Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Επαναστροφή: έκθεση της ομάδας Θίς στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη

Επαναστροφή: έκθεση της ομάδας Θίς στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη

Ο κύκλος εκθέσεων με τίτλο Αναζητήσεις στην ύλη, που οργανώνει το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη , έχει σαν στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από το χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.

Οι επιλογές του Πωλητηρίου εστιάζουν σε αντικείμενα τέχνης που κεντρίζουν τις αισθήσεις μας, φτιαγμένα από υλικά και φόρμες που μπορούμε να αγγίξουμε και να χρησιμοποιήσουμε.

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ» φιλοξενεί την έκθεση της ομάδας «Θίς», με τίτλο «Επαναστροφή».

Η «Θίς» είναι μια ομάδα νέων designers που καινοτομεί δημιουργώντας κοσμήματα και αξεσουάρ χρησιμοποιώντας ως βασικό υλικό την άμμο. Το όνομα της ομάδας προέρχεται απο την Αρχαία Ελληνική γλώσσα και σημαίνει σωρός άμμου.

Παρατηρώντας τη φύση, καθώς ο χρόνος κυλάει, διακρίνουμε τα σημάδια που αφήνει πίσω του. Αργά αλλά σταθερά, τα φυσικά τοπία αλλάζουν, παίρνουν διαφορετική μορφή. Η άμμος είναι ένα από τα αποτελέσματα αυτής της φυσικής αλλαγής καθώς ένας συμπαγής όγκος μεταμορφώνεται σταδιακά σε ένα σωρό από κόκκους.

Η ομάδα «Θίς» ακολουθεί μια πορεία, η οποία είναι αντίθετη με το χρόνο. Δημιουργεί συμπαγείς μορφές από κόκκους άμμου, προτείνοντας το προ-υπάρχον με ένα σύγχρονο τρόπο.

Τα αντικείμενα της ομάδας «Θίς» σχεδιάζονται και κατασκευάζονται στην Ελλάδα σε μικρής κλίμακας παραγωγή, χρησιμοποιώντας μεθόδους που συνδυάζουν σύγχρονα βιομηχανικά υλικά και χειροποίητο φινίρισμα. Η σύγχρονη, αφαιρετική αισθητική τους, συνάδει με την φυσικότητα και ταπεινότητα του υλικού, το οποίο έχει στόχο να αναδείξει.

Η ομάδα «Θίς» δημιουργήθηκε από τους designers Δημήτρη Πέρρο και Δημήτρη Χατζησταμάτη. Ο Δημήτρης Πέρρος μετά τις σπουδές του εργάστηκε ως designer στα studio των Renato Montagner και Philippe Bestenheider για εταιρείες όπως Pirelli, Frag, DeSede, Varaschin και Moroso. Από το 2010 έως 2014 εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή και αργότερα ως Course Leader στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Interior and Living Design της Domus Academy στο Μιλάνο. Το 2014 επέστρεψε στην Αθήνα όπου συνίδρυσε το σχεδιαστικό γραφείο Sppl Project design. O Δημήτρης Χατζησταμάτης μετά τις σπουδές του εργάστηκε σε Αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ από το 2014 συνίδρυσε το σχεδιαστικό γραφείο Sppl Project design. Την επικοινωνία της ομάδας «Θίς» έχει αναλάβει ο γραφίστας Γιάννης Πάλλης.

Σχετικές ειδήσεις
Παράταση των δύο εκθέσεων του ΚΜΣΤ στη Μονή Λαζαριστών
25.01.2017 12:54
Παρατείνεται έως τις 25 Φεβρουαρίου η λειτουργία των δύο εκθέσεων του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Μονή Λαζαριστών, «Γκεόργκι Λιτιτσέφσκι. Υποθετικοί Χοροί» και «Έμπνευση: Ρωσική Πρωτοπορία. Εργαστήριο νέων καλλιτεχνών στο ΚΜΣΤ», ενώ συνεχίζονται οι ξεναγήσεις κάθε Σάββατο στις 12:00 με το εισιτήριο εισόδου.
Ο Olivier Descotes αποχωρεί από τη θέση του διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη
14.10.2016 15:39
O Διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη κύριος Olivier Descotes και η Διοικητική Επιτροπή του Μουσείου Mπενάκη αποφάσισαν από κοινού τη λύση της συνεργασίας τους.
Before my very eyes: Έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
01.07.2016 11:04
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων «ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΛΗ» φιλοξενεί την έκθεση της Ιωάννας Νατσίκου, με τίτλο "Before my very eyes", η οποία συμμετέχει στο φεστιβάλ ATHENS JEWELRY WEEK.
Κεραμική από την Κίνα: έκθεση με έργα της συλλογής του Μουσείου Μπενάκη
06.06.2016 16:23
Για πρώτη φορά ύστερα από 35 χρόνια, το Μουσείο Μπενάκη παρουσιάζει στο ελληνικό και διεθνές κοινό επιλογή αριστουργημάτων κινεζικής κεραμικής από τη συλλογή του.
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.