Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Έλα στη θέση μου, από το ΚΕΑΝ στο θέατρο Μπρόντγουαιη

Έλα στη θέση μου, από το ΚΕΑΝ στο θέατρο Μπρόντγουαιη

Το ΚΕΑΝ – Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων, σε συνέχεια της επιτυχημένης υλοποίησης του προγράμματος «Bullying-Free: Προώθηση ενός δημοκρατικού σχολείου  χωρίς σχολική βία», δημιούργησε την πρότυπη παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Έλα στη θέση μου».

 

Με στόχο την σωστή ενημέρωση παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών αφενός για τις επιπτώσεις του σχολικού εκφοβισμού και αφετέρου για τους τρόπους αντιμετώπισής τους, το σενάριο του έργου βασίζεται στην ανάδειξη της αξίας της φιλίας και της αρμονικής συμβίωσης των παιδιών στο περιβάλλον του σχολείου.

 

Ο Δημήτρης, ένα καλοπροαίρετο και ευγενικό παιδί πηγαίνει στο καινούργιο του σχολείο, γεμάτος από αισιοδοξία για τους νέους φίλους που θα κάνει. Μπαίνει στη θέση των συμμαθητών του και μεταμορφώνει τις αγενείς συμπεριφορές σε υποδειγματικές, μέσα από την ειλικρινή συζήτηση, την φιλική διάθεση και την ανιδιοτελή αγάπη.

 

«ΚΩΣΤΑΣ: Δημήτρη, εσύ αγαπάς όλο τον κόσμο.. Φαίνεται ότι ζεις σε ένα σπίτι που υπάρχει πολλή αγάπη.. έχεις ανθρώπους να σε αγαπάνε και να σε νοιάζονται..

ΠΑΝΟΣ: Θέλεις και εμάς στην παρέα σου;

ΚΩΣΤΑΣ: Μας θέλετε φίλους σας κι εμάς;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ: Βάσω… Ο Κώστας και ο Πάνος δεν είναι κακά παιδιά.. απλώς χρειάζονται αγάπη και προσοχή…  Βάσω, από εδώ οι νέοι μας φίλοι!!!

ΚΩΣΤΑΣ & ΠΑΝΟΣ: Ναιαιαιαι!!!!!! »*

 

*Ο παραπάνω διάλογος αποτελεί απόσπασμα από την παιδική θεατρική παράσταση «Έλα στη θέση μου».

 

Η θεατρική παράσταση πρόκειται να διεξαχθεί την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ., στο θέατρο Μπρόντγουαιη.

 

Την παράσταση θα παρακολουθήσουν και οι 600 μαθητές από τα 10 σχολεία της Περιφέρειας Αττικής που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Bullying-Free: Προώθηση ενός δημοκρατικού σχολείου χωρίς σχολική βία», με ελεύθερη είσοδο.

 

Επιμέλεια θεατρικού έργου «Έλα στη θέση μου»

 

Συντελεστές:

Σενάριο/ Σκηνοθεσία: Μαρία Δεληκωνσταντίνου

Μουσική: Μιχάλης Παπαγεωργίου

Σκηνικά/ Κοστούμια: Ελένη Τσομλεκτσόγλου

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Δημήτρης: Κωνσταντίνος Μούτσης

Μαμά/ Βάσω: Δήμητρα Καρακωνσταντή

Κώστας: Νίκος Αναγνωστόπουλος

Πάνος: Ηλίας Άρης

Σχετικές ειδήσεις
Η Κόκκινη Μύτη στην παιδική σκηνή του Θεάτρου Πόλη!
28.11.2016 12:50
Το ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΛΗ και οι Μικροί ΠυροΤέχνες παρουσιάζουν την μουσική θεατρική παράσταση “Η Κόκκινη Μύτη”, την ιστορία του κλόουν Ζακ – Ζαν Περώ.
Η Ομάδα των Πέντε Εποχών με νέες θεατρικές δημιουργίες!
06.10.2016 10:58
Η Ομάδα των Πέντε Εποχών" πάντα με οδηγό της το θεατρικό παιχνίδι και το ποιοτικό θέαμα σας προσκαλεί και για αυτή την σχολική χρονιά να γίνετε συνταξιδιώτες στην μαγεία, την γνώση και το όνειρο, παρουσιάζοντας 2 διαδραστικές παραστάσεις και μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων που μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Θέατρο 104 ή στο σχολείο σας!
Το Δέντρο της Γνώσης στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη
30.09.2016 15:41
H παραγωγή Εργοστάσιο Ονείρου ετοίμασε με πολύ μεράκι και ευθύνη προς το παιδί την νέα παιδική θεατρική παράσταση ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ, που θα ανέβει στο θέατρο Κάτια Δανδουλάκη τον Νοέμβριο 2016.
Θρίαμβος στην Κερασοχώρα: για δύο παρασάσεις στο Θέατρο Καλουτά
09.03.2016 12:26
Η παιδική θεατρική παράσταση "Θρίαμβος στην Κερασοχώρα", για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θριαμβεύει! Στις 3 Απριλίου 2016 στο θέατρο Καλουτά στο Νέο Κόσμο και για δύο παραστάσεις οι φίλοι του δάσους θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν για την φιλία και την αγάπη.
Αυτό...: θεατρική παράσταση στο πλαίσιο του Switch On στην Τεχνόπολη
26.02.2016 12:40
Στις 3 Μαρτίου, η ομάδα Μικρές ιστορίες συμμετέχει στο πλούσιο πρόγραμμα του #SWITCH_ON παρουσιάζοντας το «ΑΥΤΟ…», μια θεατρική παράσταση για παιδιά από 2 ετών αλλά και για ενήλικες που θέλουν να τρυπώσουν για λίγο στη σκέψη και στο παιχνίδι των παιδιών...