είναι τόσο αιχμηρός, που μπορεί να διαπεράσει επηρεάζοντας και το μη συμβαίνον .Πέρασα πολλά χρόνια διαβάζοντάς τον στα εγγόνια μου αλλά και σ εκείνο το παιδί που διασώζεται μέσα μας .Και διατάραξα ευχάριστα την εξάρτησή του από κάθε κοντορεβιθούλικο ανάστημα ή από το φιλίκά ποιου ωραίου πρίγκιπα που θα ξεμάγευε τη μαρμαρωμένη αναμονή .Ποιητικότατα επιθετικός στην καθιερωμένη μορφή του παραμυθιού, δεν το καταργεί, απλώς του αλλάζει της πλοκής τα μάγια, δίνει υπόσταση στο απίθανο, προτείνει νέα οπτική γωνία μέσω της οποίας τα δεδομένα χάνουν την απολυτότητά τους, ανοίγοντας έτσι στη φαντασία νέους δρόμους για μια πιο φιλελεύθερη άσκησή της. Παιδαγωγός άριστος που ξέρω ότι τυφλά τον εμπιστεύονται οι γονείς, ευφυής, ευρηματικός με την πιο εκλεπτυσμένη υπεράσπιση του ασυνήθιστου και του υπερβολικού, τα οποία οδηγούν σε μια δεύτερη και πολύ εύφορη πραγματικότητα.
Κική Δημουλά, ακαδημαϊκός

Αν και σπούδασε νομικά και ειδικεύτηκε στο ποινικό δίκαιο και τη συγκριτική εγκληματολογία , ο Ευγένιος Τριβιζάς έχει συγγράψει πάνω από 120 βιβλία για παιδιά και είναι ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες συγγραφείς.
Τα έργα του περιλαμβάνουν διηγήματα, παραμύθια, εικονογραφημένα βιβλία, μυθιστορήματα, ποιήματα, τηλεοπτικές σειρές, τραγούδια, θεατρικά έργα, ακόμα και λιμπρέτα όπερας.
Χιούμορ, ανατρεπτικότητα , μια πολυ επίπεδη πολυπλοκότητα και απροσδόκητες μεταμορφώσεις κλασικών έργων και εικόνων είναι τα χαρακτηριστικά στοιχεία του έργου του .Διατηρεί πάντα ο ίδιος τον έλεγχο των βιβλίων του παρέχοντας συμβουλές στους συνεργάτες του σχετικά με την εικονογράφησή τους, με αποτέλεσμα φωτεινά φανταστικά χρώματα ή απλά ασπρόμαυρα σχέδια, πνευματώδεις χαρακτήρες ανθρώπων και ζώων και παράδοξα αλλά ρεαλιστικά τοπία να συνυπάρχουν και να δένουν αρμονικά με την αφήγησή του.

Ένα επιπλέον αξιοσημείωτο στοιχείο είναι το ιδιοφυές παιχνίδι με τη γλώσσα και το χιούμορ του παραλόγου που πρυτανεύουν στα έργα του. Η εφευρετική αναμέτρηση με τη γλώσσα, αν και μία από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την επιτυχία του στην Ελλάδα, έχει δυσχεράνει τη μετάφραση των βιβλίων του σε άλλες γλώσσες .Η διεθνής απήχησή του, ωστόσο, είναι εμφανής από το έργο του Τα Τρία Μικρά Λυκάκια και το Μεγάλο Κακό Γουρούνι (1993) εικονογραφημένο από την Helen Oxenbury . Η ευφυής αυτή ανατροπή από τον Τριβιζά ενός κλασικού παραμυθιού σάρωσε σαν θύελλα τον κόσμο με πολυάριθμες μεταφράσεις και πωλήσεις ανερχόμενες στο ένα εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε λίστα των παιδικών best selllers.
Το έργο του Τριβιζά έχει τύχει βραβεύσεων όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό περιλαμβανομένων τιμητικών διακρίσεων από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των ΗΠΑ και το Πολωνικό Κέντρο Νεότητας.

Δημιουργός πλασμάτων παράδοξων και χωρών φανταστικών συμπεριλαμβανομένης της λίαν δημοφιλούς Φρουτοπίας για την οποία κέρδισε δικαστική διαμάχη ενάντια στην εταιρiα Κόκα Κόλα, όσον αφορά την παραβίαση των πνευματικών του δικαιωμάτων , ο Τριβιζάς , χάρη στη μαεστρία του πάνω στη φαντασία, τη σάτιρα , τις μεταπλάσεις και το παιχνίδι της γλώσσας , έχει εξασφαλίσει μείζονα θέση τόσο στη σύγχρονη ελληνική όσο και στη διεθνή παιδική λογοτεχνία.
Jack Zipes, Editor, The Oxford Encyclopedia of Children’s Literature,
Oxford University Press, 2006

Προσωπικά ανατρέχω στα έργα του Ευγένιου Τριβιζά όταν θέλω να καθαρίσω τη σκέψη μου από την καθημερινότητα, να αναζητήσω την ευαισθησία των παιδικών μου χρόνων , να γελάσω από έκπληξη και χαρά για κάτι ιδιόρρυθμο, που με οδηγεί στον ορθό λόγο .Ξυπνά μέσα μου το παιδί στις πρώτες έννοιες, τι είναι το πολύ και τι είναι το λίγο, το τοπικό και το παγκόσμιο .Ως Ελληνίδα με οδηγεί στους κλασικούς προγόνους μας, τον Αίσωπο, τον Αριστοφάνη και τον Διογένη, για την αναζήτηση του νέου ανθρώπου.
Νίκη Γουλανδρή, Πρόεδρος Μουσείου Γουλανδρή ΦυσικήςΙστορίας

Μετρτουχιούμορ και των ανατροπών, μοναδικός στην Ευρώπη.
Professor Christie Davies, Bookbird

Το πιο πετυχημένο παραμύθιτου Τριβιζά είναι ο ισχυρισμός ότι τα κείμενά του είναι παραμύθια για παιδιά .Πρόκειται για τέχνη υψηλής αισθητικής, ποίηση και παραμυθία για όλους .Αντώνης Φωστιέρης , ποιητής

Όπως ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, έτσι και ο Ευγένιος Τριβιζάς γράφει σε μια από τις λιγότερο διαδεδομένες γλώσσες της ευρωπαϊκής ηπείρου. Τα παραμύθια του, όμως, όπως και αυτά του Άντερσεν , έχουν τη δυνατότητα να αγγίζουν την καρδιά και το μυαλό των αναγνωστών όχι μόνο σε όλη την Ευρώπη , αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο .
Βoyd Tonkin, Literary Editor, The Independent

 

HAL WAITE–PRODUCER-WRITER

O Hal Waite είναι ένας πολύ γνωστός βετεράνος παραγωγός του Xόλυγουντ , συγγραφέας και τραγουδιστής . Έμαθε την τέχνη του κοντά στον Στήβεν Σπήλμπεργκ και είναι περισσότερο γνωστός από τον ρόλο του ως παραγωγός των ταινιών κινουμένων σχεδίων “Rugrats in Paris,” “Rugrats Go Wild” and “The Wild Thornberrys Movie.” O Waite υπήρξε επίσης συμπαραγωγός της ταινίας “The Rugrats Movie” και έγραψε κωμικούς στίχους για τραγούδια που παρουσιάζονται σε αυτές τις ταινίες καθώς και τα αντίστοιχα soundtrucks.
Με πάνω από 20 χρόνια στο χώρο των ταινιών για παιδιά ο Hal είναι ένας ιδιαίτερα καταξιωμένος παραγωγός. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται με τις ταινίες: “Shivers”, “Super Papa” και “Chicago Jazz”.
Πρόσφατα ανέλαβε το ρόλο του Υπεύθυνου Ανάπτυξης Σεναρίου για το σενάριο της ταινίας “Dino Time”, μια ταινία κινουμένων σχεδίων CG 3D που κυκλοφόρησε το 2012 στην οποία πρωταγωνιστούν η Jane Lynch και ο Rob Schneider. O Waite υπήρξε επίσης Associate Producer για την ταινία της Nickelodeon “The Ren & Stimpy Show” και πριν από αυτό ήταν στην εταιρεία Amblimation το στούντιο της Universal Pictures και Amblin Entertainment στο Λονδίνο ως διευθυντής παραγωγής της ταινίας: “We’re Back, A Dinosaur’s Story.”

Ο Waite ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο των κινουμένων σχεδίων στα Filmation Studios
ως οικονομικός διευθυντής δουλεύοντας ανάμεσα σε άλλα projects και για τις ταινίες “He Man and Masters of the Universe,” “Fat Albert and the Cosby Kids” ταινίες.
Ο Hal είναι παράλληλα τραγουδιστής και συνθέτης.

 

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΠΠΑΣ – ANIMATION DIRECTOR, ILLUSTRATOR, PRODUCER

Ο Παναγιώτης Ράππας είναι σκηνοθέτης, σεναριογράφος και animator. Γεννήθηκε στην Υδρα. Σπούδασε ζωγραφική, χαρακτική και κινούμενο σχέδιο στην Γερμανία. Το 1985 άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το κινούμενο σχέδιο και μέχρι το 1989 δουλεύει σε διάφορες ταινίες κινουμένων σχεδίων για τον κινηματογράφο, στο Βερολίνο και το Μόναχο, αποκτώντας εμπειρία σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Το 1989 όταν ο Στίβεν Σπίλμπεργκ άνοιξε το στούντιο παραγωγής κινουμένων σχεδίων Amblin στο Λονδίνο, ήταν ένας από τους πρώτους που κλίθηκαν να το επανδρώσουν. Παίρνει μέρος στις παραγωγές του στούντιο ενώ παράλληλα εργάζεται σαν ανεξάρτητος σκηνοθέτης και animator σε διάφορα διαφημιστικά spot και τηλεοπτικές σειρές στο WestEnd του Λονδίνου.

Το 1995 ιδρύει στο Λονδίνο την εταιρία παραγωγής Stardust PIictures στην οποία εργάζεται σαν παραγωγός και creativedirector μέχρι το 1998. Το 1998 αναλαμβάνει την παραγωγή μέρους της ταινίας «1001 Nights» για λογαριασμό της Φιλαρμονικής του Λος Αντζελες. Το 1999 συμμετέχει στην ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων «ThePeriwigMaker» που ήταν υποψήφια για Oscar και Bafta. Το 1999 συν-ιδρύει την εταιρία παραγωγής TimeLapsePictures στο Λος Αντζελες. Παράλληλα εργάζεται σαν σκηνοθέτης και LayoutSupervisor στις ταινίες «RugratstheMovie» και «RugratsinParis», παραγωγής Paramount/ Nickelodeon.

 Το 2000 δημιουργείται η εταιρία παραγωγής TimeLapsePicturesHellasS.A., με έδρα την Αθήνα, της οποίας παραμένει πρόεδρος και CreativeDirector μέχρι το 2009. Η εταιρεία είχε στενή συνεργασία με την ομώνυμη της στο Λος Αντζελες και ανέλαβαν την εκτέλεση πολλών ταινιών κινουμένων σχεδίων για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Συνεχίζει μέχρι σήμερα σαν ανεξάρτητος παραγωγός και σκηνοθέτης να δουλεύει πάνω σε διάφορες παραγωγές κινουμένων σχεδίων για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το διαδίκτυο. Οι ταινίες του έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία σε διάφορα διεθνή φεστιβάλ που συμμετείχαν και στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Εχει επίσης ασχοληθεί με τον σχεδιασμό σκηνικών για το Θέατρο, την εικονογράφηση βιβλίων για παιδιά και έχει διδάξει σε σεμινάρια με αντικείμενο την παραγωγή ταινιών κινουμένων σχεδίων. Εχει επίσης συμμετάσχει στην κριτική επιτροπή πολλών φεστιβάλ στο εξωτερικό. Είναι ισόβιο μέλος της Ακαδημίας τεχνών και επιστημών του κινηματογράφου (A.M.P.A.S) των ΗΠΑ.

Βραβεία

 

“THE LITTLE MOUSE WHO WANTED TO TOUCH A STAR”, 2007

1.   Martha’s Vineyard 2009: Best in fest

2.   Cyprus International Film Festival 2008: Best Animation

3.   London Greek Film Festival 2008: Best Animation

4.   4TH Athens AnimFest 2009: Special Jury Award

5.   11th Patras International Film Festival 2009: Best Animation

 

“THE BOY AND THE TREE”, 2009

1.   5TH Athens AnimFest 2010: Best Animation

2.   Voted by the EUROPEAN BROADCASTERS UNION (EBU): Second Best TV Production in Europe for Children and Juniors 2009

3.   12th Patras International Film Festival 2010: Best Animation

4.   4th Documentary Film festival of Chalkis: Special Jury Award 

 

“THE FOUNTAIN OF YOUTH”, 2011
1. 7TH Athens AnimFest 2012 / GREECE: Best Animation
2. 14th Patras International Film Festival 2012 / GREECE: Best Animation
3. 35ο Short Film Festival of DRAMA / GREECE: Special Mention
4. “ ROZAFA ANIFEST ” AWARDS 2012 Shkoder / ALBANIA: Special Prize of the Children Jury