Η πρώτη μεγάλη έκθεση φωτογραφίας της Ευαγγελίας Θωμάκου, με τίτλο «Fourty Clicks» εγκαινιάζεται την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, στις 7 το βράδυ, στον  ξεχωριστό και ιδιαίτερο χώρο του Wine Bar MONK.

Η έκθεση  περιλαμβάνει 40 επιλεγμένες φωτογραφίες , σε μεγέθη 60Χ90, 50Χ75 και 40Χ60, με πρωταγωνιστές κάποιους από τους σημαντικότερους Έλληνες καλλιτέχνες όπως αποτυπώθηκαν  σε  συναυλίες και παραστάσεις  μεταξύ των οποίων : Σταύρος Ξαρχάκος, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Ελευθερία Αρβανιτάκη ,Τάνια Τσανακλίδου ,Ελένη Βιτάλη, Στέλιος Βαμβακάρης, Λίνα Νικολακοπούλου ,Θέμης Καραμουρατίδης, Ελεωνόρα  Ζουγανέλη, Νατάσσα Μποφίλιου, Μαριέττα  Φαφούτη, Κωστή Μαραβέγια, Μόνικα, κά…

Συνοδεία ποτού και της μουσικής του MONK, που προσαρμόζεται ειδικά για την περίσταση, σας περιμένουμε όλους για να γνωρίσετε τη νέα, ταλαντούχα και πολλά υποσχόμενη φωτογράφο Ευαγγελία Θωμάκου.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Ο αγώνας δρόμου, για την αποτύπωση σε εικόνα της πρεμιέρας μιας παράστασης ή μιας συναυλίας, ξεκινάει  μόλις τα φώτα ανάψουν,  οι καλλιτέχνες στηθούν και ο χώρος αρχίζει να πλημμυρίζει με μελωδίες. Kάπου εκεί ξεκινάει, η αφανής  για πολλούς, δουλειά του φωτογράφου. Να αποτυπώσει κάθε στιγμή, κάθε βλέμμα, κάθε κίνηση  και κάθε συναίσθημα πάνω και κάτω από την σκηνή. Κάπως έτσι περιγράφει την δουλειά της η φωτογράφος Ευαγγελία Θωμάκου, που πάνω από  3 χρόνια, με μια μηχανή στο χέρι, έχει βρεθεί δίπλα σε σπουδαίους τραγουδιστές και performers, αιχμαλωτίζοντας με τον φακό της στιγμιότυπα που όλοι μας απολαύσαμε  σε περιοδικά, εφημερίδες και  sites.

Έχοντας στην συλλογή της πάνω από 8 χιλιάδες φωτογραφίες με καλλιτέχνες σύμβολα παλαιότερους και νεότερους ,για την  Ευαγγελία είναι δύσκολο να ξεχωρίσει την αγαπημένη της φωτογραφία, ωστόσο για την κάθε μια έχει να σου διηγηθεί την ιστορία της.

Αυτές τις ιστορίες, η Ευαγγελία  Θωμάκου θα διηγηθεί στο Αθηναϊκό κοινό μέσα από την έκθεση φωτογραφίας « Fourty Clicks» από τις 16 Φεβρουαρίου 2016 έως και την 1η Μαρτίου σε ένα χώρο ζεστό και φιλόξενο με κινηματογραφική ατμόσφαιρα  το wine bar ΜΟΝΚ Grapes and Spirits.

40 φωτογραφίες, από συναυλίες και παραστάσεις, backstage λήψεις,  σε μια «οπτική συναυλία» όπου θα θυμηθούμε κορυφαίες στιγμές  από τις εμφανίσεις των καλλιτεχνών μέσα από την ματιά της Ευαγγελίας Θωμάκου. Με την συνοδεία καλών και εκλεκτών συνοδοιπόρων σε αυτή την προσπάθεια, το Κτήμα Λύκος  και την Johnny Walker.

Η  Ευαγγελία Θωμάκου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει και δημοσίως την κυρία Λίνα Νικολακοπούλου που σκέφτηκε και χάρισε τον τίτλο της έκθεσης και με τον τρόπο της  συνέβαλε στο να γίνει πραγματικότητα ένα όνειρο ζωής: Μια «οπτική συναυλία» στο κέντρο της Αθήνας , με καλεσμένους όλους τους Αθηναίους που αγαπούν την φωτογραφία.

Λίγα λόγια για την Ευαγγελία Θωμάκου

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το  ΤΕΙ Αθήνας. Από το 1993 φωτογραφίζει και συλλέγει στιγμές με μεγαλύτερη αγάπη στα πορτραίτα.  Κατά την διάρκεια των καλλιτεχνικών της ανησυχιών  ανακαλύπτει  τα ΝΕΛΕ και τον Φωτογραφικό Κύκλο και  περνάει αρκετό χρόνο κλεισμένη στους σκοτεινούς θαλάμους του και στην βιβλιοθήκη του. Κάπου εκεί προκύπτει και η πρώτη Έκθεση Φωτογραφίας της με ελεύθερη θεματολογία και με κοινό χαρακτηριστικό την “μαγική προσέγγιση ανθρώπων και πραγμάτων” όπως χαρακτηριστικά γράφει και σχετικό δημοσίευμα του  Αδέσμευτου Τύπου στις 24 Ιουλίου 1995. Το 1997 φωτογραφίες της  δημοσιεύονται για πρώτη φορά στην έκθεση νέων καλλιτεχνών στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν εκθέσεις, δημοσιεύσεις, διακρίσεις σε φωτογραφικές  λέσχες, έπαινοι και βραβεία από την Ελληνική Φωτογραφική Εταιρία. Η πρώτη της επαφή με την φωτογράφιση συναυλίας έγινε όταν η καλή της φίλη Μαριέττα Φαφούτη την παρότρυνε να την φωτογραφίσει σε μια από τις παραστάσεις της. Ακολούθησε η φωτογράφηση για τα Αισχύλεια, όπου εκεί είχε την χαρά και την τιμή να γνωρίσει την Νατάσα Μποφίλιου. Κάπου εκεί ήρθε και η πρώτη δημοσίευση φωτογραφίας με την υπογραφή της Ευαγγελίας Θωμάκου (© VaGGiNet) στο ένθετο του Βήματος στο  πλαίσιο των παραστάσεων της κας Μποφίλιου  στο Passport. Ακολούθησαν δημοσιεύσεις  στις εφημερίδες Καθημερινή, ΤΑ ΝΕΑ, Ο Φιλελεύθερος (  Κύπρος), στα περιοδικά Γυναίκα και  Μετρόπολις, καθώς και στην ηλεκτρονική σελίδα του  Φεστιβάλ Αθηνών.  Σταθμός στην καριέρα της ήταν η δημοσίευση φωτογραφικού της υλικού στους Financial Times του Λονδίνου, με τον Στέλιο Βαμβακάρη.   Φωτογραφίες της έχουν χρησιμοποιηθεί από πλήθος καλλιτεχνών, για τα εξώφυλλα δίσκων, αφίσες σε Φεστιβάλ και συναυλίες, καθώς και για τις ανάγκες προώθησης  των παραστάσεων και των συναυλιών τους. 

Λίγα λόγια για το MONK

Το wine bar ΜΟΝΚ , στην οδό Καρόρη 4, στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, την πιο συναρπαστική γειτονιά της Αθήνας, υποδέχεται την Ευαγγελία Θωμάκου και τους φίλους της για να  απολαύσουν μια ή και περισσότερες από τις 150 ετικέτες κρασιών, τα πιο πρωτότυπα cocktails και τα απολαυστικά συνοδευτικά πιάτα. Όλες οι ετικέτες της wine list σερβίρονται σε ποτήρι (150ml ή 75ml) και αυτό  διότι στο Monk χρησιμοποιείται το σύστημα Coravin το οποίο μπορεί να “αντλήσει” κρασί από μια φιάλη, δίχως να αφαιρεθεί από αυτό ο φελλός.

Η ψυχή του μαγαζιού, ο sommelier  Βασίλης Παπαδόπουλος, ετοιμοπόλεμος να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του κρασιού, αλλά και να κατευθύνει όσους είναι έτοιμοι για ένα ταξίδι στις γεύσεις του κρασιού.

Οι ιδιοκτήτες Μάνος και Θανάσης, με το χαμόγελο, την πάντα καλή τους διάθεση  και την ζεστασιά τους, καθ΄ όλη την διάρκεια της έκθεσης θα βρίσκονται στην διάθεση του Αθηναϊκού κοινού για να κάνουν την επίσκεψή του άνετη και ευχάριστη.

Τι καλύτερο λοιπόν από μια βόλτα στην Αθήνα, να απολαύσετε τις φωτογραφίες της Ευαγγελίας Θωμάκου συνοδεία ποτού και φυσικά των ταξιδιάρικων και μαγευτικών μουσικών για τις οποίες φροντίζουν κάθε βράδυ οι d.j του ΜΟΝΚ.