Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Black is White: Ομαδική έκθεση στο νέο χώρο του The Pulse Project

Black is White: Ομαδική έκθεση στο νέο χώρο του The Pulse Project

Το The Pulse Project εγκαινιάζει τις δραστηριότητές του με την ομαδική έκθεση ’BLACK IS WHITE’ στο νέο του χώρο, τη Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.

 

Το The Pulse Project είναι το νέο, πρωτοποριακό πολιτισμικό και τουριστικό project που ξεκινάει στην Αθηνά και αποτελείται από ένα design ξενοδοχείο σχεδιασμένο από τον Διονύση Σοτοβίκη με in-house γκαλερί σύγχρονης τέχνης και εστιατόριο και το νεοσύστατο παράρτημα στο Κολωνάκι.

 

Η έναρξη γίνεται με την πρωτότυπη έκθεση σύγχρονης τέχνης ‘BLACK IS WHITE’ την οποία επιμελήθηκε η ομάδα του The Pulse.

 

To μαύρο και το άσπρο είναι πανέμορφα χρώματα. Το άσπρο αποτελεί το αντίπαλο δέος του μαύρου και τη μεταμόρφωσή του. Και οι δύο αντιθέσεις ενυπάρχουν στη ζωή και στην τέχνη. Και τα δύο χρώματα είναι ευπρόσδεκτα στη ζωή μας, γιατί το σκοτάδι εναλλάσσεται συνέχεια με το φως.

 

Μακριά από τις στερεοτυπικές αντιλήψεις ως προς τη σημειολογία και των δύο χρωμάτων, η έκθεση προβάλλει την ιδέα ότι η ανατροπή τροφοδοτεί τη σκέψη, και το μαύρο μπορεί να προβάλλει την αθωότητα ενώ το άσπρο μπορεί να φαντάζει εξαιρετικά διαβολικό. Η συνύπαρξή τους δίνει την τελική διάσταση της πραγματικής φύσης τους.

 

Πολλοί διάσημοι και ανερχόμενοι καλλιτέχνες εξετάζουν τη διάστασή τους. Η επιλογή καλλιτεχνών από διαφορετικές εποχές και εικαστικές τάσεις φαινομενικά μοιάζει ασύνδετη. Με δεύτερη ανάλυση προκύπτει το σημείο σύγκλισης όλων τους: η δημιουργία σε ταραχώδεις περιόδους καθώς και η συναισθηματική τους σύνδεση με την Ελλάδα σε διαφορετικές φάσεις των κύκλων ζωής:

 

Μάριος Πράσινος, Δημήτριος Γαλάνης, Τάκης, Μάκης Θεοφυλακτόπουλος, Βλάσσης Κανιάρης, ‘Aλκης Πιερράκος, Μάνος Οράτης, Francois L’Hotel, Αλέξης Αυλάμης, Κορνήλιος, Roberto Matta, Mayo, Man Ray, Σοφία Βλαζάκη και άλλοι.

 

Τη βραδιά των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί πάρτι με live Tζαζ μουσική .

 

Το The Pulse Project εγκαινιάζεται με τον νέο του χώρο στο Κολωνάκι ενώ το ξενοδοχειακό παράρτημα και οι χώροι τέχνης και εστίασης θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο/Δεκέμβριο 2016.

Σχετικές ειδήσεις
Pillow – Swallow – Hollow - Yellow: ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο ArtWall Project Space
27.12.2016 16:33
Μια καλλιτεχνική παρέα 5 αποφοίτων του Slade School of Fine Art του Λονδίνου, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ArtWall Project Space, από τις 21 Δεκεμβρίου, 2016 μέχρι 5 Ιανουαρίου, 2017.
Black is White #2: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Δεξίμι
18.07.2016 13:43
Μετά την επιτυχία της έκθεσης Black is white #1 η γκαλερί The Pulse Kolonaki συνδιοργανώνει με την γκαλερί Δεξίμι της έκθεση Black is White #2 στην Χώρα Αστυπάλαιας (δίπλα στον τελευταίο μύλο). Η έκθεση θα διαρκέσει έως 15 Σεπτεμβρίου 2016.
Ελάχιστη Προσπάθεια: ομαδική έκθεση στο Χώρο Τέχνης Ηώς
05.07.2016 16:51
Ο Ηώς Χώρος Τέχνης εγκαινιάζει την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο Ελάχιστη Προσπάθεια.
Dichotomy: έκθεση της Iωάννας Χρονοπούλου στη γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki
16.05.2016 12:35
Η γκαλερί Τhe Pulse Kolonaki, συνεχίζει την έρευνα και παρουσίαση καινοτόμων καλλιτεχνικών πρακτικών στη φωτογραφία κι εγκαινιάζει το project με τίτλο Dichotomy της νέας φωτογράφου Ιωάννας Χρονοπούλου.
Black and White Stories. 44 Ζωγραφικά Μονοπλάνα: Έκθεση του Μίλτου Σκούρα στο ΚΜΣΤ
16.03.2016 13:00
44 ζωγραφικά μονοπλάνα που μπορούν να χαρακτηριστούν και ως ζωγραφικά καρέ, ασπρόμαυρες ζωγραφικές συνθέσεις ή εικόνες που εκκρεμούν στη μέση μιας διήγησης με διαφορετικά σημεία εκκίνησης όπως ο κινηματογράφος, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η φωτογραφία και το κόμικς, είναι μια εν συντομία περιγραφή των έργων του Μίλτου Σκούρα στην έκθεση “Black and White Stories” που θα φιλοξενηθεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Μονή Λαζαριστών, από τις 19 Μαρτίου έως τις 9 Ιουλίου 2016.