Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Grand Detour: έκθεση του Ευριπίδη Αλτιντζόγλου στο Beton 7

Grand Detour: έκθεση του Ευριπίδη Αλτιντζόγλου στο Beton 7

Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση του Ευριπίδη Αλτιντζόγλου με το τίτλο “Grand Detour”.

Ο Ευριπίδης Αλτιντζόγλου επιστρέφει στο Beton7 Gallery με μια νέα ομάδα έργων που διερευνούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων σε σχέση με την κρίση του ύστερου καπιταλισμού. Η συλλογή των έργων δεν απευθύνετε απλώς σε κοινωνικο-οικονομικά φαινόμενα και τις συνέπειες τους, αλλά επιχειρεί να εντείνει την παραγωγή νέων μορφών πολιτικής δράσης. Πιστός στο avant-garde ήθος οι μέθοδοι του Αλτιντζόγλου αντλούνται από τις ριζοσπαστικές προσεγγίσεις της Καταστασιακής (Situationism), ενώ καινοτομεί με τη χρήση αντικειμένων «κλοπής» ως τρόπο δημιουργικής παραγωγής.

Ο Ευριπίδης Αλτιντζόγλου γεννήθηκε στη Δράμα το 1978. Ενθουσιασμένος από την Conceptual Art, το 1996 ξεκινά σπουδές στο τμήμα Καλών Τεχνών του University of Wolverhampton με ειδίκευση στην γλυπτική, υπό την επίβλεψη του David Bainbridge (ιδρυτικό μέλος του Conceptual Art group, Art & Language). Συνεχίζει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο ίδιο ίδρυμα επιλέγοντας κατευθύνσεις που θα διευρύνουν την πρακτική του (MA, Fine Art as Social Practice) αλλά και τις θεωρητικές και φιλοσοφικές αναζητήσεις του (PhD, Dualism and the Critical Languages of Portraiture). Το 2011 ιδρύει το διεθνές ερευνητικό περιοδικό Desearch, παρέχοντας την δυνατότητα σε νέους ερευνητές να δημοσιεύσουν την δουλειά τους και για το οποίο σύντομα κερδίζει Βρετανικές και Ευρωπαϊκές διακρίσεις. Από το 2013 εργάζεται ως Senior Lecturer στο τμήμα Φωτογραφίας του Wolverhampton School of Art, University of Wolverhampton. Έχει επίσης συνεπιμεληθεί (με τον Martin Fredriksson) την έκδοση του βιβλίου Revolt and Revolution: The Protester in the 21st Century, εκδόσεις Inter-Disciplinary Press (Οξφόρδη, UK). Έργα του έχουν εκτεθεί σε ιδιωτικές γκαλερί και κρατικά μουσεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Σχετικές ειδήσεις
Πτυχώσεις Μνήμης, έκθεση του Μίλτου Παντελιά στη γκαλερί Ευριπίδη
20.02.2017 15:51
Ένα ταξίδι αναζήτησης στη Μνήμη και τον Χρόνο που άρχισε με τα «Παλίμψηστα», πέρασε στις «Πτυχώσεις» και συνεχίζει σήμερα ο Μίλτος Παντελιάς, στη νέα του έκθεση ζωγραφικής «Πτυχώσεις Μνήμης», εγκαινιάζεται την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις 20.00 στη Γκαλερί Ευριπίδη.
Fluid Frames: Έκθεση του Τάσου Μισούρα στην γκαλερί Ευριπίδη
11.01.2017 17:05
Η ζωγραφική του Τάσου Μισούρα χαρακτηρίζεται από την πολυσημία των εικόνων και τους αλληγορικούς συμβολισμούς της, που συνυπάρχουν με τρόπο αριστοτεχνικό στη νέα του έκθεση με τίτλο “Fluid Frames” που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 στις 20.00 στη Γκαλερί Ευριπίδη.
About felicity: έκθεση της Εριέττας Βορδώνη στη Γκαλερί Ευριπίδη
01.11.2016 15:44
Σε μια εποχή μεταβατική, όπου αξίες και αρχές βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και όλα τείνουν να επαναπροσδιοριστούν, η καταξιωμένη ζωγράφος και γλύπτρια Εριέττα Βορδώνη αντιδρώντας στην έλλειψη συναισθήματος και αρχών μας υπενθυμίζει την έννοια του ευδαίμονα βίου κατά τον Επίκουρο, μέσα από τη νέα της έκθεση με τίτλο «About felicity» (Περί ευδαιμονίας), που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 20:00 στη Γκαλερί Ευριπίδη.
«somniatus ero»: έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Γκούμα στη γκαλερί Ευριπίδη
15.09.2016 15:29
Η Γκαλερί Ευριπίδη με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής του νέου και ταλαντούχου καλλιτέχνη Βασίλη Γκούμα με τίτλο «somniatus ero» την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ.
Ατίθασα νιάτα: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ευριπίδη
02.06.2016 10:48
Ο εικαστικός διάλογος τεσσάρων καλλιτεχνών της γενιάς του ‘90 -Θεόδωρος Ζαφειρόπουλος, Μαριάννα Κατσουλίδη, Μάρτιν Ντόνεφ, Κωνσταντίνος Πάτσιος- παρουσιάζεται στη νέα έκθεση με τίτλο «Ατίθασα νιάτα», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016 στις 20.00 στη Γκαλερί Ευριπίδη.